23 °C Rethymno, GR
27/10/2020

Στιγμιότυπα

Η πολιτική, οικονομική και ηθική κατάσταση στη Χώρα μας βρίσκεται αναντίρρητα σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο. Το γιατί φθάσαμε έως εδώ έχει πολλές ερμηνείες.

Θα επιχειρήσω σήμερα να καταθέσω μερικά στιγμιότυπα από την πρόσφατη Ιστορία μας που ίσως συμβάλουν στην περαιτέρω στη κρίση του αναγνώστη.

1940 απροκάλυπτη επίθεση Ιταλών στην χώρα μας. Ζαχαριάδης: από φυλακές στην Κέρκυρα: «Όλοι στο πλευρό Μεταξά για το καλό της Πατρίδας». 1941 Γερμανική Κατοχή, ιδρύεται το ΕΑΜ από Σιάντο με ευρύτατη αποδοχή και ανταπόκριση στο Λαό. 1944 ηττούνται οι Γερμανοί. Σιάντος να πορευθούμε με οικουμενική Κυβέρνηση. Συμφωνούν και Δεξιοί. Διαγράφεται ο Σιάντος από Κ.Κ.Ε. και επακολουθούν δυο επώδυνα γνωστοί εμφύλιοι.

Αν θυμάστε ο γνωστός «Πατερούλης» Στάλιν, μας έχει πουλήσει στους Άγγλους και εμείς εδώ κάναμε του «κεφαλιού» μας από πρώτη άποψη. Η συνέχεια σχεδόν πρόσφατη: Κυβερνήσεις της Δεξιάς, Παλάτι, Καραμανλής, Αποστασία, Δικτατορία, Κυπριακό. 1974, Έτσι κάνανε την δουλειά τους τα Μεγάλα Αφεντικά. Μεταπολίτευση: Νάσου και Ουρανοκατέβατος ο Καραμανλής που χάζευε ως τότε σιωπηλός εις Παρισίους. Πολιτική του 1974-1981. Κοινωνικά φρονήματα με λιτότητα και σφίξιμο ζώνης. 1981 – Ανδρέας: Μεγάλα έργα Ε.Σ.Υ. Αύξηση μικρών συντάξεων, κατάργηση κοινωνικών φρονημάτων. Κακά έργα: Νόμος περί Παιδείας ακόμα μας βασανίζει, κομματικοποίηση του συνδικαλισμού, υπέρμετρος δανεισμός. Αν ζούσε ο Ανδρέας το 1996 που πέθανε, ακόμα λίγες μέρες, Πρωθυπουργός ο Άκης πολύ σίγουρα!! Συνέχεια: Σημίτης, έντιμος και άξιος, με απέναντι του, το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ. που ακόμα ζει και βασιλεύει!!

2002 το «δακτυλίδι» στον ΓΑΠ από Σημίτη, γνωστόν γιατί!!

2002 – 2009 στο ΠΑΣΟΚ απίστευτα, Από αφέλεια;; από κάτι άλλο;; ο Θεός ξέρει!!

Παρά ταύτα λόγω και της γνωστής πολιτικής Κωστάκη που μπήκε στο Χρόνο-ντούλαπο, το 2009 ΠΑΣΟΚ 43%. Η συνέχεια πολύ πρόσφατη και τις πάσι γνωστή!

Ένα χρόνο περίπου αφού μπήκαμε αύτανδροι στο Μνημόνιο ο ΓΑΠ φεύγει κακήν – κακώς, ο Μπένι κάνει το λάθος από ανιδιοτέλεια ίσως και ανεξικακία και δεν λέει αυτά που σίγουρα ξέρει περί πεπραγμένων ΓΑΠ, ίσως και νόμιζε ότι αυτός! θα ησύχαζε αλλά φευ ζει και βασιλεύει πλαγίως!! με επίδοξους λιτούς και δεμένους!!

Το Καράβι ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των πάρα πάνω και με την Κρίση φαίνεται να «γέρνει» επικίνδυνα και πολλοί «ναύτες» την «κάνουν» προς κατεύθυνση Αλέξη.

Τέτοια συνέπεια να δεις!! Ο Αλέξης λοιπόν από το 4% πάει στο 27% Τόση γοητεία ποια;; Φυσιογνωμικά; από Φρασεολογία; από μια ενιαία γραμμή;; απλά, η φτώχεια θολώνει το μυαλό πάντα!! Στη απελπισία και από τα μαλλιά σου πιάνεσαι.

Τώρα τι γίνεται από τα διεθνή και εγχώρια;; Καθαρά και ξάστερα φαίνεται στρίβουμε τον «κάβο». Καθαρά, οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες. Αυτοί που έχουν υποφέρει ήδη τα πάνδεινα θα δουν και καλλίτερες μέρες.

Η κατάσταση αναστρέφεται σε λίγο διάστημα, άμα πάρουμε την δόση, μέσα του Νοέμβρη, τα σημερινά προγνωστικά θα φαίνονται παιδαριώδη.

Καλό θα ήτανε να συνειδητοποιήσουμε ότι, οι της ΤΡΟΙΚΑΣ δεν είναι ιεραπόστολοι.

Ωμοί εισπράκτορες είναι των δανεικών που εμείς πήραμε και τα φάγαμε ανισομερώς!

Οι της Τρόικας, αν εμείς κάναμε δικαιότερο καταμερισμό φόρων δεν θα είχαν καμιά αντίρρηση, εμείς δεν μπορούμε να τα πάρομε από τους πλούσιους, τους παράνομους και τους πολιτικά ευνοημένους. Τα παίρνουμε από τους αδύνατους να αντιδράσουν.

Πάντως τώρα φαίνεται όντως ένα φως στο Τούνελ και όχι πολύ μακριά μας.

Θα βοηθούσε νομίζω να φύγουμε από τα πολλά κόμματα στο Κέντρο-Αριστερό Χώρο. Ένα και καλό και ελπιδοφόρο για τα περαιτέρω!! Ίδωμεν!!