18 °C Rethymno, GR
17/05/2021

ΟΙ "ΓΥΠΑΕΤΟΙ' "ΤΡΕΧΟΥΝ" ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Στις επάλξεις η Επισκοπή

Η περίφημη τηλεδιάσκεψη όλων των ΠΑΕ της Football League πραγματοποιήθηκε. Άπαντες πρόκριναν ως πιο πιθανή ημερομηνία έναρξης την 28η Μαρτίου όπου στις αρχές του Ιουλίου να μπορεί να ολοκληρωθεί το μίνι πρωτάθλημα δίχως πλέι οφ-άουτ.
Θα πρέπει όμως να τονίσουμε στο συγκεκριμένο σημείο ότι οι ομάδες πήγαν πολύ πίσω την έναρξη γιατί, στο μεσοδιάστημα ίσως έχουμε εξελίξεις… Εξελίξεις που, έστω και σε πολύ μικρό ποσοστό (όχι αμηλετέο πάντως) μπορεί και να διακόψουν μια και καλή την, έτσι κι αλλιώς, προβληματική φετινή σεζόν. Να τη διακόψουν για κάτι καλύτερο, πιο εγγυημένο…

Προέχει η γραφειοκρατία

Η ανακοίνωση της λίγκας την περασμένη Δευτέρα κάνει λόγο για άμεση έναρξη ομαδικών προπονήσεων αλλά και τεστ-covid. Πολλές όμως από τις ομάδες, σχεδόν όλες, έχουν θέσει μια άνω τελεία στο κάλεσμα των παικτών τους προκειμένου να δουν γι’ αυτά τα δύο-τρία 24ωρα πού βρίσκονται, πως έχει η κατάσταση σε οικονομικό, διοικητικό μα κυρίως στο γραφειοκρατικό επίπεδο.
Βλέπετε, μόλις 6 ΠΑΕ από τις 20 σε Α’ και Β’ όμιλο έχουν λάβει έγκριση από την ΕΕΑ. Υπάρχουν άλλες 8 (ανάμεσα σ’ αυτές και η Επισκοπή) που απέστειλαν τους φακέλους τους αλλά η Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού τους επέστρεψε προκειμένου οι ομάδες από την πλευρά τους να κάνουν κάποιες μικρές ή μεγάλες αλλαγές.
Φυσικά, υπάρχουν κι αυτές οι 6 που, μέχρι και πριν από 2 εβδομάδες δεν είχαν αποστείλει καν τους φακέλους τους.
Φτιάχνει τον φάκελό της
Στην Επισκοπή λοιπόν τρέχουν αυτά τα θέματα και όπως εκτιμάται από τα στελέχη που δουλεύουν γι’ αυτά, σύντομα αναμένουν να λάβουν το πράσινο φως μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της αρμόδιας Επιτροπής.
Όσο για το υγειονομικό πρωτόκολλο, έχει ήδη λάβει την έγκριση και μάλιστα χθες υπήρξε νέα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον γιατρό της ΠΑΕ Επισκοπής και την υγειονομική υπηρεσία της λίγκας για να τηρηθούν τα καθέκαστα.
Στην Επισκοπή θέλουν να δημιουργήσουν έναν πολύ ισχυρό φάκελο μ’ ένα σημαντικό μετοχικό κεφάλαιο ούτως ώστε, να έχει την ανάλογη δυναμική και για την περίπτωση της αναδιάρθρωσης (ασχέτως εάν το καλοκαίρι θα ζητηθούν περισσότερα στοιχεία).

Λίγο πιο πίσω το κάλεσμα

Αγωνιστικά, όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν ενημερωθεί και είναι έτοιμοι να επιστρέψουν όμως θα χρειαστεί τελικά να περιμένουν για πολύ λίγο… Άλλωστε κάποιοι είναι εδώ στο Ρέθυμνο, όπως στο Ρέθυμνο παραμένει και το προπονητικό σταφ. Είναι δύσκολο πάντως να προλάβουν να κάνουν προπόνηση πριν από το Σάββατο. Μην ξεχνάμε ότι εμπόδιο σε όλα αυτά μπαίνουν και τα καιρικά φαινόμενα και η «Μήδεια» που πλήττει αυτά τα 24ωρα τη χώρα μας.

Η Νίκη Βόλου την πρώτη κίνηση για αναδιάρθρωση

Για την αναδιάρθρωση που θα φέρει τις ομάδες ένα σκαλοπάτι πιο πάνω, κινήθηκε ήδη και η Νίκη Βόλου, μια ομάδα που βρισκόταν απέναντι σε όλες τις υπόλοιπες τον περασμένο Σεπτέμβριο με σχετικές ενστάσεις αλλά και φωνάζοντας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα σε μια στιγμή που, ομολογουμένως ήταν αδύνατο να συμβεί.
Σχετικά τώρα με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος κι επειδή έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτήματα για το ποιά θα είναι η ουσία του, πράγματι εμφανίζεται ένα μεγάλο μέρος των παραγόντων προβληματισμένοι… Οι φορείς κατ’ ουσίαν θέλουν αν έχει αυτό το κάτι σαν «100αρι» πρωτάθλημα μονάχα τυπική σημασία γιατί, οι ΠΑΕ θα χρειαστεί να βάλουν πολλά χρήματα μέσα σε ένα τρίμηνο.
Επίσης «κολλάνε» στην περίπτωση που βρεθούν στις τελευταίες θέσεις γιατί εάν εφαρμοστεί η προκήρυξη (σ.σ. αυτή θα αλλάξει μερικώς ή ριζικώς όσον αφορά το ποιοί και εάν ανέβουν ή πέσουν) θα υποβιβαστούν. Γιατί να συμβεί αυτό από τη στιγμή που οι ομάδες της Γ’ Εθνικής (εφόσον το πρωτάθλημα αυτό δεν διεξαχθεί) δεν θα ανέβουν…; Σε μια τέτοια περίπτωση… θα έχουν πληρώσει πολλά λεφτά μιας «καμένης» χρονιάς και στο τέλος θα πληρώσουν και το μάρμαρο πολύ ακριβά.

Οι προφανείς λόγοι της έναρξης

Με λίγα και ξεκάθαρα λόγια, όλοι δέχονται να συμμετάσχουν με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει υποβιβασμός και επιπροσθέτως, θέλουν να ακολουθήσει αναδιάρθρωση στη Super League2 δημιουργώντας δύο ομίλους των 16 ομάδων.
Υπάρχει κι άλλο ένα βασικό, βασικότατο ερώτημα… Ποιός ο λόγος διεξαγωγής ενός πρωταθλήματος που του χρόνου δεν θα υφίσταται…; Προφανώς για να δουλέψουν ποδοσφαιριστές, προπονητές και προσωπικό των ομάδων, για να αποκτήσουν μια αγωνιστική ροή οι ομάδες (αυτή είναι άλλωστε η δουλειά τους) και για να προχωρήσουν οι ρήτρες που έχουν υπογραφεί (τηλεοπτικά κλπ).
Το αν ωστόσο αυτή η ημερομηνία (28 Μαρτίου) είναι η πλέον κατάλληλη, όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας φύλλο αλλά και παραπάνω στο κείμενό μας, είναι ξεκάθαρο το σκεπτικό… Για να κερδίσουν χρόνο οι ΠΑΕ αλλά και να δουν εάν -στην τελική- υπάρχει και η περίπτωση να μην έχουμε καθόλου δράση και να ξεκινήσει κάτι από την αρχή τον προσεχή Ιούλιο λαμβάνοντας όλοι μέρος σ’ ένα -ελπίζουμε όλοι- αναβαθμισμένο πρωτάθλημα όπως το οραματίζονται στη Super League2.