20 °C Rethymno, GR
23/04/2021

ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΣΣΕΣ

Στις επάλξεις ξανά ο Ν.Ο.Ρ.

Ποδαρικό στο 2021 και δη στον ρεθεμνιώτικο ομαδικό αθλητισμό έκανε ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου και συγκεκριμένα το γυναικείο τμήμα πόλο που αγωνίζεται στην Α1 Εθνική κατηγορία. Οι Ρεθεμνιώτισσες πήραν το πράσινο φως από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μέχρι στιγμής αποτελούν την μοναδική ομάδα του νομού που έχει δικαίωμα κανονικής προπόνησης, τηρώντας φυσικά τα αυστηρά πρωτόκολλα και τις προϋποθέσεις που τέθηκαν για την επανεκκίνηση της εν λόγω κατηγορίας της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Αρχικά, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου η κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. επισκέφθηκε το κολυμβητήριο Ρεθύμνου για τη διενέργεια μοριακού τεστ COVID-19. Αφού τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και τα πρωτόκολλα, στον Ν.Ο.Ρ. περίμεναν εντός 48 ωρών την επίσημη ενημέρωση για το αν υπάρχει θετικό κρούσμα. Τα πάντα κύλησαν ομαλά και από την στιγμή που δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, όλα τα τεστ που διενεργήθηκαν ήταν αρνητικά.

Συγκεκριμένα σε τεστ υποβλήθηκαν 24 μέλη της γυναικείας ομάδας (22 παίκτριες, η έφορος Ελένη Στυλιανίδη και ο προπονητής Βασίλης Κουνδουράκης) και η σχετική λίστα στάλθηκε στην Κ.Ο.Ε. και με κοινοποίηση στην Γ.Γ.Α. Επίσης, σε τεστ υποβλήθηκαν οι Ανδρέας Τζαγκαράκης (πρόεδρος Ν.Ο.Ρ.), Παγώνα Λιονή (γραμματειακή υποστήριξη), αλλά και ο κολυμβητής Παναγιώτης Κωστάκης και ο προπονητής του Στέφανος Κατσιλιάνος. Ο νεαρός κολυμβητής βρίσκεται στη λίστα της Προεθνικής ομάδας και η Κ.Ο.Ε. περιμένει την έγκριση για να τους δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στις προπονήσεις.

Πρώτο… σπριντ το Σάββατο (2/1) μετά από 8 εβδομάδες απραξίας

Από την στιγμή που δεν υπήρξαν απρόοπτα, οι Ρεθεμνιώτισσες πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση το Σάββατο 2 Ιανουαρίου. Μετά από 8 εβδομάδες απραξίας, ο Βασίλης Κουνδουράκης και οι παίκτριές του ξεκίνησαν προετοιμασία για να επιστρέψουν σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς.

Ο νεαρός τεχνικός επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Μας έλειψε πάρα πολύ η προπόνηση στο φυσικό μας χώρο. Το διάστημα των 8 εβδομάδων, τα κορίτσια γυμνάζονταν, διατήρησαν την φυσική τους κατάσταση, αλλά αυτό δεν συγκρίνεται με την προπόνηση στο νερό. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και σίγουρα μία ιδιαιτερότητα που έχει το άθλημά μας σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Τα κορίτσια έχουν τρομερή όρεξη και διάθεση και περίμεναν πως και πώς να επιστρέψουν στην αθλητική τους καθημερινότητα. Ξεκινήσαμε τη δουλειά και βασικό μέλημα είναι να μην έχουμε τραυματισμούς. Σταδιακά θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς και θεωρώ πως αυτό θα γίνει σε λιγότερο διάστημα, απ’ ότι περίμενα αρχικά».

Από κει και πέρα, ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου έχει ήδη στείλει στην Κ.Ο.Ε. όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγραφα και φυσικά την ονομαστική λίστα με τις αθλήτριες που συμμετέχουν στις προπονήσεις. Πλέον περιμένει από την Ομοσπονδία να στείλει τα έντυπα μετακίνησης για να μπορούν να μετακινούνται οι πολίστριες και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Μέχρι να ολοκληρωθεί και αυτό το τυπικό κομμάτι, οι προπονήσεις ξεκινούν στις 17:00, κάτι που δεν είναι και το πλέον βολικό για τις αθλήτριες, καθώς οι περισσότερες έχουν μαθητικές υποχρεώσεις.

Τηλεδιάσκεψη με τα σωματεία για την επανέναρξη

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου (13:00) θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη της ΚΟΕ με τα σωματεία της Α1 Ανδρών και Α’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, με αντικείμενο συζήτησης τον επαναπροσδιορισμό και ολοκλήρωση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων τους.

Όσο αφορά την Α1 Γυναικών, υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα. Οι ομάδες χρειάζονται τουλάχιστον 6 εβδομάδες προετοιμασίας και παράλληλα στις 19-24 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο το Προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Επίσης, το 1ο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου οι Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Συνεπώς, όλα συνηγορούν ότι η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος θα γίνει στα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου.