26 °C Rethymno, GR
08/05/2021

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στον αστερισμό της ματαιοδοξίας

Έχει καταντήσει πλέον γραφικό αλλά και άκρως κουραστικό πια. Σε μία ακόμη τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της SL2-FL Λεωνίδας Λεουτσάκος στο ρ/δ Βόλος 98,6 επανέλαβε ότι το πρωτάθλημα της FL προλαβαίνει να διεξαχθεί κάνοντας σέντρα στις 15 Μαρτίου(!) και να ολοκληρωθεί μάλιστα σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη!!!
«Για το πρωτάθλημα της Football League έχουμε ζητήσει από την ΕΠΟ να πάρουμε έναν μήνα παράταση. Το πρωτάθλημα μπορεί να αρχίσει μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Είναι μικρό το πρωτάθλημα και εκτιμώ πως προλαβαίνει να ολοκληρωθεί. Όμως δεν είναι στο χέρι μας να ορίσουμε πότε θα ξεκινήσει. Πρέπει η ΕΠΟ και οι επιδημιολόγοι να αποφασίσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Λ. Λεουτσάκος.

Όλα είναι πιθανά στην Ελλάδα αλλά…

Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει όμως! Γνωρίζουμε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζουμε και λίγο το που τελειώνουν τα όρια και πού αρχίζει ο παραλογισμός.
Ακόμα και να διεξαχθεί το πρωτάθλημα όπως αναφέρει (σ.σ. στην Ελλάδα ζούμε, μην το ξεχνάμε αυτό), πώς θα δεχθούν οι ΠΑΕ να κατέβουν γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι θα πρέπει να δώσουν πολλά χρήματα για να πάρουν πίσω κάποια από τα εγγυημένα μέσω της σύμβασης που έχουν συνάψει με την ΕΡΤ και τη στοιχηματική εταιρεία το επόμενο τρίημνο…; Τα χρήματα μπορεί να τα πάρουν όλα αλλά πότε θα δοθούν ολοκληρωμένα…; … Γιατί οι ΠΑΕ παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να βρουν τρόπους να έχουν καλυμμένες όλες τις υποχρεώσεις τους.
Επιπροσθέτως, έχοντας φτάσει στις 10 Φεβρουαρίου και έχοντας διακόψει τις προπονήσεις, με τί είδους προετοιμασία θα κατέβουν οι ομάδες να αγωνιστούν; Προσέξτε, μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που δεν ξεκίνησε ποτέ. Η περσινή ιστορία είναι εντελώς διαφορετική και ολοκληρώθηκε μονάχα η Super League1 της οποίας απέμεναν μονάχα τα play off.
Είναι λοιπόν τραγικό να κουβεντιάζεται ακόμη η έναρξη ενός πρωταθλήματος που στο κάτω-κάτω του χρόνου δεν θα υφίσταται! Είναι απίστευτα ματαιόδοξο να διατηρούμε φρούδες ελπίδες για μία λίγκα την οποία αφήσαμε στην τύχη της μήνες πριν…

Η περίφημη αναδιάρθρωση

Σχετικά με το θέμα της αναδιάρθρωσης ήταν ξεκάθαρα πιο τυπικός. «Θα τα δούμε όλα πρακτικά, αλλά αν είναι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, μπορώ να μην είμαι σύμφωνος;».
Αμέσως μετά, μίλησε και πάλι με γρίφους… «Η λίγκα δεν έχει καμία απόφαση να πάρει. Τί απόφαση να πάρει; Έχει πάρει ήδη. Είκοσι ομάδες στη Football League έχουν δεσμευτεί να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο και πάμε να παίξουμε. Και θέλουμε να παίξουμε. Θα γίνει το πρωτάθλημα και μετά θα δούμε»!
Εκεί που σωστά επισημαίνει ο πρόεδρος της λίγκας ότι θα πρέπει να παρέμβει το κράτος είναι να καλύψει τις υποχρεώσεις του απέναντι στις ομάδες αυτές που έμειναν ξεκρέμαστες. Προφανώς με κάποια μεγάλη αποζημίωση στην κάθεμιά. Συγκεκριμένα τόνισε: «Σαφώς και πρέπει να αποζημιωθούν οι ομάδες. Πληττόμενες επιχειρήσεις είναι. Ποιος θα δώσει στις ομάδες τα χρήματα που χάθηκαν; Πώς θα πεις στις ομάδες του χρόνου ότι θα συμμετάσχετε σε ένα πρωτάθλημα, με αυστηρά οικονομικά κριτήρια; Με τις ομάδες κάθε χρόνο να δίνουν χρήματα και να μην παίρνουν;».
Τα παραπάνω θεωρούμε θα γίνουν από μόνα τους ως έναν βαθμό. Ήδη η αναβάθμιση των ΠΑΕ μέσω της επερχόμενης αναδιάρθρωσης είναι το πρώτο και πιο σημαντικό. Γιατί και κερδίζουν όλες από μία κατηγορία (υπενθυμίζουμε όλες δίχως κανέναν υποβιβασμό) και θα μπουν στη διαδικασία του χρόνου να εισπράξουν πολλά περισσότερα χρήματα από τη στιγμή που θα μιλάμε για Super League2 με ό,τι συνεπάγεται αυτό (έσοδα από τηλεοπτικά, στοιχηματικές εταιρείες, καλύτερους χορηγούς).