27 °C Rethymno, GR
07/07/2020

ΤΟ «ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΗ ΤΟΥΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΩΝ ΒΛΕΨΕΩΝ ΤΩΝ «ΚΥΡΙΩΝ» ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

«Στοχεύουμε στη νίκη και στο Ηράκλειο»

Από τα μέσα σχεδόν της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου κυκλοφορεί στους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων της Β’ Εθνικής κατηγορίας σε νήσους, Αθήνα και Πειραιά, με το προσωνύμιο «Τσουνάμι». Ένα ευφυές παρατσούκλι που παραφράζει ιδιαίτερα ενεργειακά το επίθετό της αλλά και χαρακτηρίζει με τον πιο παραστατικό τρόπο την «φασαριόζικη» παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και την ιδιαίτερα στενή επαφή που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα. Οι δύο τελευταίες χρονιές για την Εύη Τούνα για όσους δεν την γνωρίζουν είναι απλά ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με τους αριθμούς. Για όσους όμως έχουν την τύχη να παρακολουθούν από κοντά τη δραστηριότητά της, λίγο μέσα ή και λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή, αντιλαμβάνονται ότι μέσα σε δύο χρόνια η σέντερ φορ του Αστέρα Ρεθύμνου έχει μια αλματώδη βελτίωση που ο πιο πρόσφατος απολογισμός της, αυτός των 12 γκολ στην τρέχουσα περίοδο είναι απλά η απόδοση σε στατιστική της δεινότητας στο σκοράρισμα που έχει αποκτήσει σε αρκετά λιγότερο από 24 μήνες. Το «τσουνάμι» όμως απλά επιμένει ότι αυτό που αντικρίζουν ως «ημέρες και έργα του» δεν είναι τίποτα περισσότερο από την προσπάθειά του να βελτιώνεται συνεχώς, αλλά και να βοηθάει την ομάδα της όσο περισσότερο μπορεί.

«Είμαστε ικανές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Οι πρώτες της λέξεις έχουν την απόλυτη ισορροπία, μεταξύ του σεβασμού προς τον πιο ισχυρό αντίπαλο την φετινή σεζόν που ακούει στο όνομα «Εργοτέλης» και προέρχεται από τα «σαλόνια» της Α’ Εθνικής αλλά και του «γνώθι σ’ αυτόν» και προέρχεται από την αγωνιστική εικόνα που έχουν οι «κυρίες» του Αστέρα Ρεθύμνου, στην 2η χρονιά που διανύουν στην Β’ Εθνική κατηγορία. «Η προετοιμασία της ομάδας φέτος ξεκίνησε με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος» ήταν τα πρώτα λόγια της υψηλόσωμης στράικερ που έσπευσε να συμπληρώσει για να μην φανεί ασεβής σύμφωνα με τις αξίες των αντιπάλων της… «Αν και ξέραμε ότι δεν είναι εύκολος στόχος, θεωρήσαμε ότι είμαστε ικανές να τον καταφέρουμε και μέχρι στιγμής είμαστε μέσα στον στόχο αυτό. Σίγουρα ο Εργοτέλης είναι ο ισχυρότερος αντίπαλος που έχουμε, με εμπειρίες και καλές παίκτριες και το μεταξύ μας παιχνίδι στις 15 Μαρτίου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα». Η 21χρονη επιθετικός που αρχίζει δειλά-δειλά και αποκτά και μια επαφή με τα ΜΜΕ, προβάλλοντας την προσπάθεια που καταβάλλουν οι «κυρίες» της Σοχώρας ήθελε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στον αγώνα του Ηρακλείου που δεν θα έχει απλά των χαρακτήρα της «μάχης της Κρήτης», αλλά πολύ περισσότερο της «μονομαχίας στέψης», καθώς οι δύο ομάδες έχουν πλέον αποσπαστεί από τους ακόλουθούς τους και η αναμέτρηση του Ηρακλείου, ουσιαστικά και όπως όλα δείχνουν και τυπικά ποια ομάδα από την Κρήτη θα βρεθεί ανάμεσα στους «μεγάλους» της Α’ Εθνικής. «Θεωρώ πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, με αρκετό πάθος και από τις δύο ομάδες, το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Προσωπικά πιστεύω στην ποιότητα της ομάδας μου και στη θέλησή μας για την επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει εξαρχής. Σε κάθε παιχνίδι στοχεύουμε στη νίκη και για αυτή θα παίξουμε και στο Ηράκλειο».

«Έχουμε ακόμη πολλά να δείξουμε»…

Πάντως δεν στέκεται μόνο στον αγώνα της 15ης Μαρτίου, καθώς με μια ανάσα στις δηλώσεις της έσπευσε να τονίσει για όσα θα πρέπει να περιμένουν οι Ρεθεμνιώτες/σες από τις «κυρίες» μέχρι και την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου. «Έχουν απομείνει 5 παιχνίδια για την λήξη του πρωταθλήματος και πιστεύω πως έχουμε ακόμη να δείξουμε πολλά και ομαδικά αλλά και ατομικά η κάθε μια μας ξεχωριστά. Υπάρχει εξέλιξη στην ομάδα μας και αυτό φαίνεται. Κάθε χρόνο ανεβαίνουμε επίπεδο όλες μας και αυτό μας χαροποιεί και βγαίνει και στο συνολικό αποτέλεσμα. Προσωπικά προσπαθώ να βελτιώνομαι συνέχεια και να βοηθάω την ομάδα μου όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ και αυτό θα κάνω μέχρι το τέλος. Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό. Μπορώ να βεβαιώσω ότι βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή μας γεγονός το οποίο θα φανεί πιστεύω και στα επόμενα παιχνίδια».