18 °C Rethymno, GR
24/10/2020

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Στόχος η οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση με αυτόνομη πορεία για το ΚΙΝΑΛ

Η οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής με αυτόνομη πορεία του κόμματος, αποτελεί τον μεγάλο στόχο για τη δημοκρατική παράταξη, τόνισε στα στελέχη, στα μέλη και στους φίλους του κόμματος ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Μανόλης Χριστοδουλάκης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης παραβρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακή Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ ενόψει και της πολιτικής και οργανωτικής συνδιάσκεψης του κόμματος τον Μάρτιο.

Σε σχετικές δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή πολιτική μας διαδικασία πραγματοποιείται σε ένα συνολικό πλαίσιο που έχουμε θέσει με ορίζοντα την ιδεολογική και πολιτική μας συνδιάσκεψη στα μέσα Μαρτίου. Ακριβώς με αφορμή αυτή τη διαδικασία είμαστε εδώ για να ανοίξουμε τον διάλογο με τη βάση μας, τα μέλη, τα στελέχη μας και την κοινωνία. Σε ένα πλαίσιο και οργανωτικής και πολιτικής ανασυγκρότησης για να μπορέσει ο πραγματικά προοδευτικός χώρος του Ελληνικού πολιτικού συστήματος να επανατοποθετηθεί ξανά ιδεολογικά με ένα σαφές αφήγημα, το οποίο θα μπορέσει ξανά να τοποθετηθεί στην κοινωνία» και πρόσθεσε ότι: «Για τον λόγο αυτό ανοίγουμε το διάλογο και εδώ, συγκροτούμε αντίστοιχα δώδεκα περιφερειακά οριζόντια δίκτυα και εκτός των στενών κομματικών τοίχων μας για μια πολύ σημαντική προεργασία και επεξεργασία ενός συνολικού πλαισίου που θα διαμορφώσει ακριβώς τις θέσεις και τα προστάγματα, τις προτεραιότητές μας, τις απαντήσεις μας που θα θέσουμε στην συνέχεια ενώπιον του ελληνικού λαού. Προχωράμε τη διαδικασία της πολιτικής μας συνδιάσκεψης και μετά εκλέγουμε τις νομαρχιακές μας επιτροπές, τις τοπικές μας οργανώσεις και ολοκληρώνουμε τον οργανωτικό μας σχεδιασμό με την έναρξη των διαδικασιών για το συνέδριο της νεολαίας του ΚΙΝΑΛ.

Το σκεπτικό μας λέει ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ ρευστό πολιτικό σκηνικό. Το ΚΙΝΑΛ κατοχύρωσε μια πολύ σαφή διακριτότητα στις εκλογές που πέρασαν μέσα σε ένα νέο πολιτικό σύστημα. Ένα πολιτικό σύστημα που έχει για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια ξανά μια αυτοδύναμη ΝΔ, όπου όμως πίσω από τα διάφορα συννεφάκια που συνοδεύουν την κυβερνητική πολιτική για το κυβερνητικό έργο, κρύβεται μια πολύ σαφής ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση, βαθιά συντηρητική, που ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία, υπονομεύει τις εργασιακές σχέσεις και θέτει γενικά ένα πλαίσιο επισφάλειας σε όλους αυτούς όπου έχουν πληγεί στα χρόνια της κρίσης και αυτό σε ένα κόσμο που συσπειρώθηκε γύρω της και ας διαφωνούσε πολιτικά και ιδεολογικά μαζί της ακριβώς χάριν του αφηγήματος περί πολιτικής σταθερότητας απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, απελευθερώνει ένα κόσμο ο οποίος ψάχνει διέξοδο. Και έχουμε από την άλλη πλευρά του πολιτικού συστήματος ένα ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται ότι παρά τις δήθεν μετριοπαθείς εξαγγελίες για στροφές προς την κεντροαριστερά ή τη σοσιαλδημοκρατία ουσιαστικά έχοντας χάσει τη συγκολλητική ουσία της εξουσίας αυτό το συνονθύλευμα τυχοδιωκτών από όλο το εύρος του ιδεολογικού φάσματος χωρίς καμιά κοινή ιδεολογική αναφορά, χωρίς πολιτική ταυτότητα και το σημαντικότερο χωρίς κοινωνικές αναφορές σε μαζικούς χώρους, στην αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στα επιμελητήρια δεν μπορεί επί της ουσίας να εκφράσει μια πλατιά κοινωνική βάση που ήταν παραδοσιακά συνδεδεμένη με την δημοκρατική παράταξη».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανόλης Όθωνας, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Πολιουδάκης, τα μέλη της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Ρεθύμνου, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη και φίλοι της παράταξης.

dav

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στην διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δεσμούς της παράταξης με την Κρήτη τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ειδικά εδώ στην Κρήτη αυτό το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Ένας κόσμος ο οποίος δέθηκε με την παράταξη, έχει βαθιά δημοκρατικά αντανακλαστικά, ο οποίος θέλει προοδευτική έκφραση, προοδευτική αντίληψη και αυτή μπορεί μόνο να υλοποιηθεί από την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής. Ο στόχος μας είναι να είμαστε χρήσιμοι, να έχουμε μια σοβαρή, υπεύθυνη προγραμματική και δυναμική αντιπολίτευση και να μπορέσουμε να πείσουμε ξανά τον κόσμο ότι παρά το πλαίσιο των συντηρητικών πολιτικών υπάρχει ένας δρόμος που μόνο το ΚΙΝΑΛ, μόνο η πραγματική δημοκρατική παράταξη μπορεί να εκφράσει και να εκπροσωπήσει ξανά, μια πλατιά κοινωνική βάση».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Ν.Ε. Ρεθύμνου του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Σαρρής, είπε «Το Κίνημα Αλλαγής εκπέμπει ένα σαφές πολιτικό στίγμα. Μια αυτόνομη πορεία σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, σε μια συγκυρία που οι σχέσεις μας τόσο με τη γείτονα αλλά και τα θέματα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο είναι δύσκολα. Εμείς παλεύουμε για μια ισχυρή κεντροαριστερά, ώστε να έρθει ξανά η κανονικότητα στη χώρα για ένα ευοίωνο και αξιοπρεπές μέλλον».