17 °C Rethymno, GR
17/05/2021

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΝΙΖΕΙ...

Στ. Δελήμπασης: «Χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα»

Δεν είναι τυχαίο ότι στις περισσότερες ομάδες που αγωνίστηκε, φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αποτελεί μια προσωπικότητα αδιαμφισβήτητα αποδεκτή στο Ρεθεμνιώτικο και όχι μόνο ποδόσφαιρο, τόσο για την εμπειρία του στο λαοφιλέστερο άθλημα, όσο και για τον άμεμπτο χαρακτήρα του.
Ο «κάπτεν» του Ρεθυμνιακού Στέλιος Δελήμπασης είναι αυτό που λένε «καλό παιδί», είτε φοράει την «κυανόλευκη», είτε την πιο σπορ εκτός γηπέδων περιβολή. Σοβαρός, μετρημένος τόσο στα λόγια του, όσο και στις πράξεις του θα αποτελεί ένα παράδειγμα μίμησης για τις επόμενες γενιές στις οποίες ήδη έχει ξεκινήσει να προσφέρει και εκεί τις υπηρεσίες του με την ίδια αγάπη και συνέπεια όπως το πραγματοποιεί και στην καριέρα του, ως προπονητής των τμημάτων υποδομής των «δελφινιών».
Έχοντας συμπληρώσει από τις 4 του προηγούμενου Δεκέμβρη τα 33 χρόνια ζωής, ο έμπειρος μέσος της ιστορικής ομάδας της Σοχώρας, βιώνει μαζί και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του την πρωτόγνωρη από κάθε άποψη «παρουσία» της πανδημίας του κορονοϊού και μεταφέρει τις δικές του εμπειρίες, από ένα… φαινόμενο που άφησε το δικό του ανεξίτηλο «στίγμα» τόσο στον κόσμο που ζούμε, όσο και στο ιδιαίτερης σημασίας για την καθημερινότητα μας μικρόκοσμο του ποδοσφαίρου.

«Ο χρόνος πιέζει»…
«Σίγουρα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όχι μόνο εμείς οι ποδοσφαιριστές, αλλά και όλος ο κόσμος. Όπως σίγουρα έχει επηρεαστεί και ο χώρος του ποδοσφαίρου τόσο σε ερασιτεχνικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο Στέλιος Δελήμπασης που αναφέρθηκε στην συνέχεια και στην κατάσταση που επικράτησε στον Ρεθυμνιακό αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες της Γ’ Εθνικής από την αρχή της προετοιμασίας, μέχρι και την διακοπή των πρωταθλημάτων. «Η χρονιά ξεκίνησε δύσκολα και για εμάς. Πηγαίνοντας από αναβολή σε αναβολή και με την χρονική διαφορά που είχαμε από την ξαφνική διακοπή της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου μέχρι και την έναρξη της νέας, καταλήξαμε να πραγματοποιήσουμε ένα βασικό στάδιο προετοιμασίας που ξεπέρασε τους 2 μήνες και σίγουρα επηρέασε όλους τους ποδοσφαιριστές της κατηγορίας» συμπλήρωσε ο έμπειρος μέσος που επικεντρώθηκε στους «κυανόλευκους», τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Νομίζω για εμάς η χρονιά θα ήταν ή θα είναι, ανάλογα και με τις εξελίξεις, ιδανική. Διαθέτουμε νέους και έμπειρους παίκτες σε όλες τις θέσεις και σε συνδυασμό με την πολύ καλή δουλεία που γίνεται από το τεχνικό τιμ, θα βρίσκαμε τον ρυθμό που θέλαμε. Ο χρόνος και η εικόνα που είχαμε στους αγώνες ήταν υπέρ μας. Τώρα υπάρχει μια μεγάλη διακοπή και δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα μπορούσε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε νέα προετοιμασία ώστε να συνεχίσουμε μια σεζόν που έχει 26 ακόμη αγώνες. Όμως ο χρόνος πιέζει πολύ και σίγουρα θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στο τι θα γίνει».

«Από την Γ’ Εθνική ζουν πολλές οικογένειες»…
Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην Γ’ Εθνική δεν δύναται να αφήσει ανεπηρέαστο έναν παίκτη που «κουβαλάει» πολυετή εμπειρία από αυτή την κατηγορία, όμως βιώνει και εκείνος όπως και χιλιάδες ακόμη συνάδελφοί του μια κατάσταση που όμοια της δεν θα ήθελαν να εμφανιστεί στον ύπνο τους ούτε σαν τον χειρότερο εφιάλτη «Θεωρώ ότι η Γ’ Εθνική είναι ο συνδετικός κρίκος με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Από αυτήν ζουν πολλές οικογένειες ενώ για πολλούς νέους είναι το «σκαλοπάτι» για το μέλλον τους και την πραγματοποίηση των ονείρων τους. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση που ζούμε, αλλά κάποιοι άνθρωποι που διοικούν το ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνοι και έστω να μας ενημερώσουν για το τι θα μπορούσε να γίνει. Δεν ξέρουμε πραγματικά τι θα γίνει», τόνισε ο αρχηγός του Ρεθυμνιακού εκφράζοντας με τον πιο παραστατικό τρόπο την αγωνία που διακατέχει εδώ και μήνες όλους εκείνους που από διάφορους τομείς «υπηρετούν» το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, σε όποια γεωγραφική περιφέρεια και αν βρίσκονται.
Για το τέλος πάντως κράτησε με τις ευχές του για την έλευση του 2021 έναν πιο αισιόδοξο τόνο…
«Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία. Ελπίζω η περιπέτεια αυτή να περάσει όσο πιο σύντομα γίνεται και να επιστρέψουμε ξανά στους αθλητικούς χώρους».