30 °C Rethymno, GR
13/07/2020

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ Α.Μ.Τ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Α.Σ.Μ.Τ. ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ

Συγκαταλέγονται στους κορυφαίους

Μέρος Α’

Πιστοί στο ραντεβού των διακρίσεων στα Πανελλήνια πρωταθλήματα έμειναν οι ρεθεμνιώτικοι σύλλογοι Ζίου Ζίτσου. Μία σειρά από εξαιρετικές επιδόσεις και διακρίσεις που συνδυάστηκαν και με μετάλλια, συνέθεσαν το σκηνικό της παρουσίας τους στο κλειστό γυμναστήριο του Παλαιού Φαλήρου και συγκεκριμένα στους Πανελλήνιους αγώνες -18,-21,+21 ετών.

Σήμερα θα αναφερθούμε στις δύο από τις τέσσερις σχολές που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο λόγος για την Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών με προπονητή τον Βαγγέλη Συνολάκη και τον Αθλητικό Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου με προπονητές τους Γιάννη και Δημήτρη Δημητρόπουλο. Αμφότερες είχαν εξαιρετική εικόνα και μία σειρά από διακρίσεις των αθλητών-τριών στις κατηγορίες που αγωνίστηκαν.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου -18 και -21 ετών ήταν για μία ακόμα φορά άκρως ανταγωνιστικό και υψηλού επιπέδου. Είναι χαρακτηριστικό πως το «παρών» έδωσαν 560 αθλητές-τριες από 40 συλλόγους της χώρας, σ’ ένα άθλημα που βιώνει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου: Με 3 αθλητές και 2 μετάλλια

Μετά τους Εφήβους, ο Μιχάλης Γαγάνης πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών και στους Νέους Άνδρες. Στην παρθενική του συμμετοχή στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία -21 ετών – 85κιλών, πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, έχοντας να αντιμετωπίσει πολύ δυνατούς και πιο έμπειρους αθλητές. Με αυτή τη διάκριση, πέτυχε την είσοδό του στην Εθνική Ζίου Ζίτσου για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Επίσης, με το Εθνόσημο θα αγωνιστεί και ο Κώστας Χατζηδάκης, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία -18 ετών – 50 κιλά.

Τέλος, καλή εμφάνιση που όμως δεν συνοδεύτηκε από διάκριση στις κορυφαίες θέσεις, πραγματοποίησε ο ταλαντούχος Μανώλης Μυρθιανός, στην πολύ δύσκολη, αριθμητικά και αγωνιστικά, κατηγορία των -18 ετών – 73 κιλών.

Αναλυτικά οι επιδόσεις και οι διακρίσεις της Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου

2η θέση:

Κωστής Χατζηδάκης, -18ετών-50 κιλά.

3η θέση:

Μιχάλης Γαγάνης, -21ετών-85κιλά.

9η θέση:

Μανώλης Μυρθιανός, -18ετών-73κιλά.

Βαγγέλης Συνολάκης: «Πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις και την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλοι οι αθλητές μου»

Ο προπονητής της Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου δήλωσε ευχαριστημένος από τις προσπάθειες των αθλητών του και από τις επιδόσεις τους σε ένα ανταγωνιστικό και υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα.

«Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους στόχους της χρονιάς και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις και την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλοι οι αθλητές μου.

Για το 2020 η Ακαδημία Ρεθύμνου έχει 14 αθλητές μέλη της Εθνικής Ομάδας Ζίου Ζίτσου, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο Σύλλογός μας συγκαταλέγεται στους ισχυρούς και θα έχει και φέτος παρουσία σε όλα τα πανελλήνια και διεθνή αθλητικά γεγονότα.

Η διάκριση σε αυτό το επίπεδο δεν είναι εύκολη υπόθεση κι εμείς πετύχαμε αρκετά σπουδαία πράγματα. Είμαι περήφανος για όλα τα παιδιά, καθώς ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις του πανελληνίου πρωταθλήματος και κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Συγχαρητήρια στους αθλητές όλων των συλλόγων και καλή επιτυχία στους επόμενους στόχους τους.

Συγχαρητήρια στην Διοίκηση της ΕΦΕΟΖΖ για το πολύ υψηλό επίπεδο που έχει καθιερώσει σε όλες τι διοργανώσεις.

Ευχαριστούμε τον ακτοπλοϊκό χορηγό μας ANEK Lines Blue Star Ferries που βρίσκεται πάντα κοντά στους αθλητές και στα μέλη μας».

Α.Σ.Μ.Τ. Ατσιπόπουλο: Στα 3 μετάλλια ο απολογισμός

Θετικό πρόσημο και για τον Α.Σ.Μ.Τ. Ατσιποπούλου, με απολογισμό 3 μετάλλια και δύο 5ες θέσεις. Ο Μάρκος Φουρναράκης πέτυχε το απόλυτο των 4άρων νικών σε ισάριθμους αγώνες, πανηγυρίζοντας την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -18-81 κιλών στο Fighting System. Πολύ καλές εμφανίσεις, με 3 νίκες και 1 ήττα, πραγματοποίησε και στο Newaza System, ανεβαίνοντας στο 2ο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ασημένιο μετάλλιο και για τον Γιώργο Μοράκη, με 3 νίκες και 1 ήττα, στην κατηγορία -21-69 κιλά στο Fighting System. Από κει και πέρα, δύο 5ες θέσεις πήρε η Μαρία Κομπιτσάκη. Συγκεκριμένα είχε 3 νίκες και 2 ήττες στο Fighting System και 2 νίκες-2ήττες στο Newaza System.

Μάλιστα όλοι οι παραπάνω αθλητές του Α.Σ.Μ.Τ. Ατσιποπούλου κατάφεραν να κερδίσουν την παρουσία τους στην Εθνική ομάδα Ζίου Ζίτσου.

Αναλυτικά οι επιδόσεις και οι διακρίσεις του Α.Σ.Μ.Τ. Ατσιποπούλου

1η θέση:

Μάρκος Φουρναράκης, -18-81κιλά στο Fighting System.

2η θέση:

Μάρκος Φουρναράκης, -18-81 κιλά στο Newaza System.

Γεώργιος Mοράκης, -21-69 κιλά στο Fighting System.

5η θέση:

Μαρία Κομπιτσάκη, -18-63 κιλά στο Fighting System.

Μαρία Κομπιτσάκη, -18-63 κιλά στο Newaza System.

Ι. και Δ. Μητρόπουλος: «Ευχαριστημένοι από την παρουσία των παιδιών σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

Οι προπονητές του Α.Σ.Μ.Τ. Ατσιποπούλου, σε κοινή δήλωσή τους, επεσήμαναν πως έμειναν ικανοποιημένοι από όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και πάλεψαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι τόσο με την γενική παρουσία των παιδιών, όσο και για την προσπάθεια και τα αποτελέσματα που έφεραν. Εκτός από τα παιδιά που διακρίθηκαν, συγχαρητήρια αξίζουν στον Νίκο Ταταράκη που συμμετείχε στο πρωτάθλημα και στην Αριστέα Μαρακάκη που αν και άρρωστη, ταξίδεψε στην Αθήνα μη μπορώντας όμως να συμμετέχει στους αγώνες.

Η ποιότητα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ανεβαίνει κάθε χρόνο, οπότε η διάκριση σε αυτό δεν είναι απλή υπόθεση. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά από όλους τους συλλόγους που εδρεύουν στο Ρέθυμνο. Επομένη στάση του συλλόγου είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα (U18 – U21 +21 ετών) και Παγκόσμιο Κύπελλο (U12 – U14 – U16) που θα γίνει τέλος Απρίλιου στην Banja Luka της Βοσνίας

Ευχαριστούμε τους γονείς που ήταν στο πλευρό των παιδιών τους, καθώς και τα τον μεγάλο χορηγό μας για τα ακτοπλοϊκά μας εισιτήρια την ANEK Lines και Blue Star Ferries».