25 °C Rethymno, GR
24/10/2020

Συγχαίρουν τη νέα πρυτανική αρχή

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, απέστειλε χθες στον νέο πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Γεώργιο Κοντάκη, συγχαρητήρια επιστολή στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εκλογή σας στο αξίωμα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και να σας ευχηθώ παράλληλα καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.

Ως Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης προσβλέπουμε στη γόνιμη και διαρκή συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα προς όφελος του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος του νησιού μας, καθώς και της τοπικής κοινωνίας, η οποία αισθάνεται μεγάλη υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα και τις διακρίσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, που προβάλλουν διεθνώς τον τόπο μας και δίνουν πολυδιάστατη αναπτυξιακή ώθηση στο νησί μέσω της εξωστρέφειας και της καινοτομίας.

Είμαι βέβαιη ότι οι σχέσεις Πανεπιστημίου και Κοινωνίας θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται και όλοι μαζί θα εργαστούμε για να βρούμε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την επιτυχημένη πορεία του, που το έχει καταξιώσει στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

Η στήριξή μας στις δράσεις και το έργο του Πανεπιστημίου Κρήτης, μέσα από εποικοδομητικές συνέργειες, παραμένει σταθερή για την πρόοδο τόσο του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος, όσο και της κρητικής κοινωνίας.

Καλή θητεία σε εσάς και σε όλα τα μέλη της νέας Πρυτανικής Αρχής».

  • Την νεοεκλεγείσα Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης συγχαίρει και η Πρυτανεία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, που σε δήλωσή της αναφέρει:

«Η Πρυτανεία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου συγχαίρει θερμά τη νεοεκλεγείσα Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συγχαίρουμε ιδιαίτερα τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή κ. Γεώργιο Κοντάκη, στον οποίο ευχόμαστε ολόψυχα μια επιτυχημένη και δημιουργική θητεία.

Τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν σήμερα σημαντικές προκλήσεις και απαιτείται όραμα και μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στον σύγχρονο ρόλο τους κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Είμαστε βέβαιοι ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπό την καθοδήγηση της νέας Πρυτανικής Αρχής, θα διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στην κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Σας ευχόμαστε να εκπληρώσετε τους στόχους σας και τις προσδοκίες της ακαδημαϊκής κοινότητας».

  • Ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης συνεχάρη για την εκλογή του τον Γιώργο Κοντάκη και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του. «Ένα σημαντικό έργο, μία μεγάλη αποστολή ευθύνης προς τη νέα γενιά, την Παιδεία και την Εκπαίδευση. Μία σημαντική αποστολή ευθύνης προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ώστε να παραμείνει στην αιχμή της Γνώσης και της έρευνας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η προσωπικότητα και το έργο του νέου Πρύτανη Γιώργου Κοντάκη είναι το απόλυτο εχέγγυο ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα συνεχίσει να βαδίζει στο δρόμο της πρωτοπορίας και της διάκρισης και θα εξακολουθήσει να κάνει υπερήφανους όλους τους Κρητικούς» επισημαίνει ο ευρωβουλευτής.
  • Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε στον νέο πρύτανη η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, η οποία συγχαίρει τον καθηγητή κ. Κοντάκη για την εκλογή του στην πρυτανική θέση του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος του οποίου, όπως επισημαίνει, τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά επιτεύγματα κάνουν υπερήφανη την Κρήτη και όλη την Ελλάδα στον κόσμο, εύχεται καλή επιτυχία και αποδοτικότητα στα νέα υψηλά αυτά καθήκοντα, με την πεποίθηση ότι οι δράσεις και οι αποφάσεις της νέας Πρυτανικής Αρχής θα αποφέρουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ακόμα περισσότερες διακρίσεις και παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Και καταλήγει η κ. Κοζυράκη αναφέροντας:

«Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την πρόθεση μας για διάνθιση της συνεργασίας και των πρωτοβουλιών μεταξύ των κρατικών Υπηρεσιών του φορέα μας και των Σχολών του Πανεπιστημίου, πάνω στο ίδιο μοντέλο διαχρονικής και αποτελεσματικής συνέργειας και επικοινωνίας των Δασικών και Περιβαλλοντικών υπηρεσιών μας με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Για την ευόδωση της δυναμικής και πρόσφορης αυτής συνεργασίας μεταξύ του Κράτους και της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε περιφερειακό επίπεδο, δράττομαι της ευκαιρίας να σας προσκαλέσω σε συνάντηση γνωριμίας, στο χρόνο που εσείς θα μπορείτε να το πράξετε. Μέχρι τότε, θα ήθελα με την παρούσα να σας εκφράσω την εκτίμησή μου στο πρόσωπό σας και την πεποίθησή μου για την άρτια εκπλήρωση των καθηκόντων σας».