31 °C Rethymno, GR
28/09/2020

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ

Συνάντηση εργαζομένων Ρεθύμνου στις τέχνες στο θέατρο του Ευληγιά

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες Ρεθύμνου,προσκαλούν σε συνάντηση όλους όσοι βιοπορίζoνται από την τέχνη,την Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 17.00,στο υπαίθριο θέατρο του Ευληγιά (πευκάκια).
Η Πρωτοβουλία,συστήνεται και εξηγεί τον σκοπό και τον στόχο δημιουργίας της με το παρακάτω κείμενο*:

«Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες Ρεθύμνου, αποτελεί μια αυθόρμητη συσπείρωση εργαζομένων ως προσπάθεια συμμετοχής στις ανάλογες κινητοποιήσεις ανά την χώρα, όσων αφορά την διεκδίκηση και τον συντονισμό των εργασιακών δικαιωμάτων του κλάδου, με τοπικό χαρακτήρα.
Στόχοι μας σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, είναι:
Η συσπείρωση και δικτύωση του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης μας, δημιουργώντας μια ομάδα αλληλοϋποστήριξης.
Η συνεχής συμπαράσταση στους πανελλαδικούς αγώνες των συναδέλφων μας.
Η τοποθέτηση, κατάθεση, ανταλλαγή, συλλογή και κατηγοριοποίηση απόψεων, αναγκών και ζητημάτων αναφορικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος καθώς και προτάσεις ενδεχόμενων λύσεων.
Ο ορισμός μιας σειράς συναντήσεων, μετά το πέρας των οποίων θα συγκεντρωθούν όσα συναποφασίστηκαν με στόχο την υλοποίηση τους.
Και τέλος η προάσπιση των δικαιωμάτων μας σε τοπικό επίπεδο διεκδικώντας από τους αρμόδιους φορείς:
α. Πρακτικές αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεων που αυτή έχει επιφέρει στην εργασιακή μας πραγματικότητα.
β. Αξιοκρατία και διαφάνεια στη διαχείριση των τοπικών κονδυλίων αναφορικά με τον πολιτισμό.
γ. Ίση αντιμετώπιση από τους τοπικούς παράγοντες όλων των κλάδων των τεχνών και των εργαζομένων σε αυτούς.
δ. Βελτίωση, ανάπτυξη και δωρεάν παραχώρηση των υποδομών των χώρων πολιτισμού του Ρεθύμνου.
Η Πρωτοβουλία απευθύνεται σε οποιονδήποτε βιοπορίζεται από την τέχνη, είτε ασκώντας την είτε διδάσκοντάς την, εντός και εκτός σκηνής, μπροστά και πίσω από τα φώτα:
Συγγραφείς, σκηνοθέτες, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές/τριες, αφηγητές, θεατρολόγους, τεχνικούς, συνθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, εικαστικούς, σεναριογράφους, τραγουδιστές/τριες, εκδότες, μεταφραστές, επιμελητές, στιχουργούς, κινηματογραφιστές, ηχολήπτες, πολιτιστικούς διαχειριστές, casting directors, location managers, διοργανωτές συναυλιών / φεστιβάλ, χορογράφους, φωτογράφους, φωτιστές, κομμωτές, make up artists, street artists, κουκλοπαίκτες/τριες, παραγωγούς, υπεύθυνους γραφείων Τύπου & Επικοινωνίας, ταξιθέτες/τριες, καθαριστές/τριες, και όλους τους υπόλοιπους/ες εργαζόμενους/ες στον χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών.
Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες Ρεθύμνου αποτελεί μια αυθόρμητη συσπείρωση βασισμένη στα αντανακλαστικά και τις ανάγκες κάποιων ανθρώπων που εργάζονται στις τέχνες και ως εκ τούτου δεν έχει ακόμη νομική μορφή. Η πρωτοβουλία αυτή δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τα ήδη υπάρχοντα σωματεία, αντιθέτως να τα συσπειρώσει. Και σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει καμία ατομικότητα..
Στην συνάντηση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σχετικά με τις ανάγκες που οι έκτακτες υγειονομικές περιστάσεις επιβάλλουν (αποστάσεις, μάσκες, γάντια).
Δυστυχώς λόγω των περιορισμών που τίθενται από τους κανόνες δημόσιας υγείας περί του μέγιστου αριθμού ατόμων που μπορούν να παρευρεθούν, η συμμετοχή -στην παρούσα φάση- κρίνεται απαραίτητη μόνο για άτομα που βιοπορίζονται από την τέχνη.
Παρακαλούμε οι συμμετέχοντες να έχουν προετοιμάσει τις τοποθετήσεις/προτάσεις τους.»

*Το κείμενο στην πρωτότυπη μορφή του είναι από την πρωτοβουλία εργαζομένων στις τέχνες Ηρακλείου. Είμαστε όλες κ όλοι μαζί!