20 °C Rethymno, GR
01/10/2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Μόνο διαδικτυακά τα μαθήματα στα φροντιστήρια του νομού

Τη συνέχιση των διαδικτυακών μαθημάτων για τους μαθητές τόσο της Γ’ λυκείου όσο και των υπολοίπων τάξεων αποφάσισε ο σύλλογος φροντιστών Ρεθύμνου, με κύριο στόχο την προάσπιση της υγείας των μαθητών, ώστε να μπορούν χωρίς απρόοπτα να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Με σύνθημα «παραμένουμε ασφαλείς» τα μέλη του συλλόγου φροντιστών εξηγούν τη σημασία της συνέχισης των διαδικτυακών μαθημάτων τονίζοντας πως ο χρόνος μέχρι τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων δεν αφήνει περιθώρια για μαθητές και καθηγητές να νοσήσουν από τον ιό και να μπουν σε καραντίνα και υποστηρίζουν ότι δεν συντρέχει λόγος να υπάρξουν τέτοια ρίσκα.

Οι ίδιοι ζητούν την συνεργασία των γονιών, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα διαδικτυακά μαθήματα, τα οποία δεν αποτελούν την εύκολη λύση, αλλά την αναγκαία για την προάσπιση της υγείας μαθητών και καθηγητών στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος το Συλλόγου Φροντιστών Ρεθύμνου, Γιώργος Χαμαράκης, μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ανέφερε πως ως σύλλογος οι φροντιστές διατηρούν μια υπεύθυνη στάση με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και μεταξύ άλλων είπε: «Εμείς σαν σύλλογος, σαν φροντιστές συζητώντας και με συναδέλφους μας σε όλη τη χώρα έχουμε καταλήξει ότι το καλύτερο για όλους είναι να μείνουμε στα σπίτια μας και να συνεχιστούν ή και να ενταθούν τα διαδικτυακά μαθήματα. Κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά της Γ λυκείου να είναι υγιή, να είναι ασφαλή, να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς να διακινδυνεύσουν να χάσουν την προθεσμία και να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο αλλά και για τα παιδιά της Β λυκείου που θα ξεκινήσουν προετοιμασία, αυτή να γίνει χωρίς προβλήματα και στην συνέχεια βλέποντα και κάνοντας ανάλογα με την εξέλιξη του ιού. Εμείς προτείνουμε και θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους γονείς, γιατί υπάρχει μια μικρή μερίδα γονέων και μεγάλη μερίδα μαθητών που θέλουν να επανέλθουν στα δια ζώσης μαθήματα. Σίγουρα τα δια ζώσης μαθήματα είναι καλύτερα. Και για εμάς δεν είναι εύκολο τα διαδικτυακά, γιατί καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια και κόπο αλλά για την ασφάλεια όλων μας προς το παρόν έχουμε αποφασίσει ότι θα λειτουργήσουμε διαδικτυακά. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου καθημερινά για να δούμε τι κινήσεις μπορούμε να κάνουμε για να καταφέρουμε να έρθουμε πιο κοντά και με ασφάλεια με όλους τους μαθητές. Άρα, δεν θα γίνονται δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα φροντιστήρια 13 στον αριθμό όπου είναι μέλη του συλλόγου μας».

Τα φροντιστήρια θα είναι ανοιχτά από τις 11 Μαΐου τηρώντας αυστηρά μέτρα προστασίας, για να συνεχίσουν την διοικητική τους λειτουργία, ωστόσο τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά. «Εμείς έχουμε τη δυνατότητα και θα λάβουμε και τα υγειονομικά μέτρα που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ για όποιο γονιό έρθει στο χώρο μας ή μαθητές που θέλουν να επισκεφτούν το φροντιστήριο όμως θέλουμε να διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών μας και των εκπαιδευτικών μας» τόνισε ο κ. Χαμαράκης και πρόσθεσε ότι: «Με την απόφασή μας αυτή θέλουμε να συμβάλλουμε στη προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Σίγουρα οι γονείς είναι ευαισθητοποιημένοι και ανησυχούν για τη υγεία αλλά ταυτόχρονα ανησυχούν και για την διεξαγωγή των μαθημάτων. Εμείς θέλουμε να τους εξασφαλίσουμε και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η ποιότητα των μαθημάτων δεν θα πάψει να είναι υψηλού επιπέδου, ότι θα είμαστε δίπλα στα παιδιά τους. Επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο αλλά κινούμαστε προς το συμφέρον από υγειονομικής πλευράς όλων μας και των καθηγητών μας και των μαθητών μας και των γονιών και των συγγενών μας, ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς και να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Μπορεί στο νομό μας να μην έχουμε κρούσματα αλλά σε βάθος ενάμιση μήνα, όπου θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Για αυτό πρέπει να φροντίσουμε εκ των προτέρων και να μην διακινδυνεύσουμε παιδιά να χάσουν τις πανελλαδικές και να υποχρεωθούν αν συμμετέχουν στον Σεπτέμβριο στις επαναληπτικές».