24 °C Rethymno, GR
07/07/2020

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ «ΚΥΡΙΕΣ» ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Σ. Μανωλούδης: «Κοιτάμε την κάθε κοπέλα πρώτα σαν άνθρωπο»

Για εκείνον ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία στην προπονητική του καριέρα. Από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες του Ρεθεμνιώτικου ποδοσφαίρου στα Εθνικά πρωταθλήματα και από την «μάχη» για παραμονή των ΟΦ Αρμένων στην Α’ ΕΠΣΡ στην «κονταρομαχία» των «κυανοκίτρινων» του Αστέρα Ρεθύμνου, με τον έμπειρο Εργοτέλη για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Β’ Εθνική κατηγορία, ποδοσφαίρου γυναικών.

Και ανάμεσά τους όπως άλλωστε, και για ολόκληρο τον κόσμο η εμπειρία του κορονοϊού. Για τον Σήφη Μανωλούδη, η αγωνιστική περίοδος που διανύουμε και προσφάτως διακόπηκε με την απόλυτα σημαντική αφορμή της πανδημίας τα είχε όλα. Και για αυτήν την εμπειρία που ξεκίνησε στα τέλη Δεκέμβριου προαγωνιστικά και συνεχίστηκε μέχρι και την πρόσφατη αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στην Ελληνική επικράτεια, θέλησε να μας μιλήσει περνώντας όμως παράλληλα και το μήνυμα ότι, όποια επίπτωση υπάρξει στην αγωνιστική κατάσταση κάθε ομάδας, προέχει πάνω από όλα η δημόσια υγεία.

«Πρόκληση για μένα ο Αστέρας»…

Το περίεργο συναίσθημα που ένιωσε όταν ο Γενικός Αρχηγός της γυναικείας ομάδας του Αστέρα Ρεθύμνου, Κώστας Μάκρας, του έκανε την πρόταση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αλλά και την πρώτη του επαφή με τις «κυρίες» της Σοχώρας, ανέλυσε στα πρώτα του λόγια ο νεαρός τεχνικός.

«Για μένα η πρόταση του Κώστα Μάκρα να βοηθήσω την γυναικεία ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου, ένα συγκρότημα που πρωταγωνιστεί, ήταν μια μεγάλη ποδοσφαιρική πρόκληση. Μέχρι τότε, δεν γνώριζα την ομάδα, παρά μόνο από τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την πορεία της στα Εθνικά πρωταθλήματα. Όταν όμως γνώρισα τους ανθρώπους που την περιβάλλουν αλλά και τις κοπέλες, τότε κατάλαβα ότι δίκαια έχει την μέχρι τώρα πορεία, αλλά και την 1η θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Παράλληλα, ανέβηκε ακόμη περισσότερο για μένα το συναίσθημα της πρόκλησης, αλλά και οι εντυπώσεις που είχα για το γυναικείο ποδόσφαιρο».

Τι όμως συνέβη όταν ήρθε και στην πρώτη επαφή του με τα θηλυκά «αστέρια»; «Γνώρισα μια ομάδα με ενθουσιασμό που την διέκρινε η συνέπεια, το ταλέντο και η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Κατάλαβα αμέσως ότι, ο Αστέρας απαρτίζεται από κορίτσια που αγαπάνε την ομάδα και δίνουν ό,τι καλύτερο μπορούν στην προσπάθεια που γίνεται και από τους ανθρώπους που την καθοδηγούν διοικητικά», ήταν τα πρώτα συμπεράσματα του Σήφη Μανωλούδη, λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση του, αλλά και όταν είχε την πρώτη οπτική επαφή με εκείνες στο τάπητα της Σοχώρας.

Παρά το γεγονός πάντως ότι είχε στενά χρονικά περιθώρια για την προετοιμασία της ομάδας μέχρι και το πρώτο της επίσημο παιχνίδι που ακολουθούσε στις αρχές Ιανουαρίου με τον Παμπαιανικό, οι «κυανοκίτρινες» εμφανίστηκαν «έτσι όπως έπρεπε» στον αγώνα της Σοχώρας. «Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι και το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας μετά τις γιορτές δεν ήταν μεγαλύτερο από τις 3 εβδομάδες. Όμως εστιάσαμε όλοι σε 2-3 πράγματα που χρειάζονταν βελτιώσεις. Υπήρξε ικανοποιητική αφομοίωση από τις κοπέλες και έτσι το αποτέλεσμα, αλλά και η αγωνιστική μας εικόνα ήταν πολύ καλή».

«Κοιτάμε την κάθε κοπέλα σαν άνθρωπο»…

Και φτάνουμε στις μέρες που διανύουμε και την πανδημία του Κοροναϊού. Αναστολή σε κάθε αθλητική δραστηριότητα και μάλιστα πριν το μεγάλο ντέρμπι του Μαρτινέγκο κόντρα στον έμπειρο Εργοτέλη, ισόβαθμο με τις «κυρίες» του Αστέρα Ρεθύμνου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Όμως πόσο σημασία έχει…

«Η σκέψη αλλά και η βασική προτεραιότητα για εμάς είναι η υγεία όλων των κοριτσιών, αλλά και των ανθρώπων του Αστέρα. Είναι το σημαντικότερο ανθρώπινο αγαθό. Διακόψαμε ως οφείλαμε αρχικά μέχρι και τις 27 Μαρτίου τις προπονήσεις και παραχωρήσαμε πρόγραμμα ατομικής εκγύμνασης στις παίκτριες, όπως και συμβουλές ως προς την διατροφή τους έτσι ώστε να δημιουργήσουν οργανικά αντισώματα που θα τις βοηθήσουν μην νοσήσουν. Όταν όλα πάνε καλά και όποτε οριστεί η ημερομηνία επανέναρξης των αγώνων, τότε θα επανέλθουμε και στον ρυθμό των προπονήσεων που απαιτούνται. Κοιτάμε την κάθε κοπέλα του Αστέρα Ρεθύμνου πρώτα από όλα σαν άνθρωπο».

Για επίλογο ο Σήφης Μανωλούδης κράτησε την κλήση των τριών νεαρών παικτριών της γυναικείας ομάδας του Αστέρα στην προεπιλογή των Εθνικών ομάδων των γυναικών, που μπορεί να αναβλήθηκαν έπειτα από τα γνωστά μέτρα που έχουν ληφθεί, όμως αναμένεται να πραγματοποιηθούν μόλις επανέλθει και η κανονικότητα. «Η κλήση των Διονυσία Παπαδάκη, Γωγώ Παπακωνσταντή και Αντιόπης Κοτσίφη, ήταν κάτι πολύ θετικό για την γυναικεία ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου. Αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι υπάρχει μέλλον στην προσπάθεια που πραγματοποιούν όλοι στην ομάδα».