23 °C Rethymno, GR
21/06/2021

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Τί κι αν έρχεται άνοιξη…;

Όχι, ούτε αυτή τη φορά δόθηκε πράσινο «φως» στον αθλητισμό για να ανοίξει. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε αναμονή για κάτι διαφορετικό, πέρα από τη Football League τη μοναδική κατηγορία που πληροί τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το πρωτάθλημά της καθώς καλύπτει όλο το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Για τη Γ’ Εθνική -κακά τα ψέματα- υπήρχαν αμυδρές ως απειροελάχιστες ελπίδες να ανοίξει το δικό της πρωτάθλημα για τον απλούστατο λόγο ότι, δεν υπάρχει ένα πλήρες πρωτόκολλο, τουλάχιστον δωσμένο στην επιτροπή όπως η FL…
Στον χώρο του μπάσκετ, τα σωματεία περίμεναν στην Α2 να γίνει ένα μικρό θαύμα αλλά πως να συμβεί αυτό όταν δεν έχει συνταχθεί ένα ανάλογο υγειονομικό πρωτόκολλο που να μπορούν να το υποστηρίξουν. Το ίδιο και στην Super League του Futsal.
… Κι όλα αυτά έρχονται σε μια στιγμή όπου τα κρούσματα στην Ελλάδα και δη στην Αττική κορυφώνονται θυμίζοντας, δυστυχώς, ημέρες του περασμένου Οκτωβρίου…

Το χθεσινό συλλαλητήριο

Χθες πραγματοποιήθηκε και το συλλαλητήριο (φωτό: mikriliga.gr) που είχε οργανώσει ο ΠΣΑΠ μαζί με τους υπόλοιπους συνδέσμους των υπολοίπων αθλημάτων προκειμένου να βγουν οι ερασιτέχνες ως επί τω πλείστον αθλητές και να διαμαρτυρηθούν για την περιθωριοποίηση των δράσεών τους.
Η αλήθεια είναι ότι η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη, κάτι που ξένισε αρκετούς από τους συμμετέχοντες. Η πορεία κατέληγε στην πλατεία Συντάγματος με τους πρωταγωνιστές αυτής να ζητούν να ανοίξει ο αθλητισμός.
Μάλιστα οι πρωτεργάτες της κινητοποίησης (ανάμεσα σε αυτούς ο ποδοσφαιριστής Στέλιος Κρητικός, ο προπονητής Μαργαρίτης Χατζηαλέξης, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης από το μπάσκετ και τόσοι άλλοι), κρατούσαν ένα πανό που έγραφε: «Ο αθλητισμός είναι ζωή, στηρίξτε τον τώρα!» Μετά και τα χθεσινά απογοητευτικά νούμερα κρουσμάτων, η όλη στάση των παραπάνω αθλητικών παραγόντων θύμιζε: «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Αναμενόμενο το «λουκέτο»

Παρ’ όλα αυτά, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξει ο αθλητισμός και δη αυτός των ερασιτεχνικών κατηγοριών. Το γιατί, μπορεί εύλογα να το αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε. Ακόμα και στην περίπτωση της προτεραιότητας που έδωσε ο ίδιος ο ΓΓΑ κ. Γιώργος Μαυρωτάς… «Πρώτα θα δώσουμε σειρά στη Football League, έπειτα στην Α2 μπάσκετ και στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών», η απόφαση αφορά πρωτίστως την επιτροπή λοιμωξιολόγων και φυσικά της κυβέρνησης.

Μόνο στη Football League υπάρχει ελπίδα

Η Football League είναι ξεκάθαρο ότι θα επιδιώξουν -με όποιον τρόπο- να τη διεξαγάγουν… Προφανώς με μία διαφορετική προκήρυξη και σε μια προσπάθεια περισσότερο να σωθούν οικονομικά ΠΑΕ που έχουν υπογράψει υγειονομικά πρωτόκολλα ενόψει και της αναβάθμισής τους στη Super League2 έπειτα από την περίφημη αναδιάρθρωση που θα ακολουθήσει την άνοιξη. Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει να γίνει το πρωτάθλημα και να αντλήσουν χρήματα οι ομάδες από την ΕΡΤ και τη στοιχηματική εταιρεία, συμβάσεις υπογεγραμμένες δηλαδή…