23 °C Rethymno, GR
21/06/2021

ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ FOOTBALL LEAGUE

Τελευταίες 48 ώρες πριν την απόφαση

Εν αναμονή της αυριανής απόφασης από την επιτροπή λοιμωξιολόγων βρίσκονται στην Επισκοπή. Ο ρεθεμνιώτικος σύλλογος έχει κάνει τόση υπομονή κι όμως… αυτές οι τελευταίες ώρες μοιάζουν σαν ένας αιώνας.
Οι «γυπαετοί» δεν χάνουν την πίστη τους ότι τελικά θα «ανοίξει» το πρωτάθλημα της Football League και σ’ αυτό άλλωστε προσανατολίζονται.
Στην περίπτωση μάλιστα που δοθεί το «οκ» για έναρξη τότε, δεν αποκλείεται να γίνει η σέντρα στις 14 Φεβρουαρίου προκειμένου να βγει το καλεντάρι με τους αγώνες
Οι φωνές από όλες τις ΠΑΕ (20) των δύο ομίλων γίνονται πιο δυνατές ενώ πιέσεις που ασκούνται τόσο από την ΕΠΟ (βλ. σχετ. θέμα) όσο και από τον ΠΣΑΠ που πρωτοστατεί το τελευταίο διάστημα ως υπέρμαχος μιας επαγγελματικής κατηγορίας.

Γ. Χαρλαύτης: «Να κυνηγάμε νίκες παντού»

Στο μεταξύ, ο προπονητής τερματοφυλάκων της Επισκοπής, ο Γιώργος Χαρλαύτης υπερθεμάτισε στα διάφορα ζητήματα που ταλανίζουν τη Football League και τις ΠΑΕ της λίγκας σε διαδικτυακή εκπομπή στο sportsview αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή είμαστε στο… «περίπου». Αυτά ακούμε, αυτά λέμε…
Την περασμένη εβδομάδα περιμέναμε καθημερινώς την περίφημη τηλεδιάσκεψη και την τελική απόφαση όπου μοιραία, όδευε από αναβολή σε αναβολή. Ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα το κουβεντιάσει για τον αθλητισμό αυτή την Παρασκευή (29/1). Δεν έχουμε από το να ξαναπεριμένουμε.»
Τόνισε δε πως τα πράγματα στη λίγκα είναι πολύ εξεζητημένα… «Στη Football League θα τηρείται το πρωτόκολλο απαρέγκλιτα όπως και στη Super League2.
Βλέπουμε τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά για να υπάρξει κινητοποίηση ενός φορέα όπως τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα.
Προσωπικά μάλιστα, όπως το ζω εγώ στην Επισκοπή, τηρούμε ευλαβικά το πρωτόκολλο και ας μην έχουμε μπει στη διαδικασία της επιτήρησης από κάποιον θεσμό. Προσέχουμε τους εαυτούς μας. Προπονήσεις μεμονωμένα με γκρουπ, με μάσκες και φυσικά με τις απαιτούμενες αποστάσεις. Το δικό μου το πόστο έτσι κι αλλιώς, έχει να κάνει με μεγάλες αποστάσεις.
Θυμίζω ότι εμείς ως σύλλογος ξεκινήσαμε τις προπονήσεις στο τέλος του περασμένου Σεπτέμβρη. Πολύ σωστά για μένα, ο κόουτς κ. Βέλιτς σε συνεργασία με τη διοίκηση έλαβαν την απόφαση να ξεκινήσουμε αργά την έναρξη της προετοιμασίας γιατί διέκριναν ότι το πράγμα δεν βαίνει καλώς με τα κρούσματα.»
Για το πως αντιμετωπίζεται η τωρινή κατάσταση και πως μπορεί να διατηρηθεί ένας ποδοσφαιριστής σε καλό αγωνιστικό επίπεδο, τόνισε: «Το ποδόσφαιρο είναι τα ίδια τα παιγνίδια του. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν παιγνίδια, ο ποδοσφαιριστής δεν έχει κίνητρο. Εκεί επεμβαίνουμε εμείς ως ψυχολόγοι (τουλάχιστον προσπαθούμε να βοηθήσουμε) και επιδιώκουμε να του κρατάμε ζεστή τη σκέψη, το θέλγητρο προκειμένου να διατηρεί τους στόχους του και να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα σε φυσική κατάσταση για να μπει στους αγώνες που κάποια θα έρθει κι αυτή η στιγμή.»
Και μετά το πέρας του πρωταθλήματος τί…; «Από εκεί και πέρα, τον Ιούνιο θα πρέπει να υπάρξει μια παύση ωστόσο οι αθλητές θα πρέπει να επιστρέψουν σταδιακά μέσα στο καλοκαίρι για να μην χάσουν άλλον προπονητικό χρόνο.»

«Ανταγωνιστικοί»
Τί όμως μπορούμε να περιμένουμε από την ομάδα που δημιουργεί η Επισκοπή στο πρωτάθλημα της Football League;
«Θα πρέπει να περιμένουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Έχουμε ένα πιο μικρό αλλά σαφώς πιο διαχειρίσιμο ρόστερ.
Έτσι όπως έχουν προκύψει τα πράγματα, δεν ξέρεις και ο αντίπαλος σε τί κατάσταση είναι και κατά πόσο άλλαξε ή τον άλλαξαν οι συνθήκες λόγω των απαγορεύσεων των προπονήσεων. Συνεπώς, δεν μπορώ να πω τί ακριβώς θα περιμένουμε.
Μας ενδιαφέρει ωστόσο, σε όποιο γήπεδο και αν πηγαίνουμε να διεκδικούμε τη νίκη και μόνο αυτή.»

Τέλος, ο Γιώργος Χαρλαύτης μίλησε και για το δικό του γκρουπ, αυτό των τερματοφυλάκων. Θυμίζουμε ότι η Επισκοπή έχει στο ρόστερ της, τους, Νίκο Βουτσελά, Γιώργο Δήμιζα, Γιάννη Μανιαδάκη και Μανώλη Καλογεράκη ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση αναβαθμίζονται οι πορτιέρο από την Επισκοπή Κ17 με τους Ανδρέα Μπερβανάκη και Θωμά Κατσιπάνο να μπαίνουν στα γκρουπ.
«Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά με τα οποία δουλεύω. Δυστυχώς, μας στεναχώρησε όλους ο σοβαρός τραυματισμός του Μανώλη Καλογεράκη (ρήξη πρόσθιου χιαστού).
Ήρθε βέβαια ο Γιώργος Δήμιζας να μας βοηθήσει και να πλαισιώσει το γκρουπ των τερματοφυλάκων. Δουλεύουμε, θεωρώ πολύ σωστά και με τα παιδιά έχουμε μια άριστη επικοινωνία.
Αυτό που μένει είναι να περιμένουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Σ’ αυτό προσμένουμε όλοι πια…»