21 °C Rethymno, GR
21/09/2020

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΙΓΚΩΝ

Τηλεδιασκέψεις με ποδοσφαιρικό φόντο

Σε διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων βρίσκονται οι πρόεδροι των σωματείων και των ΠΑΕ τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να μπορέσουν να βρουν την έξοδο στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

Οι ομάδες της Super League2 ως γνωστόν, αποφάσισαν να επιστρέψουν στις προπονήσεις έστω και σε γκρουπ ποδοσφαιριστών. Στη Football League ωστόσο, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά καθώς περιμένουν να ανάψει, και γι’ αυτούς, το «πράσινο φως». Σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν συμβεί στην άκρη του τούνελ, διαφαίνεται η αναδιάρθρωση που σκοπό θα έχει να επαναφέρει τα πράγματα σε μια κανονικότητα.

Βλέπετε, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σερρών κ. Μάνος Γαβριηλίδης που πρωτοστατεί σ’ αυτή την προσπάθεια αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών… «Όλα θα δείξουν από το πως θα ενεργήσουν η Super League1 και η Super League2…».

Από την άλλη πάλι, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Football League, ναι μεν αναφερόταν στην θέλησή της να επιστρέψουν οι ομάδες στις  προπονήσεις όμως, η ίδια ψήφισε να μην υπάρξει άρση της αναστολής των μέτρων.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, παρ’ όλο που έχει δώσει το ελεύθερο στις ομοσπονδίες και τις λίγκες να διαμορφώσουν το δικό τους πλαίσιο δράσης, τόνισε επανειλημμένως ότι, οι ειδικοί είναι αυτοί που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Μέχρι στιγμής τους ακούσαμε και δεν χάσαμε…» συμπήρωσε…

FL: «Έτοιμοι μεν, αλλά…»

Η σχετική τελευταία επίσημη τοποθέτηση των 14ων ομάδων της Football League αναφέρει μεταξύ άλλων ότι… «Οι Π.Α.Ε. της Football League, έχοντας πληγεί καίρια από τις προεκτειθέμενες απαγορεύσεις, υπέμειναν παρ’ όλα αυτά στωικά και εξακολουθούν να υπομένουν τις δυσμενείς συνέπειες…». Επίσης… «Οι Π.Α.Ε. της Football League δηλώνουν την πλήρη ετοιμότητα, προσμονή και αδημονία τους, να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους, αρχικά για την εκτέλεση ομαδικών προπονήσεων και ακολούθως για την διενέργεια αγώνων, όταν τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, προς τα οποία δηλώνουμε την αμέριστη εμπιστοσύνη μας, το επιτρέψουν. (Είναι προφανές, ότι για την διενέργεια ατομικών προπονήσεων εκ μέρους των αθλητών μας, η οποία διέπεται από το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο, που αφορά κάθε Έλληνα πολίτη, δεν απαιτείται η έκδοση κάποιας ειδικής ρύθμισης ή η υποβολή κάποιου ειδικού αιτήματος, πολύ περισσότερο καθ’ όσον πρόκειται για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που αυτονοήτως μεριμνούν για την καλή αγωνιστική τους κατάσταση).

Μετά τα ανωτέρω, οι Π.Α.Ε. της Football League δηλώνουμε, ότι με βάση το ισχύον απαγορευτικό πλαίσιο δεν μας επιτρέπεται η τέλεση ομαδικών προπονήσεων και συνεπώς η επαναλειτουργία των αγωνιστικών τμημάτων μας, και συνεπώς εξακολουθούμε να τελούμε σε αναμονή νεώτερων ρυθμίσεων της Πολιτείας, που θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία μας και την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μας, δηλώνοντας, ότι είμαστε έτοιμοι, εάν και όταν αυτό επιτραπεί, να επανέλθουμε στους αγωνιστικούς χώρους».

ΑΟ Ρεθυμνιακός: «Η Επισκοπή θα εκπροσωπήσει επάξια το Ρέθυμνο»

Στο μεταξύ, τα επινίκια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δικαιούται κάθε ομάδα που φτάνει σ’ αυτόν τον στόχο. Έτσι και η Επισκοπή. Το έχει κάνει το παρελθόν, το έκανε πράξη και τώρα. Η πρώτη ομάδα που φρόντισε να της αποδώσει τα εύσημα είναι η ίδια η συντοπίτισσά της, ο Ρεθυμνιακός που έλαβε συμμετοχή στο ίδιο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

«Το Δ.Σ. του Ρεθυμνιακού Α.Ο. εκφράζει τα συγχαρητήρια του στην ομάδα του Α.Ο. Επισκοπής για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 8ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και τον προβιβασμό. Παράλληλα της εύχεται καλή επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα, με υγεία και την πίστη ότι θα εκπροσωπήσει επάξια το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο στην ανώτερη κατηγορία».

Για την Επισκοπή είναι βέβαιο ότι περιμένει την τελική απόφαση Ιβλ. Σχετικό θέμα) για τις αποφάσεις της SL2 και της FL ούτως ώστε να είναι σε θέσει να προγραμματίσει την επόμενη χρονιά όπου σύμφωνα  με έγκυρες πηγές, θα είναι και πάλι στο τιμόνι της ο Γιάσμινκο Βέλιτς.