18 °C Rethymno, GR
26/10/2020

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΟΠΙΚΟ: Μάχες διαφορετικού τύπου

Η Α’ κατηγορία επανέρχεται μετά από 7 ημέρες συμπερασμάτων αλλά και προπονήσεων για κάθε ομάδα…

Η πρεμιέρα δίνει απλόχερα τη σκυτάλη της στη 2η αγωνιστική με τα ματς να διεξάγονται ως επί τω πλείστον, στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, από το Σπήλι ως την Επισκοπή και από το Πέραμα ως τα Λιβάδια και τα Σελλιά. Αυτή τη φορά λοιπόν, έχουμε αναμετρήσεις που έχουν φυσικά το δικό τους ενδιαφέρον. Κι αν για την ώρα το ενδιαφέρον αυτό δεν είναι βαθμολογικό (είναι πολύ νωρίς), έχει τη σημασία του για το ποια ομάδα θα μπορέσει να πάρει καλύτερη pole position σ’ αυτές τις πρώτες αγωνιστικές. Ένα παραπάνω από τη στιγμή που υπάρχουν μονομαχίες ισοδύναμων ομάδων.

Ας δούμε τα ματς ένα προς ένα:

Σπήλι – ΕΑΠ
Η ομάδα του Σπηλίου υποδέχεται την Ένωση σ’ έναν αγώνα όπου μοιάζει με μια άτυπη ρεβάνς από το πρόσφατο ματς κυπέλλου που έδωσαν μεταξύ τους πριν από 20 μέρες. Τότε, είχε επικρατήσει η ΕΑΠ στο Ατσιπόπουλο όμως αυτό είναι σαφέστατα ένα διαφορετικό σε κάθε περίπτωση παιγνίδι. Άλλωστε, Σπήλι και ΕΑΠ, μας χάριζαν πάντοτε αγώνες που κρατούσαν το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Ασή Γωνιά – Δόξα Πλατανέ
Άλλο ένα ματς-δοκιμασία για τη Δόξα Πλατανέ… Το ίδιο ισχύει και για την Ασή Γωνιά. Έτσι όπως ξεκίνησαν οι δυο τους (η Ασή Γωνιά κέρδισε με δυσκολία την ΕΑΠ 1-0 και η Δόξα ηττήθηκε με το βαρύ 5-1 στο Μελιδόνι) υπάρχουν χίλιοι λόγοι, ο καθένας από την πλευρά του, για να δείξουν ότι θα πρέπει να παρουσιαστούν αλλαγμένοι προς το καλύτερο. Μπορεί να μην είναι το ίδιο ειδικό βάρος, μπορεί να μην είναι τα ίδια αποτελέσματα όμως, διαφορετικές είναι σαφέστατα οι απαιτήσεις που έχουν δημιουργήσει οι ομάδες από την αρχή της χρονιάς.

Ερμής Ζωνιανών – Αρκάδι Αγγελιανών
Στα Ζωνιανά, ο Ερμής υποδέχεται το Αρκάδι που έδειξε, έστω και στο φινάλε του αγώνα με το Σπήλι σοβαρά αντανακλαστικά (από 0-2, 2-2). Ο Ερμής είναι ξεκάθαρα το φαβορί της αναμέτρησης αλλά θα πρέπει να επιδείξει σταθερότητα, όχι μόνο στα παιγνίδια αυτά καθ’ αυτά αλλά και σε όλη την πορεία του πρωταθλήματος.

Αστέρας Περάματος – Ψηλορείτης
Ο τοπικός Αστέρας φιλοξενεί στο Πέραμα τον Ψηλορείτη που, στον πρόσφατο αγώνα κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης (2-2 στο Μελιδόνι απέναντι στον Τάλω) έδειξε πως έχει παλμό. Ερωτηματικό ωστόσο αποτελεί το τι κόπωση θα βγάλει αλλά και, κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει έτσι.
Όσο για τον Αστέρα, αυτή είναι μια χρονιά ένταξης πολλών πραγμάτων από τεχνικής πλευράς και παικτών για τον Μιχάλη Στεφανάκη.

Φοίνικας – Τάλως Μελιδονίου
Πρόκειται για ένα από τα πιο ελκυστικά ματς της αγωνιστικής. Έτσι όπως έχει προϊδεάσει τη φετινή σεζόν ο Φοίνικας και με δεδομένο ότι ο Τάλως δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα για τον οποιοδήποτε, κάνει πολλούς να τρέξουν στα πέριξ του γηπέδου των Σελλίων για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Λιβάδια – ΟΦ Αρμένων
Τα Λιβάδια εμφανίστηκαν πολύ δυνατά στην πρεμιέρα (επικράτησαν με 1-3 την Επισκοπή 2010). Αντιθέτως, ο ΟΦ Αρμένων δέχθηκε 4 τέρματα από τον Φοίνικα. Και οι δύο όμως έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που εξαρτάται πολλές φορές από τη χημεία που θα βγάλουν ή δεν θα βγάλουν σ’ ένα ματς για να δούμε, είτε το ένα, είτε το άλλο στοιχείο.

Ποσειδώνας – Επισκοπή 2010
Τυπικό είναι το γεγονός ότι αυτή την Κυριακή (27/9) η Επισκοπή 2010 θα αγωνιστεί εκτός έδρας. Κι αυτό γιατί θα είναι «φιλοξενούμενη» του Ποσειδώνα Γερανίου που φέτος χρησιμοποιεί το γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Οι δύο τους έχουν να θυμηθούν πολλές και σημαντικές κόντρες από το παρελθόν, ωστόσο αυτό είναι ένα ματς με διαφορετικό τόνο και ύφος αφού έχουν ξεκάθαρα διαφορετικές βλέψεις.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, 16.30:
Γηπ. Σπηλίου: Σπήλι – ΕΑΠ
Γρύλλης, Καψαλάκης, Σαρής Ν.. Π.Δ. Χατζημπεκιάρης Ι..

Γηπ. «Θ. Βαρδινογιάννης»: Ασή Γωνιά – Δόξα Πλατανέ
Κετεσίδης, Λιοδάκης, Ψωφάκης. Π.Δ. Γαγάνης.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 12.00
Ερμής Ζωνιανών – Αρκάδι Αγγελιανών
Καλυβιανάκης, Βαρβαντάκης, Βλαχάκης. Π.Δ. Δημητρακάκης.

(16.30):
Γηπ. Περάματος: Αστέρας Περ. – Ψηλορείτης
Σαρής Γ., Καλυβιανάκης, Βαρβαντάκης. Π.Δ. Χατζημπεκιάρης.

Γηπ. Σελλίων: Φοίνικας – Τάλως Μελιδονίου
Γρύλλης, Καραγιαννόπουλος, Καψαλάκης. Π.Δ. Χριστοδουλάκης.

Γηπ. Λιβαδίων: Λιβάδια – ΟΦ Αρμένων
Δασκαλομαρκάκης, Βασίλογλου, Βλαχάκης. Π.Δ. Δημητρακάκης.

Γηπ. «Θ. Βαρδινογιάννης»: Ποσειδώνας – Επισκοπή 2010
Κετεσίδης, Σπανός Π., Κελεσίδης. Π.Δ. Δελήμπασης.