10 °C Rethymno, GR
22/01/2021

Η «57ΧΡΟΝΗ» Β’ ΕΠΣΡ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ 9 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΦΕΤΟΣ, ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ

ΤΟΠΙΚΟ: Με αρχές, αλλά και νέο «look»

Αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα της απόλυτης αντίθεσης. Από μια σεζόν πλούσια σε παρουσίες και με μεγάλο ανταγωνισμό, σε ένα πρωτάθλημα που φαίνεται σα να «γλύφει τις πληγές» που άφησε το πρώτο «κύμα» του κορονοϊού που πέρασε την περασμένη άνοιξη από την χώρα μας και διέκοψε… βάναυσα κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Και έφερε μαζί και τις γνωστές αναδιαρθρώσεις. Εκείνες που επηρέασαν την «μικρή» που… δεν είναι δα και τόσο μικρή καθώς, φέτος θα συμπληρώσει 57 χρόνια ζωής. Η Β’ ΕΠΣΡ μετά τα περσινά «μεγαλεία» και τη σεζόν αυτή που έρχεται, θα περιοριστεί σε μία κατηγορία 9 ομάδων που, σύμφωνα με σκέψεις της διοργανώτριας αρχής, ίσως τελικά να οδηγηθούν σε έναν εξτρά γύρο αγώνων ώστε να μην ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις τις νωρίς-νωρίς. Εκείνες που ξεκινούν το Σαββατοκύριακο (26-27/9),οι συμμετέχοντες και φίλοι της, πιστεύουν ότι θα γνωρίζουν σύντομα πότε θα ολοκληρωθεί.
Η περσινή δευτεραθλήτρια Φλόγα Ρουστίκων, αλλά και οι Μέλαμπες αποτελούν για τους περισσότερους από τους γνώστες του ποδοσφαιρικού Ρεθύμνου, τα δύο μεγάλα φαβορί στη φετινή κούρσα.

Η «μικρή» των… μεγάλων αντιθέσεων, των μεγάλων συγκινήσεων αλλά και αδιαφιλονίκητα ο «αιμοδότης» των «σαλονιών» του λαοφιλέστερου στην «πόλη των γραμμάτων και τεχνών», απλά «τραβάει το σχοινί» για να ανοίξει η αυλαία μιας περιόδου που έχει την ιδιαιτερότητά της, Όμως δεν παύει να έχει την αξία που κουβαλάει μια 57 ετών ποδοσφαιρική ιστορία.

Ας δούμε πως έχουν αναφορικά τα ματς του Σαββατοκύριακου:

Φλόγα Ρουστίκων – Απόλλων
Στο γήπεδο του Ατσιπόπουλου λοιπόν θα ακουστεί το πρώτο φετινό σφύριγμα έναρξης αγώνα με την Φλόγα Ρουστίκων, που συνεχίζει να ενισχύεται ακόμη και λίγες ημέρες πριν, να υποδέχεται τον νεανικό και φέτος Απολλωνα (Σάββατο στις 16.30).

Λίβας – Γεράκια
Μια μέρα μετά (Κυριακή), σε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο που δεν θα ακολουθήσει η Αγία Γαλήνη καθώς απολαμβάνει το ρεπό της, οι «πιστοί» του Λίβα, που έδωσαν δυναμικό «παρών» στην προετοιμασία τους στο γήπεδο της Σοχώρας θα έχουν πρωινό ξύπνημα καθώς θα πρέπει να… ετοιμάσουν κλίμα για την πρεμιέρα των «κοκκινόμαυρων» κόντρα στα Γεράκια (11.00).

Παναρκαδικός – Κάλυβος
Και… μία ώρα μετά (12.00), ο Παναρκαδικός φιλοξενεί στα Μισίρια την Κάλυβο, που δείχνει από την μεταγραφική περίοδο κιόλας προθέσεις να εμφανίσει σοβαρό «πρόσωπο» την νέα σεζόν στο ποδοσφαιρικό Ρέθυμνο, με την αναμέτρηση να παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μέλαμπες – Κεραυνός
Πιο… αργοπορημένες της αγωνιστικής, οι Μέλαμπες που υποδέχονται στην φυσική τους έδρα τα νεανικά «καναρίνια» του Κεραυνού, τα περισσότερα εκ των οποίων θα κάνουν την παρθενική τους «πτήση» στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες.

 

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, 16.30
Γηπ. Ατσιποπούλου: Φλόγα Ρουστίκων – Απόλλων
Συργούνη, Μαϊνωλάς, Χονδρογιάννης. Π.Δ. Δελήμπασης

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 11.00:
Γηπ. Σοχώρας: Λίβας – Γεράκια
(Σαρής Ν., Νέτος, Κοντούλας. Π.Δ. Γαγάνης.

(12.00):
Γηπ. Μισιρίων: Παναρκαδικός – Κάλυβος
Καραγιαννόπουλος, Μαϊνωλάς, Σπανός Π.. Δελήμπασης.

(16.30):
Γηπ. Μελάμπων: Μέλαμπες – Κεραυνός
Ψωφάκης, Κοντούλας, Χονδρογιάννης. Π.Δ. Γαγάνης Β.

Ρεπό: Αγία Γαλήνη