21 °C Rethymno, GR
24/09/2020

ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ Α’ ΕΠΣΡ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 14 ΟΜΑΔΕΣ – ΤΑ «ΑΝ» ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΟΣΟΝ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 5 ΟΜΑΔΩΝ

Τοπικό με αστερίσκους

… Και εντάξει… όλο το φως της δημοσιότητας μετά τα κατάλοιπα του κορονοϊού λογικό ήταν να πέσει στα πρωταθλήματα που έχουν εθνική απήχηση. Η Super League1, ή η Basket League, η Super League2 ή η Football League (η τελευταία διεκόπη οριστικά) είναι πρωταθλήματα όπου διακυβεύονται πολλά χρήματα, μεγάλα συμβόλαια (τηλεοπτικά, ποδοσφαιριστών) και φυσικά σημαντικοί χορηγοί.

Στα τοπικά δρώμενα όμως όπου η ποδοσφαιρική κοινωνία του Ρεθύμνου «στενάζει» στα δικά της γήπεδα, επικρατεί ένας σαφώς πιο «ελαφρύς προβληματισμός».

Μιλάμε για δύο τοπικά πρωταθλήματα όπου διεκόπησαν βιαίως από την πανδημία κι όπου έπρεπε όλοι να περιμένουν το «πράσινο φως» της ΕΠΟ για να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την επόμενη μέρα.

Μετά τις ανόδους των, Αστέρα, Άρη στη Γ’ Εθνική, είναι θέμα ΕΠΣΡ να μπορέσει να δημιουργήσει τα δικές της λίγκες.

Πάμε να δούμε πως έχουν τα πράγματα και πού στρέφεται το ενδιαφέρον. Σημειώστε όμως από τώρα… οι αστερίσκοι είναι πολλοί και αυτούς θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε.

Α’ τοπικό με 14 ομάδες

Στόχος της Ένωσης του Ρεθύμνου είναι να δημιουργήσει το Α’ τοπικό πρωτάθλημα με 14 ομάδες. Για την ώρα έχουμε σίγουρα 9 από αυτές, δηλαδή: Λιβάδια, Σπήλι, Ασή Γωνιά, Ποσειδώνας, Αστέρας Περ., Ερμής Ζ., Τάλως Μελ., ΕΑΠ και Ψηλορείτης. Τι συμβαίνει από ‘κει και κάτω;

Η 10η ομάδα είναι η Επισκοπή 2010: Όλα δείχνουν πως οι «μπλε» θα είναι και του χρόνου στο Α’ τοπικό όμως θα πρέπει, τύποις, να περιμένουμε γιατί εάν η μεγάλη ομάδα της Επισκοπής συμμετάσχει στη SL2 (σιγά-σγιά βέβαια απομακρύνεται αυτή περίπτωση) θα πρέπει να κατεβάσει ομάδα στη SL2 Κ19. Φυσικά μπορεί να έχει τη μεγάλη ομάδα στη SL2, την Κ19 αλλά και την Επισκποή 2010. Θα μπορεί όμως να κρατήσει 3 καρπούζια στις μασχάλες της;

Παραμένει ο ΟΦ Αρμένων

Η 11η ομάδα είναι ο ΟΦ Αρμένων:  Ο ΟΦΑ λογικά θα συμπεριληφθεί στο νέο πρωτάθλημα Α’ τοπικού 2020-21. Αν και προτελευταία ομάδα της βαθμολογίας στο περασμένο πρωτάθλημα, βάσει προκήρυξης θα έπρεπε να υποβιβαστεί μαζί με την αποχωρήσασα ομάδα της Αλφάς. Ο ΟΦΑ όμως –και δικαίως- στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε ο περσινός μαραθώνιος. Μαθηματικά λοιπόν, δεν είχε υποβιβαστεί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, διατηρεί ένα ποδοσφαιρικό πλαίσιο το οποίο λειτουργεί αρμονικά με ανδρική ομάδα απαρτιζόμενη από δικά της νεαρά παιδιά ενώ διαθέτει όλα τα ηλικιακά τμήματα των ακαδημιών της. Ο ΟΦ Αρμένων λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει στην κατηγορία και περιμένει το τυπικό «οκ» της Ένωσης.

Η 12η ομάδα είναι η Δόξα Πλατανέ:  Για την Δόξα Πλατανέ ούτε λόγος… Ανέβηκε με το «σπαθί» της στην Α’ κατηγορία.

Η 13η ομάδα είναι ο Φοίνικας: Η ομάδα του Αγίου Βασιλείου ανέρχεται στην Α’ κατηγορία ως  δευτεραθλήτρια. Οι πράσινοι ωστόσο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους (προς τα τέλη Ιουνίου θα υπάρξει νέα σύσκεψη μεταξύ των ομάδων του νότου) σχετικά με την πρόταση του ΑΟ Σπηλίου για Ένωση των ποδοσφαιρικών συλλόγων του Αγίου Βασιλείου. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο δήμος του νότιου Ρεθύμνου θα εκπροσωπείται από μία ομάδα στην Α’ κατηγορία και όχι από δυο…

Η Φλόγα παραμένει στο Β’ τοπικό

Η 14η ομάδα είναι ….(;): Εδώ υπάρχει κενό και όχι τυχαία. Όπως βλέπετε, οι αστερίσκοι είναι πολλοί…

Α) Κανονικά θα έπρεπε τη θέση αυτή να την πάρει η Φλόγα Ρουστίκων ως τριταθλήτρια όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Φλόγα θα αρνηθεί να συμμετάσχει στη μεγάλη κατηγορία καθώς θα θελήσει να το κάνει του χρόνου (2021-22) έχοντας το γήπεδό της έτοιμο (αυτό το διάστημα γίνεται οι εργασίες).

Β) Τη θέση της θα κληθεί να πάρει ο Λίβας που στη βαθμολογία είναι 4ος ισόβαθμος (36β.) με το Αρκάδι Αγγελιανών. Οι του Λίβα όμως είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιγνίδια με την ομάδα του Αγγελιανών. Τι γίνεται σ’ αυτή την περίπτωση…; Ο Λίβας έχει μια διαφορετικού τύπου σχέση με το πώς αντιμετωπίζει το άθλημα. Δεν αποκλείεται λοιπόν να εκπέμψει σήμα «αρνητικό» και τη θέση του να λάβουν τα Αγγελιανά που θέλουν διακαώς να συμβεί κάτι τέτοιο.

Α’ ΤΟΠΙΚΟ 2020-21 (Με 14 ομάδες)

 1. Επισκοπή 2010
 2. Λιβάδια
 3. Σπήλι
 4. Ασή Γωνιά
 5. Ποσειδώνας
 6. Αστέρας Περ.
 7. Ερμής Ζ.
 8. Τάλως Μελ.
 9. Ψηλορείτης
 10. ΟΦ Αρμένων
 11. ΕΑΠ
 12. Δόξα Πλατανέ
 13. Φοίνικας
 14. Λίβας ή Αρκάδι Αγγελιανών