13 °C Rethymno, GR
16/04/2021

Πανάχραντοι πανδημιών πανδαμάτορες Ρεθύμνου

Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΞΥΠΟΛΥΤΑ*

Ολίγα ως σύντομο σχόλιο στα τερπνά και ανωφελή, ανυπόστατα και ανυπόφορα του Γ. Βλαστού περί πανδημίας, άπαξ και τέρμα.

Τα περί Βελγίου του δεν ισχύουν. Μα στο Βέλγιο βρήκε να αναφερθεί με τους 18.000 νεκρούς, που λόγω της έλλειψης ΜΕΘ έστελναν τους διασωληνωμένους στη Γερμανία; Παραμύθια Συριζοειδή. Τι το επικαλείται απ’ όλη την Ευρώπη; Πώς αδιάντροπα ξεχνά Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία χώρες κολοσσούς, και περιφέρεται περί το Βέλγιο επειδή τάχα «πανηγύρισε ο Άδωνις». Ο Άδωνις ο εφιάλτης τους που ποτέ πάντως δεν πανηγύρισε. Ντροπή.

«Με ευθύνη της κυβέρνησης η απώλεια του πλεονεκτήματος της 1ης φάσης» κατά Βλαστό όταν και οι φαιδρότεροι του ΣΥΡΙΖΑ απέσυραν παρόμοιους ισχυρισμούς. Μένει ο Βλαστός του Ρεθύμνου αλλά απάντηση στο διηνεκές του δίνει το έργο της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς. Δεν απαντώ ούτε εγώ ούτε κανείς. Η πραγματικότητα απαντά. Λάθη ή μπρος – πίσω, αδυναμίες ή και παραλείψεις και ανεπάρκειες ακόμη, αν ο Γ.Β παρακολουθεί τα παγκοσμίως διαδραματιζόμενα, θα ανακαλύψει ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση στην υφήλιο να μην διέπραξε και διαπράττει, είτε το παραδέχεται είτε όχι. Τι μας δηλώνει ο αρθρογράφος; Πως τάχα δεν θα διέπραττε ο ΣΥΡΙΖΑ αν (θεός φυλάξοι) κυβερνούσε; Σ΄αυτή την παγκόσμια, πρωτόγνωρη τραγωδία ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει προετοιμαστεί, δεν γνωρίζει τις παραμέτρους της νόσου, την εξέλιξη, δεν έχει λύσεις και βοήθειες ουδείς.

Πού υπήρξαν νέες εντατικές με προσωπικό; Σε ποιά χώρα; Μα στην Ελλάδα αγαπητέ. Πουθενά αλλού. Από την ίδρυση του ΕΣΥ πριν από 37 χρόνια έγιναν 500 κλίνες ΜΕΘ και το 2020 μέσα σε 6 μήνες έγιναν 550! Να προσθέσουμε και τις 7500 προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού! Ο σύντροφος Γ.Β αναζητά τα φύσει αδύνατα, παραμερίζει το πρωτεύον και επικαλείται το έσχατον (η κλίνη εντατικής δεν είναι ένα κρεβάτι με μια συσκευή) προκειμένου να εφεύρει ψεύδη και επιχειρήματα καταστροφολογίας. Πώς ήταν δυνατόν να μην γίνουν και πολλές κάπως «όπως όπως» συνενώσεις εντατικών; Αφού ήταν τόσο εύκολο γιατί δεν τις έκαναν επί ΣΥΡΙΖΑ που πέθαινε κόσμος στα ράντζα; Πού είδε τα τεστ σαν ελάχιστα; Πώς θα ήταν αναπόφευκτος ο συνωστισμός στις συγκοινωνίες καίτοι το φαινόμενο έληξε τάχιστα και αποτελεσματικά; Πώς θα άνοιγε η οικονομία αν όχι απότομα, ακαριαία; Να άνοιγε σταδιακά; Πάνε καλά στον ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου; Πού είδε απεμπλεκόμενη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην πανδημία; Δεν ντρέπονται; Τώρα ανακαλύπτουν μέχρι «τραγικά λάθη» στον τουρισμό του καλοκαιριού και ανοησίες του καφενείου. Διαφωνούν με τον Γ.Β ΟΛΟΙ οι άνθρωποι του τουρισμού και στο Ρέθυμνο και παντού. Αυτοδιαψευδόμενες γελοιότητες και τα περί βορείων συνόρων και επιστημονικών μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν. Τέλος, τα τάχα περί οχύρωσης και «θωράκισης» του ΕΣΥ επί ΣΥΡΙΖΑ και τα νούμερα καλαμπούρια που επικαλείται με τις Τομ και Τζέρυ του Υπουργού του και τις ονειροφαντασίες του δήθεν 95% καλύψεις Ιατρικού – Νοσηλευτικού προσωπικού, σκόνη και κοπετός ήταν και από πολύ πριν της πανδημίας. Είχαν ήδη σκορπίσει στους πέντε ανέμους. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου πανελληνίως παριστάνει τον ανήξερο. Η πολιτική της ΝΔ τούτη την κρίσιμη ώρα στην υγεία, κονιορτοποίησε τα νούμερα που επικαλείται ο φίλτατος και αγαπητός Γ.Β. Δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν μαθαίνουν, δεν αντιλαμβάνονται; Ντροπή ξανά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωνε χιλιάδες προσλήψεις στο χώρο της Υγείας. Χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς ούτε καν να καλύπτονται οι ανάγκες. Ενδεικτικά:

Από τις θέσεις Ιατρών ΕΣΥ που προκηρύχθηκαν, από τους 8.577 αποχωρήσαντες, καλύφθηκαν μόνο οι 7.205 θέσεις μέχρι το 2019.

Τέλος, τα παραμύθιά τους ότι η ΝΔ δεν στηρίζει έμπρακτα το ΕΣΥ, σήμερα μάλιστα όπου στο ΕΣΥ διεξάγεται η μάχη, στους χαχόλους και τους ψεκασμένους που ακόμα τους ακολουθούν. Όχι στους νοήμονες πολίτες που βιώνουν καθημερινά τις δαγκάνες του ιού ή τις συνέπειες της νόσου, που κρίνουν και συγκρίνουν. Και λάθη γίνονται και αδυναμίες υπάρχουν και παραλείψεις εμφανίζονται συνεχώς. Αστοχίες. Ελλείψεις. Η ΝΔ δεν ομοιάζει του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να παριστάνει και να αντικαθιστά τον Θεό, ούτε τον αλάνθαστο κομματικό σχηματισμό και κυβέρνηση που ουρανόθεν προβλέπει διά μαγείας, ενεργεί και διορθώνει δι’ επιφοιτήσεως.

Ο αχταρμάς της «προοδευτική Συμμαχίας» τους από τους Συριζαίους και αναρχοκομμουνιστές του ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι τα υπόλοιπα ΠΑΣΟΚ, ας κοιτάξει να είναι χρήσιμος και εποικοδομητικός τούτη τη μαύρη ώρα της πανδημίας. Την εποχική γρίπη και το καταδολιόμενο κατακαμμένο Μάτι, ας τα θυμάται για οδηγό. Τα περί «επιτάξεων», «διπλά νοσήλεια», Στρατ. Νοσ. Θεσ/κης, ελέγχων τεστ και λοιπές άρες μάρες, τα περί «πρακτικών» και «διπλών καταγραφών» τις αερολογίες για «υγεία και όχι τις ένοπλες δυνάμεις» ας τα γράφουν στην «ΑΥΓΗ» τους και ας τα λένε μεταξύ τους. Τις τρελαμάρες για ΟΑΣΑ και «γεμάτα ταμεία» που κατά φαντασία, τάχα παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον τάχα «αυταρχισμό» και «εμπόρια ελπίδας» ας τα πει στον καθρέπτη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καθρέπτης τους και μόνο αυτός θα τους απαντήσει, αν κάτι τους απέμεινε πλέον. Τη «νέα προοδευτική διακυβέρνησή» τους, τις αρλούμπες και τα παραμύθιά τους ο ελληνικός λαός τα έζησε, κάποτε μεν τα ενέκρινε, τώρα όλους και όλα τους τα σφεντούρισε δια παντός στον πάτο του σκουπιδοντενεκέ. Κάτι ωφέλιμο, αληθινό, εφαρμόσιμο θα προσκομίσουν; Αλλιώς ας συνεισφέρουν δια της σιωπής και όχι μέσω του απύθμενου, του απύλωτου θράσους. Έτοιμοι να μας… ξανασώσουν οι ανεμοσκαρταδούροι. Ανεμογκάστρηδες, τώρα με ανεμοδαρμένες «προοδευτικές Συμμαχίες». Ντροπή.

Ας μην απαντήσουν. Περιττό. Ας τα πουν στο εξοχικό στο Σούνιο, στο Στρατ. Νοσ, στην επιτροπή εμπειρογνωμώνων. Ας το συνταγογραφήσουν με το εμβόλιο στον ΕΟΠΠΥ.

 

* Ο Νικόλαος Ξυπολυτάς είναι χειρουργός – υπεύθυνος τομέα υγείας Ν.Δ.-ΝΟΔΕ Ρεθύμνου