23 °C Rethymno, GR
23/10/2020

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΕ ΠΑΕ

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα

Το πρώτο αλλά πιο σημαντικό βήμα πραγματοποίησε ο ΑΟ Επισκοπής προκειμένου να φτάσει να μετατραπεί σε ΠΑΕ. Την Τετάρτη το βράδυ ολοκληρώθηκε η πρώτη, πλην όμως βασική, διαδικασία για να μετατραπεί ο σύλλογος σε ΠΑΕ καθώς διεξήγαγε την Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της ομάδας στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» όπου υπήρξε απαρτία μελών και όπου ορίστηκε μια πενταμελής επιτροπή.

Τα πέντε άτομα που ορίστηκαν (Μιχάλης Νικολιδάκης, Νίκος Τσιλεδάκης, Ανδρέας Παπαδάκης, Γιάννης Λελεδάκης, Έλενα Αντωνάκη) είναι η βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσει ένας κύκλος απαραίτητων διεργασιών έως ότου ο σύλλογος γίνει ΠΑΕ. Στην συνέλευση, πρώτα είχαμε την ομιλία-εισαγωγή του προέδρου κ. Μιχάλη Νικολιδάκη και ακολούθησαν ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των παραγόντων του ομίλου κι έπειτα ορίστηκαν τα άτομα που θα αναλάβουν τις παρακάτω υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα: «Η παραπάνω επιτροπή έχει πλέον την υποχρέωση να προχωρήσει στις παρακάτω εργασίες:

Α) για την τήρηση των διατυπώσεων που επιβάλλονται κατά τη σύσταση –ίδρυση της εταιρείας (ΠΑΕ).

Β) για την  πιστοποίηση της καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ

Γ) για την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων προκειμένου να εκλεγεί νέο Δ.Σ. μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών από την έγκριση του καταστατικού της ΠΑΕ.

Επίσης, πλην των ανωτέρω, η ως άνω προσωρινή επιτροπή εξουσιοδοτείται από την ΓΣ να ανοίξει λογαριασμό σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Τράπεζα για να καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο και γενικά να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες το ταχύτερο δυνατό για τη σύσταση (ίδρυση) της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης εταιρείας προς το υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης και γενικά σε οποιαδήποτε Αρχή και Υπηρεσία.

Πλέον, ειδικότερα, ενδεικτικά αναφέρεται ότι η προσωρινή επιτροπή εξουσιοδοτείται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την σύνταξη και υπογραφή του συμβολαίου σύστασης της ΠΑΕ να εκδώσει και ανοίξει βιβλία και άλλα φορολογικά στοιχεία για τις ανάγκες της υπό ίδρυση ΠΑΕ  να ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς για την εισροή χρημάτων προς την ΠΑΕ από οποιοδήποτε αθλητική ή άλλη αρχή ή υπηρεσία (την ΕΠΟ, την Ένωση Επαγγελματικού ποδοσφαίρου (ΕΕΠ) Α2 και Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League2 – Football League)».

Τηλεδιάσκεψη από την Football League

Στην τελευταία αναφορά, υπάρχει ο βασικός αστερίσκος. Σε ποιά κατηγορία θα αγωνίζεται η Επισκοπή…; Προφανώς, όπου και να αγωνίζεται θα πρέπει να μετατραπεί σε ΠΑΕ.

Για την ώρα –κι εφόσον δεν έχει αλλάξει κάτι- ο ΑΟ Επισκοπής έχει τοποθετηθεί στους πίνακες της Football League. Μάλιστα σήμερα Παρασκευή, θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη (13.00) μεταξύ των μελών-εκπροσώπων των ομάδων που ανήκουν σ’ αυτή να δουν πως θα πορευτούν.

Είναι όμως πασιφανές πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ άφησε για άλλη μια φορά, τεχνηέντως να αιωρείται η πρόταση ως τις 19 Αυγούστου των 32 ομάδων σε μια ενιαία κατηγορία (χωρισμένη σε 2 ομίλους) με τηλεοπτική στέγη, για να πάρει κλίμα και να το περάσει –εμμέσως πλην σαφώς- ως τετελεσμένο γεγονός.

Όπως σας έχουν ενημερώσει τα ΡΝ» από τις 30 Απριλίου, αυτή η σκέψη είναι και η πιο βατή όσο και βιώσιμη ως λύση στα πολλά οικονομικά προβλήματα που έχουν οι ομάδες.