12 °C Rethymno, GR
23/01/2020

ΣΤΙΣ 27-29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟ ISOMAN KAI TO ΤΡΙΑΘΛΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Τριήμερη άθληση για όλους

Στην τελική ευθεία έχουν περάσει οι διεργασίες για την διεξαγωγή ενός τριήμερου αθλητικού και ψυχαγωγικού γεγονότος. Στις 27-29 Σεπτεμβρίου όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Ρέθυμνο για το «Isoman presented by G» με πληθώρα δραστηριοτήτων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, την οποία θα φέρεις εις πέρας ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και την TRIMORE – XTERRA Greece (ISOMAN Hellas).

Στο επίκεντρο θα βρεθούν αρκετές δραστηριότητες, αλλά για πρώτη φορά στον κόσμο θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη εκκίνηση και διεξαγωγή αγώνα Τριάθλου και αγώνα Isoman. Το Τρίαθλο περιλαμβάνει 750μ. κολύμπι, 20.000μ. ποδήλατο και 5.000μ. τρέξιμο. Το Isoman έχει 1400μ. κολύμπι, 12.3χλμ. ποδήλατο και 5.300μ. τρέξιμο. Επίσης, θα διεξαχθούν Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης, Τρέξιμο Πόλης, Παιδικό ISOMAN Triathlon, Παιδική Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης, Παιδικό Lazer Run και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των διοργανωτών, www.trimore.gr, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συλλέξει όλες τις πληροφορίες που επιθυμεί. Επίσης, δηλώσεις συμμετοχής ως εθελοντές της διοργάνωσης γίνονται στο επίσημο site του event (https://trimore.gr/el/events/isoman-presented-by-g-trimore-m-t-rethymno/gine-tora-ethelontis-rethymno).

«Στόχος να γίνει πόλος έλξης για όλους»

Χθες πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Ρεθύμνης και άπαντες συμφώνησαν πως στόχος είναι να παρουσιαστεί μία άρτια διοργάνωση και να γίνει πόλος έλξης για όλη την οικογένεια, είτε ως συμμετέχοντες, είτε ως θεατές, είτε ως εθελοντές.

Το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Δημήτρης Λαχνιδάκης, ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας (διευθύνων σύμβουλος Trimore – XTerra Race) και εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων και φορέων της πόλης που θα συμβάλουν στις τριήμερες εκδηλώσεις.

Το λόγο αρχικά πήρε ο Αντώνης Κυρίκος (υπεύθυνος Επικοινωνίας της διοργάνωσης Isoman represent by G.), καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και προλογίζοντας την Συνέντευξη Τύπου.

Γιώργης Μαρινάκης: «Με χαρά συμμετέχουμε σε αυτήν την πολύ μεγάλη διοργάνωση. Οφείλω να πω πως ήμουν διστακτικός στην αρχή, γιατί έχουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Socca μετά από δύο εβδομάδες. Άλλο ένα κριτήριο γιατί θέλουν να έρχονται σε μας οι μεγάλες διοργανώσεις, που πιστοποιεί την ποιότητα του προορισμού και κυρίως των ανθρώπων, οι οποίοι δουλεύουν και παλεύουν σε αυτόν τον τόπο. Και στην προκειμένη περίπτωση των αθλητικών φορέων και των εθελοντών που χωρίς αυτούς καμία διοργάνωση δεν μπορεί να γίνει.

Επίσης, είναι αλήθεια ότι σε ό,τι αναλαμβάνουμε έχουμε τη θερμή συμπαράσταση και της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου αλλά και των αρχών, οι οποίες αγκαλιάζουν κάθε διοργάνωση και διασφαλίζουν την ασφάλεια των αθλουμένων και όλες εκείνες τις καλές συνθήκες διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Οφείλω να πω ότι ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Μητρόπαπα, διότι από την πρώτη στιγμή αποδείχθηκε ένας πολύ αξιόπιστος συνομιλητής. Μας έπεισε με την αξιοπιστία του και χαιρόμαστε διότι φτάνουμε στις τελευταίες μέρες πριν από το γεγονός και αυτή η διαίσθηση επιβεβαιώνεται από την αρτιότητα της διοργάνωσης.

Εύχομαι και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η παιδική συμμετοχή γιατί είναι πολύ σημαντικό να διαπλάθει τη νέα γενιά σε αυτήν την κατεύθυνση. Τα σχολεία ανοίγουν και θα κάνουμε μία επιστολή για να κοινοποιήσουμε αυτό το μεγάλο γεγονός που δεν ήταν εύκολο να γίνει πριν ανοίξουν. Είναι πολύ σημαντικό για μας η νεολαία να ακουμπά τον αθλητισμό σε όλες τις εκφάνσεις του. Υπό την έννοια αυτή και τη βοήθεια όλων, θέλω να εξάρω τη συνέπεια και την εργατικότητα του Δημήτρη Λαχνιδάκη, που είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου, και πήρε το μεγάλο βάρος της διοργάνωσης και μαζί με την Trimore νομίζω ότι θα απολαύσουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ευχόμαστε αυτή η διοργάνωση να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο».

Κωνσταντίνος Μητρόπαπας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τον κ. Λαχνιδάκη για όλη αυτήν τη συμπαράσταση και τη συνδιοργάνωση αυτής της αθλητικής εκδήλωσης, καθώς επίσης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Βρισκόμαστε εδώ σήμερα και ο βασικός μας στόχος έχει 3 σκέλη. Ο πρώτος είναι να ενημερωθεί ο κόσμος του Ρεθύμνου και της Κρήτης για να συμμετάσχει ως θεατής, ως συμμετέχων και ως εθελοντής. Εκτιμούμε ότι αυτή η εκδήλωση μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Κρήτη και το Ρέθυμνο. Αυτός ήταν και ένας από τους αρχικούς στόχους πέρα του αθλητικού τουρισμού και θέλουμε τη συμπαράσταση όλων.

Ως Trimore δεν κάνουμε απλούς αγώνες. Εμείς πρεσβεύουμε αθλητικό τουρισμό, οπότε σχεδιάζουμε κάτι που θα μείνει και θα προσελκύσει κόσμο και όχι μόνο αθλητικό.

Διοργανώνουμε πολυήμερα events για όλη την οικογένεια και προσπαθούμε να δημιουργούμε εμπειρίες που θα δένουν τον κόσμο με την περιοχή που διοργανώνεται. Άλλωστε σκοπεύουμε να κάνουμε και άλλα πολλά στο μέλλον. Επενδύουμε πολύ στο οπτικοακουστικό υλικό που θα προκύψει και από τουριστικής απόψεως. Υπάρχει μία ειδική ομάδα φωτογράφων και βίντεο που θα καλύψουν τη διοργάνωση, με στόχο το υλικό που θα προκύψει να είναι πραγματική διαφήμιση της πόλης».

Στη συνέχεια ανέλυσε τους λόγους που επιλέχθηκε το Ρέθυμνο: «Εμείς επιλέγουμε τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και για αυτό έχουμε πάει μέχρι στιγμής, σε Ύδρα, Σύρο, Καστοριά. Το Ρέθυμνο θεωρούμε πως είναι μία από τις πέντε ωραιότερες πόλεις στην Ελλάδα. Παράλληλα είναι ελκυστικός και διεθνής προορισμός, οπότε από μόνο του μπορεί να προσελκύσει πολλούς ανθρώπους και στο μέλλον μπορεί να φέρνει κόσμο μόνο για αυτόν τον λόγο.

Το αγωνιστικό τερέν είναι εξαιρετικά δυνατό και επίπεδο και είναι μέσα στον κόσμο. Το Ρέθυμνο διαθέτει μία μεγάλη και αμμώδη παραλία. Έχει άριστες υποδομές φιλοξενίας, αξιοθέατα, παραλίες και πληροί τις προϋποθέσεις. Επίσης η Κρήτη έχει ένα ξεχωριστό άρωμα Ελλάδας να προσφέρει και στους Έλληνες και στο εξωτερικό.

Απ’ τη στιγμή που το επιλέξαμε, βρήκαμε θετική υποδοχή από τον Δήμο και τις αρχές, που η αρωγή τους είναι μνημειώδης».

Στο Ρέθυμνο θα γίνει και μία Παγκόσμια πρωτοτυπία και δη η ταυτόχρονη εκκίνηση Isoman και Τριάθλου: «Το Isoman είναι ένα καινούριο άθλημα στην Ελλάδα, το οποίο εκπροσωπείται από εμάς, δηλαδή την Trimore. Γίνεται για 2η φορά στην Ελλάδα και πρόκειται για τρίαθλο ισοσκελισμένο στα τρία αθλήματα, ποδήλατο, κολύμβηση και τρέξιμο. Εδώ η διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη εφαρμογή είναι ότι για πρώτη φορά στον κόσμο θα έχουμε ταυτόχρονη εκκίνηση και διεξαγωγή αγώνα Τριάθλου και αγώνα Isoman. Στο Ρέθυμνο θα έχουμε από τους καλύτερους τριαθλητές στην Ελλάδα, ενώ η πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη θα είναι το κέντρο όλης της διοργάνωσης. Θα έχουμε παράλληλα κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης 500μ., 2500μ. και 5000μ. Και παιδικές αποστάσεις 100 και 200μ. Η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης δεν έχει μεγάλη ανάπτυξη στην Κρήτη και περιμένουμε ότι θα πάει πολύ καλά. Έχουμε επιλέξει η μικρή απόσταση να μην είναι 1.000μ., για να λάβουν μέρος περισσότεροι αθλητές πισίνας και περισσότεροι ντόπιοι αθλητές. Να θυμίσω ότι όλα τα παιδικά είναι δωρεάν.

Ένα από τα πράγματα που έχουμε επιλέξει για να συμμετάσχουν όλοι είναι το τρέξιμο στην πόλη που είναι για όλα τα επίπεδα αθλητών με απόσταση 5.000μ. Επίσης θα έχουμε το laser run για παιδιά. Ουσιαστικά είναι τρέξιμο και σκοποβολή με laser όπλο, κομμάτι του μοντέρνου πεντάθλου. Παράλληλα, υπάρχουν μία σειρά από άλλες δραστηριότητες όπως η ποδηλατική βραδυπορία, η παιδική πάλη, όπου ο τοπικός σύλλογος μας προσέγγισε από την αρχή για να συμμετάσχει και ασφαλώς αγκαλιάσαμε αυτήν την πρωτοβουλία. Επίσης, θα υπάρχουν και άλλα πράγματα που θα συνθέσουν ένα πλούσιο τριήμερο, όπως Yoga για όλους, σκάκι, ομιλίες έμπνευσης, SUP, διάφορα γεύματα ενδυνάμωσης, χρώματα Κρήτης, μουσικές.

Θέλουμε οι πολίτες να αισθάνονται όλοι περήφανοι για αυτή τη διοργάνωση. Η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας του μοντέρνου Πεντάθλου και του ΕΟΤ και έχει την έγκριση της ΚΟΕ. Το όραμά μας είναι να πραγματοποιήσουμε το απόλυτο ψυχαγωγικό event για όλη την οικογένεια. Να αποτελέσει πόλος έλξης για όλους».