17 °C Rethymno, GR
17/05/2021

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ Ή ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΜΙΑ "ΚΕΝΗ" ΣΕΖΟΝ

Τώρα είναι αργά

Οι αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις ανάμεσα στον ίδιο τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τους φορείς του αθλητισμού δεν στάθηκαν δυνατές για να πείσουν την επιτροπή λοιμωξιολόγων προκειμένου να επιστρέψουν κάποια πρωταθλήματα σε δράση που, παρεμπιπτόντως πληρούσαν τις προϋποθέσεις γι’ αυτό (σ.σ. υγειονομικό πρωτόκολλο κ.α.).
Η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και η απειλή του μεταλλαγμένου ιού «έβαλε φρένο» στην όποια περίπτωση υπήρχε για να ξεκινήσουν κάποια πρωταθλήματα που βρίσκονταν σε προτεραιότητα από την ίδια τη ΓΓΑ όπως για παράδειγμα η Football League…
Ακόμα όμως και μετά από τον αποκλεισμό της περασμένης Παρασκευής για το υπόλοιπο του αθλητισμού που περίμενε καρτερικά να ακούσει κάτι θετικό από τα χείλη του υφυπουργού προστασίας του πολίτη κ. Χαρδαλιά, είχαμε κάποιες μικροεκλάμψεις αλλά και τοποθετήσεις ότι το πράγμα μπορεί και πρέπει να αλλάξει…

Μια σκληρή αλήθεια

Η αλήθεια είναι σκληρή αυτή τη φορά και θα πρέπει να την κοιτάξουμε όλοι απευθείας στα μάτια…
Πρωτίστως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Το ότι μένει στον «πάγο» ο αθλητισμός (επαγγελματικός ή ερασιτεχνικός) είναι μια μεγάλη ήττα (για τον καθένα ξεχωριστά) για όλους και φυσικά για την κυβέρνηση.
Όμως… ποιό πρωτάθλημα να ξεκινήσει όταν, για να δοθεί άδεια για ομαδικές προπονήσεις, θα πρέπει να παρέλθουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να οδηγηθούν στη σέντρα οι ομάδες;
Άρα μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που ζητάμε να ξεκινήσει στην καλύτερη των περιπτώσεων στις 20-21 (Σαββατοκύριακο) ή στις 24 (Τετάρτη) του τρέχοντος του μηνός για να ολοκληρωθεί (δίχως πλέι οφ και πλέι άουτ) στις 13 Ιουνίου με τουλάχιστον 3 εμβόλιμες αγωνιστικές…
Ζητάμε να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα όπου η ΕΡΤ σαφώς, σαφέστατα θα αποσύρει την αρχική της προσφορά (τα 1,5 εκ. ευρώ) όπως και από το στοίχημα τα χρήματα θα είναι λιγότερα. Από τη στιγμή που οι αγώνες μειώνονται, οι ομάδες μπαίνουν σ’ έναν αγώνα που θα θυμίζει «100άρι» δημιουργώντας σαφέστατα περισσότερα έξοδα ελέω και των αναγκαίων τεστ-covid.
Τέλος, ζητάμε να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα όπου δεν θα έχει ουσία από τη στιγμή που, α) δεν θα υφίσταται του χρόνου (θα γίνει αναδιάρθρωση καταργώντας τη Football League) β) άρα οι ομάδες θα ανέλθουν όλες στη Super League2, γ) δεν θα υποβιβαστεί καμία, δ) δεν θα θα προβιβαστεί καμία από τη Γ’ Εθνική από τη στιγμή που το πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας ακυρώνεται ε) η Γ’ Εθνική αναβαθμίζεται από του χρόνου.
Ο μόνος λόγος που θα διεξάγετο η Football League θα ήταν για να δουλέψει ένα σύνολο ανθρώπων που αυτό το διάστημα πληρώνεται μέσω της αναστολής που έχουν κάνει οι ομάδες στο προσωπικό τους.
Επίσης θα διεξάγετο για να λάβουν κάποια χρήματα οι παράγοντες από τα πολλά που έχουν βάλει μέχρι σήμερα (και δεν είναι λίγα) προκειμένου να ρεφάρουν το κενό των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Αν αγωνίζονταν…

Υπάρχει όμως και η άλλη λογική που αναφέρει πως στην περίπτωση όπου είχαμε «σέντρα» τότε: Δεν είναι βέβαιο πόσο γρήγορα θα λάμβαναν τα χρήματα από τη συμφωνία με την ΕΡΤ οι ΠΑΕ. Άρα το «δουνε και λαβείν» από τον Φεβρουάριο ως και τον Ιούνιο μπορεί απλώς και μόνο να εξισορροπήσει τα έξοδα-έσοδα για το τελευταίο τετράμηνο και μόνο.