29 °C Rethymno, GR
03/07/2020

Τo κυνήγι του θησαυρού στο Ατσιπόπουλο

Την περασμένη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Ατσιπόπουλο και στον χώρο του πολιτιστικού μας συλλόγου το 6ο κυνήγι θησαυρού. Διοργανώτρια αρχή του κυνηγιού ήταν η περυσινή νικήτρια ομάδα ΝΤΑΜΟΥΣΤΟΣ. Συμμετείχαν 5 ομάδες και πάνω από 150 διαγωνιζόμενοι. Την επιτροπή διοργάνωσης αποτελούσαν μέλη της ομάδας ΝΤΑΜΟΥΣΤΟΣ.
Οι γρίφοι του παιχνιδιού ήταν 23 και τα θέματά τους αφορούσαν την ιστορία, γεωγραφία κ.λπ. του χωριού μας. Πολλά στοιχεία των θεμάτων αντλήθηκαν από τα βιβλία των κ. Περπιράκη Γεωργίου, Γάσπαρη Αιμίλιου και Ροδινού Εμμανουήλ, τα οποία αναφέρονται στο Ατσιπόπουλο.
Οι περισσότερες ομάδες είχαν το αρχηγείο τους στην αυλή του πολιτιστικού συλλόγου. Προσπαθούσαν να απαντήσουν στους πραγματικά πολύ ευρηματικούς γρίφους, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους πάνω στην ιστορία του χωριού μας και αντιμετωπίζοντας τις ασκήσεις πλοήγησης μέσα από τα κρυμμένα ενδεικτικά στοιχεία , που ήταν διασκορπισμένα σε ολόκληρο το χωριό, καθώς και όπου αλλού είχαν σκεφτεί οι διοργανωτές του παιχνιδιού.
Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 11:00 π.μ με μεγάλη όρεξη, κέφι, ζωντάνια από όλες τις ομάδες και τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους. Ο λόγος; Μα το κυνήγι, το ψάξιμο, η ένταση, η αγωνία ιντριγκάρουν, αλλά παράλληλα εξιτάρουν και τη φαντασία, οπότε η επιτυχία θεωρείται σχεδόν δεδομένη.
Στις 16:15 μ.μ. η ομάδα «ΚΑΠ…ΑΤΣΙ» με αρχηγό το Μιχάλη Σπιθουράκη βρήκε τον θησαυρό και το παιχνίδι μετά από 5,5 ώρες συναρπαστικής περιπέτειας τελείωσε, με όλες τις ομάδες να έχουν φτάσει στον τελευταίο γρίφο, του σταυρόλεξου. Η κατάταξη των ομάδων έχει ως εξής:
1η: ΚΑΠ…ΑΤΣΙ
2η: ΑΤΣΙΠΟΔΙΑΡΗΔΕΣ
3η: ΞΕΝΟΜΠΑΤΕΣ
4η: ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ
5η: ΑΤΣΙΠΑΛΗΤΕΣ
Ακολούθησε η βράβευση των νικητών και αναμνηστικές φωτογραφίες με όλους σχεδόν τους διαγωνιζόμενους. Παράλληλα η νικήτρια ΚΑΠ…ΑΤΣΙ ομάδα υποσχέθηκε ότι του χρόνου θα διοργανώσει το 7ο κυνήγι θησαυρού για τη Μαυροκαφαδία. Στη συνέχεια ακολούθησε φαγοπότι και χορός μέσα στην αίθουσα του πολιτιστικού μας συλλόγου.
Αυτό που αποκόμισαν από το παιχνίδι τόσο οι διοργανωτές του κυνηγιού, όσο και οι συμμετέχοντες είναι ότι η μεγαλύτερη δύναμη του κρυμμένου θησαυρού εκτός της διαγνωστικής του φυσιογνωμίας και των βραβεύσεων, είναι η συμμετοχή των ομάδων σε μια συλλογική δράση με κοινές επιδιώξεις στην περιπέτεια, την ευρηματικότητα , τη φαντασία.
Ως πολιτιστικός σύλλογος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά πρωτίστως την επιτροπή της ομάδας ΝΤΑΜΟΥΣΤΟΣ για την τέλεια διοργάνωση του παιχνιδιού, όλους τους συμμετέχοντες και γενικά όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίησή του καθώς και τους παρακάτω χορηγούς:
Οικοδομώ Σταγάκης, Πατατεμπορική Κρήτης, Κόμβος ΑΕΒΞΤΕ, φαρμακείο Κάββαλου, Χάσικος φρούτα λαχανικά, Βαρούμας ευθυγραμμίσεις-ζυγοσταθμίσεις, Stagakis unigue items, Χατζάκη ξηροί καρποί, ΤΟΥ=ΜΟΥ, Σκουτέλικο, Έβενος ανθοπωλείο, χαρτικά απορρυπαντικά Βερνάδου Παγώνα, Κέντρο Μελέτης point, ελαιοχρωματισμοί Σταγάκης Γεώργιος, Atsipopoulo Villas Κοκκινάκη, Κτηνιατρικό Κέντρο Ατσιποπούλου, Καλοτεράκης έπιπλα, just 4 pets-Pet shop, Κελαράκης Θοδωρής-χωματουργικές εργασίες, Αφοί Μαθιουδάκη-Φούρνος, Αντωνάκης κρέατα στο Ατσιπόπουλο, Μαρία φαγάδικο στον Κόμβο, Χριστάκος Ιωάννης- Κτηνιατρείο,Κανακάκης –Ζαχαροπλαστείο.
Το νέο μας ραντεβού είναι του χρόνου. Να είστε όλοι καλά. Σας ευχαριστούμε.

                                                                                                                                                                                                 Πολιτιστικός Σύλλογος Ατσιποπούλου