16 °C Rethymno, GR
27/05/2020

Η ΚΟΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ

Υγρός στίβος… από τις 15 Ιουνίου και έπειτα

Την αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων σε όλα τα αθλήματά της μέχρι τις 15 Ιουνίου ανακοίνωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Απόφαση που επηρεάζει τις ομάδες πόλο του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου όλων των ηλικιακών κατηγοριών και τις δράσεις των κολυμβητών-τριών του.

Η ραγδαία επέλαση της πανδημία του κορονοϊού οδήγησε την ΚΟΕ σε νέα ανακοίνωση, στην οποία τονίζει πως δεν θα διεξαχθεί καμία δραστηριότητα μέχρι τις 15 Ιουνίου. Δεν εξαιρούνται οι Εθνικές ομάδες και συνάμα ξεκαθαρίζει πως για να προπονούνται αθλητές-τριες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτό απαιτεί αποκλειστικά και μόνο κλειστή δομή.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ, που συνεδρίασε σήμερα (22/3), με τη συνδρομή των τριών (3) ιατρών της, εκτιμώντας την όλη κατάσταση όπως διαμορφώνεται σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού COVID – 19, η οποία μέρα με τη μέρα, μεταβάλλεται και επεκτείνεται, με απροσδιόριστη εξέλιξη και εισακούοντας τις απόψεις και αποφάσεις τόσο της αρμόδιας επιστημονικής κοινότητας, όσο και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, με κυρίαρχο σύνθημα “Μένουμε Σπίτι”, αποφάσισε:

  1. Τη συνέχιση ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ κάθε προπονητικής δραστηριότητας των Εθνικών της ομάδων μέχρι νεωτέρας και σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που θα υπάρχει για τις εξελίξεις.
  2. Την αναστολή ΟΛΩΝ των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στα Αθλήματα της, έως τις 15 Ιουνίου 2020.

Σ’ ότι αφορά την προετοιμασία των αθλητών / τριών των Προολυμπιακών της Ομάδων, η Ομοσπονδία τονίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι αυτό θα μπορούσε να ισχύσει, στην περίπτωση που οι αθλητές / τριες μας προετοιμάζονται, αποκλειστικά και μόνο, σε χώρο ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΔΟΜΗΣ (Διαμονή, Διατροφή, Ιατρική παρακολούθηση, Προπονήσεις), σε συνδυασμό πάντοτε με ότι άλλο καθορίζεται από τις αποφάσεις της επιστημονικής κοινότητας και των αρμοδίων αρχών της πολιτείας».

Οι διοργανώσεις που μπαίνουν σε «καραντίνα» λόγω COVID-19

Η ΚΟΕ προχώρησε στην αναστολή όλων των δραστηριοτήτων της έως και τις 15 Ιουνίου, θέλοντας να προφυλάξει τους αθλητές της, τους προπονητές της και φυσικά τις οικογένειές τους. Οι εσωτερικές διοργανώσεις που επηρεάζονται είναι οι εξής: όλες οι διοργανώσεις (πρωταθλήματα, κύπελλα) υδατοσφαίρισης και Εθνικών κατηγοριών και τα ηλιακά, όλες οι δράσεις (μίτινγκ, κύπελλα,  πρωταθλήματα, θερινοί αγώνες, ημερίδες) στην κολύμβηση, στις καταδύσεις, στην τεχνική και καλλιτεχνική κολύμβηση.

Σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα πάντοτε και ανάλογα με τις αποφάσεις της Fina και της Len, επηρεάζονται τα Προολυμπιακά τουρνουά, τα World League, η Ευρωλίγκα και το Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο. Οι Πολυεθνείς Συναντήσεις Παίδων-Κορασίσων/Εφήβων-Νεανίδων στην κολύμβηση. Το Hellas Beetles & Fina World Series και Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια και Προολυμπιακά σε καταδύσεις, καλλιτεχνική κολύμβηση και Open Water.

Δημόσια έκκληση του Προέδρου της ΚΟΕ, για αίτημα αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με προσωπική μου ευθύνη, ως Πρόεδρος της ΚΟΕ επί 10ετίες, ως Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Fina), ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Len), ως Πρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας (Comen), ως Μέλος και μάλιστα το αρχαιότερο, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), κάνω έκκληση προς την πολιτική και αθλητική ηγεσία της χώρας, καθώς επίσης και την αθλητική κοινότητα της, η Ελλάδα ως “μάνα” του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων, να πρωτοπορήσει με το αίτημα της για ΑΝΑΒΟΛΗ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αποδεικνύοντας έτσι, την ευαισθησία και υπευθυνότητα που απαιτείται αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει όλος ο πλανήτης, με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού COVID – 19 και τις τραγικές συνέπειες που επιφέρει στη ζωή και την υγεία της ανθρωπότητας.

Ευελπιστώ ότι η έκκληση μου αυτή θα βρει αποδέκτες και “ευήκοα ώτα”

Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Πρόεδρος Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ)

Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κολύμβησης (LEN)

Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA)

Πρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Κολύμβησης (COMEN)

Σημείωση: Οι πιο πάνω ιδιότητες μου αναφέρονται αποκλειστικά και μόνο για να τονίσω την ευθύνη που προκύπτει από τους θεσμικούς μου ρόλους στον ελληνικό και διεθνή Αθλητισμό».