31 °C Rethymno, GR
05/07/2020

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Υπερηφάνεια για τους μικρούς γίγαντες

Τα πιο αισιόδοξα μηνύματα άφησαν οι σύλλογοι μαχητικών τεχνών του Ρεθύμνου αγωνιζόμενοι στα «Δύο Αοράκια» σε ηλικιακές κατηγορίες από -8 έως -16 ετών

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ζίου-ζίτσου που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου «Δύο Αοράκια», γνώρισε μεγάλη συμμετοχική και οργανωτική επιτυχία. Μπορεί κάποια πράγματα να μοιάζουν δεδομένα όμως, στο εν λόγω άθλημα εν προκειμένω, δεν είναι. Οι σύλλογοι της Κρήτης και δη αυτοί του Ρεθύμνου μοχθούν για να αναβαθμίσουν ένα αρχέγονο άθλημα που μπορεί και αξίζει να βρίσκεται ψηλά.

Η ελληνική ομοσπονδία (ΕΦΕΟΖΖ) εμπιστεύθηκε την Κρήτη (είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος που το πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξήχθη στην περιφέρεια) και τους συλλόγους που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και διοργάνωσαν ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα στο Fighting System με συμμετοχή 40 συλλόγων με πάνω από 750 συμμετοχές αθλητών-τριών στις ηλικιακές κατηγορίες -8, -10, -12, -14 και -16 ετών.

…Και να φανταστεί κανείς ότι αυτοί οι αγώνες ήταν το ένα από τα τρία αυτοτελή «επεισόδια» του πανελληνίου πρωταθλήματος. Το άλλο θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Φεβρουαρίου (15.-16) στην Αθήνα.

Ομολογουμένως λοιπόν, οι προσπάθειες των αθλητών-τριών των συλλόγων ήταν αξιέπαινες. Όχι μόνον εκείνων που κατάφεραν και ανέβηκαν στο βάθρο -και ήταν πολλοί αυτοί- αλλά και όλων όσοι προσπάθησαν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα τατάμι. Κι αυτό γιατί οι αγώνες διεξήχθησαν με τους ισχύοντες κανονισμούς της ΕΦΕΟΖΖ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Οι σύλλογοι του νομού Ρεθύμνου (Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου του Βαγγέλη Συνολάκη που ήταν και ο υπεύθυνος Διοργανώσεων Ζίου Ζίτσου Κρήτης, Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου του Παναγιώτη Κανακαράκη, ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου του Δημήτρη Δημητρόπουλου, ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Πολυδάμας του Νεκτάριου Κόνδυλα και Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών «Καβρός» του Μιχάλη Γαραντωνάκη) ήταν όλοι τους εκεί, δίνοντας παλμό, όγκο μα και ποιότητα στους αγώνες.

Τα «Ρ.Ν.» σας παραθέτουν το α’ μέρος των γεγονότων που κατέγραψαν τρεις από τους πέντε συλλόγους του νομού μας.

Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου

Με 4 χρυσά, 3 αργυρά και 5 χάλκινα έκλεισε την καθ’ όλα αξιοσημείωτη παρουσία της η Ακαδημία ΣΜΤ Ρεθύμνου που είχε μεταξύ άλλων, πολλά παιδιά που παρέθεσαν εξαίρετικές εμφανίσεις. Δεν θα πρέπει να λησμονηθεί ότι αρκετά παιδιά βρέθηκαν μια ανάσα από το χάλκινο μετάλλιο, καθώς αγωνίστηκαν στον μικρό τελικό των κατηγοριών τους και τελικά κατέκτησαν την 5η θέση.

 

1η θέση χρυσό μετάλλιο

Χαρίκλεια Δασκαλάκη (-12 ετών, +48κ.)

Βαγγέλης Συνολάκης (-12 ετών, 46κ. )

Παυλίνα Λουλούδη (-16 ετών, 40κ.)

Αναστασία Σκανδαλάκη (-14 ετών, +57κ.)

 

2η θέση αργυρό μετάλλιο

Βασίλης Ατσιδαύτης (-12 ετών, 42κ.)

Γιάννης Δασκαλάκης (-12 ετών, 50κ.)

Ματθαίος Σκουλούδης (-8 ετών, 27κ.)

 

3η θέση χάλκινο μετάλλιο

Γιώργος Πελτέκης (-10 ετών, 30κ.)

Ιωσηφίνα Καβαδάκη (-10 ετών, 36κ.)

Νίκος Παπαδογιάννης (-10 ετών, 42κ.)

Μαρία Συνολάκη (-10 ετών, 25κ.)

Γιάννης Πετράκης (-8 ετών, 27κ. )

 

Διακρίσεις (5η θέση)

Μιχαήλ Συνολάκης (-14 ετών -50 κιλά)

Νικόλαος Μυρθιανός (-14 ετών -34 κιλα)

Αικατερίνη Παπαδάκη (-12 ετών – 36 κιλά)

Μαριλένα Φουρναράκη (-14 ετών -44 κλιά)

Εμμανουήλ Διαλεκτός (-16 ετών – 50 κιλά).

 

Β. Συνολάκης: «Πετύχαμε αρκετά σπουδαία πράγματα»

Ο προπονητής της Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, Βαγγέλης Συνολάκης, σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια ακόμα διοργάνωση υψηλού οργανωτικού και αγωνιστικού επιπέδου. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους στόχους της χρονιάς και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις και την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλοι οι αθλητές μου.

Η διάκριση σε αυτό το επίπεδο δεν είναι εύκολη υπόθεση κι εμείς πετύχαμε αρκετά σπουδαία πράγματα. Είμαι περήφανος για όλα τα παιδιά, καθώς ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Οφείλουμε ένα «ευχαριστώ» στην διοίκηση της ΕΦΕΟΖΖ που για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος εμπιστεύτηκε στην Κρήτη την διεξαγωγή του Β Μέρους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης στους χορηγούς και στους υποστηρικτές μας».

Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου

Τα 3 χρυσά, 2 αργυρά, 1 χάλκινο και πολλά πλασαρίσματα σε 5ες θέσεις (χάθηκαν 5 μικροί τελικοί) ήταν η απόδειξη πως, ο Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου του Παναγιώτη Κανακαράκη είχε μια ξεχωριστή παρουσία στους αγώνες. Άλλοι αθλητές με εμπειρία κι άλλοι δίχως αυτή (27 στο σύνολό τους), έδειξαν πως μπορούν να κοιτάζουν ψηλά.

 

1η θέση χρυσό μετάλλιο

Χαράλαμπος Κακλαμάνος (-16 ετών, 73κ.)

Σύλβια Κασιμάτη (-8 ετών, 25κ.)

Σοφία Δαμανάκη (-10 ετών, 20κ.)

 

2η θέση αργυρό μετάλλιο

Παρασκευάς Δαμανάκης (-12 ετών, 30κ.)

Έλενα Δασκαλάκη (-10 ετών, 28κ.)

 

3η θέση χάλκινο μετάλλιο

Χρυσούλα Μανωλάκη 3η θέση -16 ετών, 57κ.)

 

Διακρίσεις (5ες θέσεις)

Ειρήνη Λίτινα (-14 ετών, 44 κ.)

Μπακογιάννης Κώστας (-12 ετών, 46κ.)

Αποστολάκη Μαρία (-16 ετών, 48κ.)

Ζαμπία Μανωλάκη (-16 ετών, 44κ.)

Ειρήνη Καλλιτσουνάκη (-16 ετών, 52κ.)

 

Π. Κανακαράκης: «Έξι επιτυχίες σε κατηγορίες με τεράστια συμμετοχή»

Όπως μας είπε ο προπονητής του συλλόγου και υπεύθυνος Κρήτης για το Ζίου – Ζίτσου Π. Κανακαράκης το πρωτάθλημα ήταν υποδειγματικό… «Ήταν μια οργάνωση υποδειγματική, το κλειστό στα «Δύο Αοράκια» Ηρακλείου τεράστιο και ιδανικό για διοργανώσεις αυτού του επιπέδου.

Από τον σύλλογό μας είχαμε πολύ καλή παρουσία με τους περισσότερους αθλητές και αθλήτριες να είναι κοντά στα μετάλλια και με 6 από αυτούς να το πετυχαίνουν και μάλιστα σε κατηγορίες με τεράστια συμμετοχή».

Α.Σ.Μ.Τ. Ατσιποπούλου

Τα 5 χρυσά, τα 9 ασημένια, και τα 9 επίσης χάλκινα μετάλλια γεγονός που ανέβασαν τον σύλλογο στην 4η θέση ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να περιμένει από τους αθλητές-τριες του ο Δημήτρης Δημητρόπουλος. Εκτός από μέλη της Εθνικής ομάδας, τρεις από αυτούς εξασφάλισαν μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

1η θέση και Χρυσό Μετάλλιο: Μιχαέλα Λαντζουράκη, Ραφαέλα Τζιράκη, Κωνσταντίνος Λιονής, Αλεξάνδρα Καραβασίλη, Ευάγγελος Παπατζανής.

2η θέση και Ασημένιο Μετάλλιο: Κωνσταντίνος Ορφανός, Ιωάννης Καρπουζάκης, Στυλιανός Σεισάκης, Παναγιώτης Δελήμπασης, Εμμανουήλ Βανταράκης, Μαριάννα Φαζού, Φωτεινή Σταύρου, Ανουέλιο Φέρτι, Ευάγγελος Γαγάνης.

3η θέση και Χάλκινο Μετάλλιο: Σταματίνα Παπαργυρίου, Γεώργιος Κοκολάκης, Ηλίας Λιναρίτης, Μάριος Ρεντινόπουλος, Μαριοχρήστος Ορφανός, Αναστασία Κοκονά, Πέτρος Νικολακάκης, Ραφαέλα Λαντζουράκη, Εμμανουέλα Λελεδάκη.

Διακρίσεις (5η θέση): Ελευθερία Βουρβαχάκη, Καλλιόπη Χριστοδουλάκη, Ελένη Τζουγανάκη, Δέσποινα Κοκκινάκη, Ζωή Φραγκιουδάκη, Σπύρος Κοκκινάκης, Νικόλαος Αργυρόπουλος, Γεώργιος Πολομαρκάκης, Εμμανουήλ Κουρμούλης, Αντώνιος Ανυφαντάκης, Φίλιππος Σταυρού, Κωνσταντίνος Μανιάτογλου, Κωνσταντίνα Νικολακάκη.

  • Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ομοσπονδία ΕΦΕΟΖΖ παρέδωσε κύπελλο τιμής ένεκεν στους Μάρκο Φουρναράκη, Αλεξάνδρα Καραβασίλη και Κωνσταντίνο Ορφανό για τις διεθνείς διακρίσεις τους για το 2019.

 

Δ. Δημητρόπουλος: «Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας»

Ο προπονητής του συλλόγου, Δημήτρης Δημητρόπουλος τόνισε έπειτα από όλα τα παραπάνω: «Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους αθλητές μας που για ακόμη μια φορά, με την επίμονη προσπάθειά τους κατάφεραν ανάμεσα σε 750 αθλητές να αγωνιστούν και δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ευχαριστούμε τους γονείς που ήταν στο πλευρό των παιδιών τους, καθώς και τα μεγαλύτερα παιδιά του συλλόγου (Μάρκο Φουρναράκη, Αριστέα Μαρακάκη, Νικόλαο Ταταράκη, Γεώργιο Μοράκη, Πέτρο Νικολακάκη) για την πολύτιμη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια των αγώνων».