7 °C Rethymno, GR
18/01/2021

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΡΟΒΙΑΣ ΕΞΕΔΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Υποψηφιότητα για πρόεδρος στην ΕΓΟ!

«Με σεβασμό στο παρελθόν και όραμα για το μέλλον ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου έχοντας ως σκοπό να συνεχίσω με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα το έργο των προηγούμενων διοικήσεων. Μια ζωή συνοδοιπόρος στην πορεία της ελληνικής γυμναστικής από κάθε πόστο, αθλητής, προπονητής, μέλος της εθνικής ομάδας, διεθνής κριτής, δηλώνω «παρών» στα εύκολα και τα δύσκολα.

Με σύμμαχο τη γνώση αλλά και την 20ετή μου εμπειρία από τη συμμετοχή μου σε διοργανώσεις διεθνών αγώνων αλλά και ολυμπιάδων, σας καλώ να είστε παρόντες στον κοινό μας αγώνα για την ανάδειξη και την καταξίωση της ελληνικής γυμναστικής στη θέση που της αρμόζει.

Πιστεύω πως όλοι μαζί μπορούμε με γνώμονα τις απόψεις των παλαιών και τον ενθουσιασμό των νέων να ατενίζουμε με αισιοδοξία γιατί, εμείς είμαστε η γυμναστική».

Με τα παραπάνω λόγια, ο Νίκος Προβιάς έκανε γνωστές τις προθέσεις του να θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη της προεδρίας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας μέσα από τις εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Ψηλά, πολύ ψηλά στοχεύει πλέον ο πρόεδρος του ΟΚΑ Αρκάδι, Νίκος Προβιάς. Ο Ρεθεμνιώτης διεθνής κριτής και εκλεγμένο μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής μα και υπεύθυνος αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, επιδιώκει να είναι εκείνος ο αντικαταστάτης του νυν προέδρου της ΕΓΟ κ. Θανάση Βασιλειάδη συνεχίζοντας ή μάλλον αναβαθμίζοντας το έργο ανάπτυξης του συγκεκριμένου απαιτητικού αθλήματος.

Πρώτα τα του οίκου σου…
Κι επειδή εάν δεν φροντίζεις τα του οίκου σου, πως μπορείς να αναλαμβάνεις άλλα μεγαλύτερα πρότζεκτ; Στην περίπτωση του Ρεθεμνιώτη παράγοντα είναι σωστό και επιβεβλημένο να επισημάνουμε ότι μαζί με τη διοίκηση του ΟΚΑ Αρκάδι, «τρέχει» αυτό το χρονικό διάστημα δια της περιφέρειας, του δήμου του πανεπιστημιακού ιδρύματος αλλά και μέσω του ίδιου του συλλόγου, τη δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου που θα λειτουργεί αποκλειστικά για τις ανάγκες του τμήματος του ιστορικού Αρκαδιού.

Λίγους μήνες μετά, έρχεται η πρώτη επίσημη διοργάνωση με την έλευση 2000 βετεράνων γυμναστών «Golden Age Gym Festival» στο Ρέθυμνο ενώ το κλειστό θα έχει τέτοια άνεση ούτως ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου!

Η επίδρασή του σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο
Αυτός είναι ο Νίκος Προβιάς που κάνει τη…. «διατριβή» του στην ομοσπονδία εδώ και κάτι παραπάνω από μία 20ετία. Ο Ρεθεμνιώτης παράγοντας είναι ένα ευρέως αποδεκτό άτομο μέσα στην ελληνική ενόργανη γυμναστική αλλά και το πιο γνωστό έξω από τα ελληνικά σύνορα καθώς, έχει συμμετάσχει σε τέσσερις Ολυμπιάδες (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012, Ρίο 2016) και σε αρκετά παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η επίδρασή του απέναντι στους Έλληνες πρωταθλητές και συνάμα διεθνείς (ολυμπιονίκες) γυμναστές αλλά και η στάση του μέσα στην Ομοσπονδία χαροποίησε πολλούς οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να υποστηρίξουν αυτή του την προσπάθεια.

Αγώνας καθημερινός…
Ο δρόμος βέβαια για τον Νίκο Προβιά να βρεθεί στον προεδρικό θώκο, μόνο με ροδοπέταλα δεν είναι στρωμένος. Χρειάζεται από ‘δω και στο εξής καθημερινός αγώνας προκειμένου να πείσει ότι διαθέτει τη θέληση, τη γνώση ενώ έχει και τον τρόπο να υποστηρίξει ένα δικό του μεγαλόπνοο πρόγραμμα.
Γι’ αυτό άλλωστε, τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσει μια πανελλήνια περιοδεία (ήδη όλες αυτές τις μέρες βρισκόταν στην Αθήνα) αρχής γενομένης από τη Θράκη προκειμένου να συνομιλήσει με ανθρώπους των τοπικών αρχών αλλά και των εκεί αθλητών για τις ελλείψεις αλλά και το τοις πταίει και η ενόργανη δεν βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόσφατη ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου δημιουργεί όλες αυτές τις προϋποθέσεις για να γίνει μεγάλο αυτό εγχείρημα, πραγματικότητα.

Μην ξεχνάμε ότι για πρώτη φορά, οι αθλητές θα έχουν δικαίωμα ψήφου (αυτοί θα πρέπει να είναι εν ενεργεία που την τελευταία 4ετία να έχουν διεθνή συμμετοχή) στα ΔΣ των ομοσπονδιών τους, όπως επίσης και οι προπονητές.

Ο Νίκος Προβιάς βρέθηκε λοιπόν Αθήνα για να «χτίσει» συμμαχίες ενόψει των εκλογών. Φαίνεται βέβαια πως ήδη λαμβάνει την έγκριση από κάθε σύλλογο μα και από την ίδια την ομοσπονδία κάνοντας το έργο του πιο βατό. Καλή δύναμη…