11 °C Rethymno, GR
22/01/2021

Υπόμνημα με τα αιτήματα τους κατέθεσαν στον Γ. Κεφαλογιάννη οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου

Υπόμνημα με τα αιτήματα τους κατέθεσαν στον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου στη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του την περασμένη Κυριακή.

Όπως αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων σε ανακοίνωση της ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για τον προγραμματισμό συνάντησης με τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στην οποία θα παρευρεθεί και ο ίδιος, με σκοπό την ανάδειξη των θεμάτων και την εξεύρεση λύσης τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου στο Ρέθυμνο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσουμε, όπως ενημερωθήκαμε, ότι σύντομα θα υπάρξουν επίσημες εξαγγελίες από το υπουργείο μας. Αναλυτικά, στο υπόμνημα που κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων στον Γιάννη Κεφαλογιάννη αναφέρονται τα παρακάτω:

«Όπως σας έχουμε γνωστοποιήσει στο παρελθόν τα κύρια προβλήματα που απασχολούν το ένστολο προσωπικό του νομού μας, αφορούν στα κάτωθι:

Α) Ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου.

Β) Λειψανδρία αστυνομικών υπηρεσιών της Δ.Α. Ρεθύμνης.

Γ) Ανανέωση του στόλου των οχημάτων.

Δ) Ελλιπής υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

για τα οποία για ακόμα μία φορά ζητάμε και ευελπιστούμε τη συνδρομή σας ως προς την επίλυσή τους.

Όμως, κατόπιν αιτήματος και κατά κοινή ομολογία όλων των συναδέλφων μας σε πανελλήνιο επίπεδο, θα θέλαμε να σας εκθέσουμε τα ακόλουθα:

Οι πρωτόγνωρες για τη χώρα μας έκτακτες συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας, είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση εμπλοκή, από την πρώτη στιγμή, της Ελληνικής Αστυνομίας και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσιμων εξελίξεων στα εθνικά μας ζητήματα, όπου και εκεί οι συνάδελφοι μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, στην πρώτη γραμμή του μετώπου για την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού ζητήματος.

Παρά τα θετικά κρούσματα συναδέλφων μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια, επισημαίνοντας, βεβαίως, ελλείψεις και παραλείψεις, με στόχο τη θωράκιση του ένστολου δυναμικού της πατρίδας μας και κατ’ επέκταση, τη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας, ως υγειονομικής ασπίδας της κοινωνίας.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί ότι ο εργασιακός χώρος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ένας από τους πλέον ευαίσθητους, με σημαντικές ιδιαιτερότητες και καταφανή επικινδυνότητα κλάδος. Εάν συμπεριλάβουμε και το επικίνδυνο και το ανθυγιεινό της εργασίας, σε συνδυασμό με μια καθημερινότητα, η οποία χαρακτηρίζεται από ακατάστατο ωράριο, εξαήμερη παροχή εργασίας σε εβδομαδιαία βάση, το επάγγελμα – λειτούργημα του Έλληνα Αστυνομικού, καθίσταται ιδιαίτερα ευπαθές.

Κατόπιν όλων αυτών παρακαλούμε όπως συμβάλλετε ώστε να εισαχθούν οι υπηρετούντες στην Ελληνική αστυνομία στον κλάδο βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του λειτουργήματος που επιτελούν και εν τέλει να πράξετε το αυτονόητο.

Διεκδικούμε, επίσης:

– Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

– Χορήγηση δωρεάν όλο του υγειονομικού υλικού που απαιτείται για την προστασία μας από τον κορονοϊό. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Δωρεάν τεστ σε όλους.

 Τη διαμόρφωση νέου βαθμολογίου για τα σώματα ασφαλείας.

 Την αποκατάσταση – επαναφορά των οργανικών θέσεων στα σώματά μας.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπ’ όψιν σας θετικά όλα τα προαναφερθέντα και αναμένουμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υλοποιηθούν άμεσα οι προτάσεις μας».