7 °C Rethymno, GR
19/01/2021

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» θα είναι… αλλιώς

Το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ ανακοινώνει την προσαρμογή των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και στην περιοχή μας, όπως προσαρμόζονται τα Φεστιβάλ της σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος λοιπόν, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» θα είναι… αλλιώς. Στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με αίσθημα ευθύνης, πήραμε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας στη χώρα μας όλα τα απαραίτητα μέτρα, προσαρμόζοντας τη λειτουργία και τη δράση μας, για να προφυλάξουμε σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες την υγεία των μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ. Έτσι θα κάνουμε και στο Φεστιβάλ.

Στην περιοχή μας, την Κρήτη οι εκδηλώσεις προσαρμόζονται σε μονοήμερες εκδηλώσεις ως εξής:

  • Στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συναυλία από νεανικό σχήμα, πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και στην συνέχεια μουσικό αφιέρωμα από τον Ψαρογιώργη με αφορμή τα 40 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια.

  • Στο Ρέθυμνο, τη Κυριακή 13 Σεπτέμβρη στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου

Θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και στην συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία.

  • Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ στα Χανιά θα πραγματοποιηθούν σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα παίρνοντας υπόψη την εξέλιξη της πανδημίας στο νομό.

Πιο συγκεκριμένα στις εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» σε όλους τους νομούς θα τηρηθούν τα παρακάτω μέτρα:

  • Η πρόσβαση στους χώρους του Φεστιβάλ θα γίνεται ελεγχόμενα από περισσότερες εισόδους, με τις «πύλες» του Φεστιβάλ να ανοίγουν στις 19:00, νωρίτερα από την καθορισμένη έναρξη του προγράμματος, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής. Αντίστοιχα και η αναχώρηση θα γίνεται τμηματικά, με τον ίδιο τρόπο.
  • Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ οι επισκέπτες του θα το παρακολουθούν αποκλειστικά καθιστοί, με τις απαραίτητες αποστάσεις.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
  • Κατά την είσοδο των επισκεπτών στο Φεστιβάλ θα γίνεται θερμομέτρηση, ενώ θα υπάρχουν και αντισηπτικά ανά μικρές αποστάσεις.
  • Μέλη της ΚΝΕ θα φροντίζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού.
  • Αυξημένη θα είναι η διάθεση τουαλετών και νιπτήρων στους χώρους που θα διεξαχθεί το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», που θα εξυπηρετούν το σύνολο του κόσμου, καθώς και η εξασφάλιση τακτικής καθαριότητας. 
  • Στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής.

Καλούμε τη νεολαία, με τη συμμετοχή της στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», να δώσει αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, το κράτος και το σύστημα, που της κουνάνε το δάχτυλο, για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Να στείλει δυναμικό μήνυμα «οργανωμένης απειθαρχίας» στη βαρβαρότητα που ζούμε, στη χρεοκοπημένη πολιτική εξυπηρέτησης των λίγων σε βάρος των πολλών!

Η νεολαία δεν φιμώνεται! Φέτος απέδειξε ότι «…και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή»! Με την επιτυχία του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», τη φωνή αυτή θα τη δυναμώσουμε για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση του συστήματος, για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!», θα ακουστεί δυνατά!»