13 °C Rethymno, GR
16/04/2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε.ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Χριστουγεννιάτικη δράση για την δομή παροχής συσσιτίου Ρεθύμνης

 

 

 

Το Προσκοπικό Δίκτυο της Π.Ε. Δυτικής Κρήτης σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στη Χριστουγεννιάτικη Δράση του, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας δράσης «+Πράξη», φτιάχνοντας παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που θα προσφερθούν στην «Δομή Παροχής Συσσιτίου Ρεθύμνης» (Σύμπραξη: Δήμου Ρεθύμνης & ΑΜΚΕ «Ξένιος Ζευς»).

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν την δική τους χριστουγεννιάτικη καλή πράξη, παρασκευάζοντας μελομακάρονα και κουραμπιέδες που θα προσφερθούν την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου το πρωί, στη Δομή Παροχής Συσσιτίου Ρεθύμνης. Στη δράση μπορεί να συμμετάσχει οποιασδήποτε θέλει και αισθάνεται ότι μπορεί να βοηθήσει!

Η παρασκευή των παραδοσιακών λιχουδιών θα γίνει είτε ατομικά είτε σε μικρές ομάδες, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Η Δομή Παροχής Συσσιτίου Ρεθύμνης, εξασφαλίζει καθημερινά περίπου 120 μερίδες φαγητό, σε ευάλωτους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Λειτουργεί από το 2017 με σκοπό να εξυπηρετήσει κατοίκους του Δήμου Ρεθύμνου, οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση της εποχής που διανύουμε και ν’ ανακουφίσει εκείνους που αδυνατούν να καλύψουν πλέον τις βασικές ανάγκες τους.

Το Προσκοπικό Δίκτυο της Περιφερειακής Εφορείας Δυτικής Κρήτης, με μέλη νέους ηλικίας 18-26 ετών, λειτουργεί τα τελευταία 3 χρόνια στο Ρέθυμνο και έχει σκοπό να δώσει ηθικό, πνευματικό και κοινωνικό στήριγμα, σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στο ξεκίνημα του αγώνα τους στον στίβο της ζωής, ώστε να γίνουν χρήσιμοι και υπεύθυνοι Πολίτες και να έχουν έναν δημιουργικό ρόλο στην Κοινωνία.

Τώρα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χρόνο, ας προσφέρουμε κάτι στους ανθρώπους που αυτές τις άγιες ημέρες δεν έχουν ούτε τα αυτονόητα!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αρχηγό του Προσκοπικού Δικτυού της Π.Ε. Δυτικής Κρήτης Μαριάννα Λαχνιδάκη στο τηλέφωνο 6971671828.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων,των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους,για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Με την δράση αυτή κάνουμε πράξη τον  «Στόχο 17- Συνεργασία για τους στόχους»,υποστηρίζουμε φορείς, οργανώσεις και δράσεις που προσπαθούν να πετύχουν τους 17 στόχους.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συμμετέχει στον Παγκόσμιο Οργανισμό της Προσκοπικής Κίνησης, με εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, χωρίς καμία διάκριση φυλής, γλώσσας, θρησκείας, εθνικότητας. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία, στην οποία περιλαμβάνονται η υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, η αυτενέργεια και η αυτό-εκπαίδευση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη σε όλη τη χώρα. Το Σ.Ε.Π. ιδρύθηκε το 1910, συμπληρώνει δηλαδή το 2020, 110 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στην ελληνική κοινωνία. Είναι μια κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις προκρίνοντας την ενεργό συμμετοχή και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

 

Επικοινωνία με την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Κρήτης:

Γιάννης Δεληγιαννάκης-Περιφερειακός Έφορος Δυτικής Κρήτης

Τηλ.: 28310 28106/ 6936 906260

E-mail: pedkritis@sep.org.gr , info@scoutsofwestcrete.gr

Διεύθυνση: Μελχισεδέκ 8, Ρέθυμνο 74131

URL: www.gineproskopos.gr  / www.scoutsofwestcrete.gr

 

Επικοινωνία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων:

Κωνσταντίνος Εφραιμίδης -Εθελοντής-Σύμβουλος Επικοινωνίας ΔΣ/ΣΕΠ

Τηλ.: 2169007246 / 6945290509

E-mail: pr@sep.org.gr / mediarelations@sep.org.gr

Διεύθυνση: Πτολεμαίων 1, Παγκράτι 11635

URL: www.gineproskopos.gr / www.scouts4sdgs.gr