18 °C Rethymno, GR
27/05/2020

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Στέλιου Κιαγιαδάκη

Σε ψήφισμα του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο το προέδρου του Στέλιου Κιαγιαδάκη.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει:

Με μεγάλη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης πληροφορήθηκε πριν από λίγο τον θάνατο του προσφιλούς μας Προέδρου ΣΤΕΛΙΟΥ Χ. ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗ. Ο εκλιπών υπήρξε για όλους μας πρότυπο δύναμης ζωής και δημιουργικότητας και μπροστάρης σε διαρκείς αγώνες και επιτυχίες στα κοινά και στα πολιτιστικά δρώμενα και του τόπου μας με εκδηλώσεις προβολής της Κρητικής Παράδοσης  σε ολόκληρη την Κρήτη, στο Πανελλήνιο, αλλά ακόμη και στα πέρατα του κόσμου!

          Μετά από αυτό το θλιβερό γεγονός, συνήλθε εκτάκτως σε τηλεδιάσκεψη το Δ.Σ. του Ομίλου μας και αποφάσισε ομόφωνα:

 

  1. Να εξουσιοδοτήσει το μέλος του Δ.Σ. και μέλος της οικογένειας του εκλιπόντος Γιάννη Πετράκη, προκειμένου να εκπροσωπήσει το Δ.Σ. στη νεκρώσιμη ακολουθία και να εκφράσει εκ μέρους του στην οικογένεια του τα θερμά του συλλυπητήρια, δεδομένου ότι, λόγω των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, δεν μπορεί να παραστεί κάποιος στην κηδεία του, εκτός από τα στενά μέλη της οικογένειάς του.
  2. Να παρευρεθεί τιμητικό άγημα του Ομίλου στην ταφή του στην Αργυρούπολη.
  3. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Ομίλου.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στις τοπικές εφημερίδες και να αναρτηθεί στις διαδικτυακές σελίδες του Ομίλου.

 

Σε γραπτή δήλωση του ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ , ανέφερε:’Ένας ξεχωριστός Ρεθυμνιώτης «έφυγε» από κοντά μας. Θα παραμείνει όμως ζωντανή  στη μνήμη όλων μας η αγάπη, η ευαισθησία, η αφοσίωση και η αναγνωρισμένη συμβολή του Στέλιου Κιαγιαδάκη στη διατήρηση και προβολή της κρητικής παράδοσης.

Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους φίλους και στους συνεργάτες του στον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης».

 

Το Δ.Σ. και τα Μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Ρεθύμνης  αισθάνθηκαν μεγάλη θλίψη στην είδηση της εκδημίας του ακάματου αγωνιστή της Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού, άξιου συμπολίτη μας, Στέλιου Κιαγιαδάκη, προέδρου , επί σειρά ετών, του Παραδοσιακού Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών κ.α.

Μεγάλη είναι και η αίσθηση « απώλειας» ενός δραστηρίου, εμπνευσμένου, πιστού στα Ελληνικά Ιδανικά, τέκνου του Ρεθύμνου μα και της Κρήτης μας ο οποίος με τον Όμιλό του την εκπροσωπούσε επάξια σ’όλα τα μέρη της Γής όπου υπάρχουν Κρητικοί.

Το παράδειγμα της ένθερμης αγάπης και αφοσίωσης στο έργο του, με μεράκι και επιμονή , είναι πολύτιμο παράδειγμα προς μίμηση ,  προ πάντων, μάλιστα, σε τούτους τους χαλεπότατους  καιρούς  που τόσοι κίνδυνοι καραδοκούν για να δράσουν ενάντια στον Ιερό μας Τόπο.

Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας συμμετέχοντας στο πένθος της οικογένειάς του  και αντί στεφάνου, θα προσφέρει ένα ποσόν στην «Χριστιανική Γωνιά» για τα συσσίτια της εκκλησίας, στην μνήμη του.

«Καλό κι ευλογημένο το τελευταίο σου ταξίδι, Στέλιο!».

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Ρεθύμνης

 

 

Με μεγάλη λύπη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποχαιρετά τον Στέλιο Κιαγιαδάκη, Πρόεδρο του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από μια δύσκολη μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα με την υγεία του.

Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης ως Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και ως πιστός φίλος δεν ξεχνούσε ποτέ τα παιδιά του Χαμόγελου!

Κάθε Χριστούγεννα επισκέπτονταν τα σπίτια του Οργανισμού με τους χορευτές και τα μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων, μεταφέροντας ευχές και ένα κομμάτι της Κρητικής Παράδοσης μοιράζοντας έτσι απλόχερα καλοσύνη και αγάπη. Ένας ζεστός άνθρωπος με γενναιοδωρία και ευγένεια ψυχής! Έτσι θα τον θυμόμαστε!

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους του και στον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης.