32 °C Rethymno, GR
28/09/2020

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΟ

Όλα έτοιμα για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου

Πανέτοιμο να ανοίξει και πάλι τις πύλες του είναι το κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου. Οι διοικούντες σε συνεργασία με τους προπονητές, τους εφόρους και το προσωπικό, έχουν καταστρώσει το πλάνο τους για να αποκτήσει η πισίνα και πάλι… ζωή. Κανονικότητα προσαρμοσμένη αυστηρά στα ιατρικά και υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία και θα τηρούνται αυστηρά.

Στη συνάντηση της Τρίτης τέθηκαν επί τάπητος όλα τα νέα δεδομένα που ισχύουν για την λειτουργία του κολυμβητηρίου. Από την πλευρά του ΝΟΡ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που απαιτούνται, αλλά βασική προϋπόθεση εισόδου των αθλητών-τριών (από 13ών ετών και άνω) στον χώρο είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει την υπογραφή γιατρού.

Όπως τονίζουν οι «κίτρινοι» στην ανακοίνωσή τους, η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου ξεκινάει επίσημα την Δευτέρα, αλλά αν κάποιος αθλητής έχει στα χέρια του την ιατρική βεβαίωση, μπορεί και από σήμερα να προπονηθεί. Προς το παρόν διαθέσιμη είναι η κλειστή πισίνα, ενώ από την Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία για να γεμίσει και η ανοικτή πισίνα.

Χαρακτηριστικό είναι πως άπαντες έχουν τρομερή όρεξη… να στρωθούν και πάλι στη δουλειά, πάντα με την αυστηρή τήρηση των νέων μέτρων.

Η ανακοίνωση του ΝΟΡ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/5 συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του ΝΟΡ, των προπονητών, των εφόρων και του προσωπικού, με στόχο τη σχεδίαση της ασφαλούς επιστροφής των αθλητών στις προπονήσεις, μιας και θα πρέπει να τηρηθούν μία σειρά από κανόνες, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

Αποφασίστηκε η επανεκκίνηση της δραστηριότητας στα τμήματα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης από την Δευτέρα 25/5, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Κ.Ο.Ε. για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού Γ’ Φάσης δηλαδή, αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου ηλικίας 13 ετών και πάνω.

Πληροφορίες και επικοινωνία με τον Όμιλο στο 2831029881 και στο mail: noreth63@gmail.com».

Αρχίζουν προετοιμασία τα τμήματα πόλο

Οι προπονητές των τμημάτων πόλο… έχουν σηκώσει μανίκια για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει των Πανελληνίων πρωταθλημάτων που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι. Αθλητές και αθλήτριες 13ών ετών και άνω, ξεκινούν ατομικές προπονήσεις.

Όσο αφορά τα τμήματα των κοριτσιών, την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βασίλη Κουνδουράκη με τις αθλήτριες, οι οποίες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Ενεργό ρόλο σε αυτό το κομμάτι έχει ο γυμναστής Βλατ Τσιρκόφσκι, συνεργάτης στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, που επίσης επωμίστηκε όλο το βάρος της εκγύμνασης κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Οι ατομικές προπονήσεις ξεκινούν την Παρασκευή, χωρισμένες σε γκρουπ, με την χρήση της μπάλας να γίνεται μόνο ατομικά.

Βασίλης Κουνδουράκης: «Μετά από περίπου 10 εβδομάδες εκτός πισίνας, ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε. Είναι πρωτόγνωρο για όλους μας, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και αρκετή δουλειά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε πάρα πολύ εκτός πισίνας, αλλά είναι πολύ διαφορετικό για τους αθλητές του υγρού στίβου. Κερδίζεις πράγματα, αλλά μέχρι ένα σημείο. Από την άλλη, ατομικά πετύχαμε κάποιους στόχους που είχαμε θέσει για κάποιες αθλήτριες και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Επίσης, κορίτσια που ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς, ξεκουράστηκαν και αποθεραπεύθηκαν. Βέβαια, κομβικό ρόλο σε όλα αυτά έπαιξε ο συνεργάτης μου, ο γυμναστής Βλατ Τσιρκόφσκι που για ακόμα μία φορά έκανε εξαιρετική δουλειά.

Μπροστά μας έχουμε 7 εβδομάδες προετοιμασίας μέχρι την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών και 10 εβδομάδες για τις Νεανίδες. Στόχος μας είναι να διακριθούμε στα ηλικιακά και πάνω σε αυτό το κομμάτι θα δουλέψουμε. Παράλληλα, καλούμαστε να προετοιμάσουμε και τη γυναικεία ομάδα ενόψει της νέας χρονιάς, καθώς το μοντέλο δεν αλλάζει και πάλι θα στηριχτούμε σε νεαρές αθλήτριες των ακαδημιών μας».

Όλα έτοιμα και στα τμήματα κολύμβησης

Τα σκουφάκια τους ετοιμάζονται να φορέσουν και πάλι οι αθλητές-τριες (13ών ετών και άνω) κολύμβησης του ΝΟΡ, καθώς από την Παρασκευή ξεκινούν τις προπονήσεις. Ουσιαστικά αρχίζει η προετοιμασία τους για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα προαγωνιστικών-αγωνιστικών κατηγοριών που φέτος θα γίνουν σε περιφερειακό επίπεδο και τα Εθνικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η 31η Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία της ΚΟΕ σε περίπτωση που ανοίξουν πριν τις 30/6 όλα τα κολυμβητήρια ταυτόχρονα. Αν ανοίξουν νωρίτερα, ίσως τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούλιο.

Στέφανος Κατσιλιάνος: «Αυτή η εβδομάδα είναι αναγνωριστική. Για να μπορέσει κάποιος να καταστρώσει ένα πλάνο επανόδου, θα πρέπει να γίνουν κάποια αρχικά βήματα.

Το πρώτο είναι να μάθουμε την τελική ημερομηνία των αγώνων. Αν δεν την ξέρουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια τον αγωνιστικό προγραμματισμό μας. Αυτό που επείγει είναι να δούμε σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται κάθε παιδί, γιατί το διάστημα των 10 εβδομάδων χωρίς προπόνηση, είναι κάτι που δεν έχει επαναληφθεί. Ακόμα και σε περίοδο τραυματισμού κάποιου αθλητή, εκείνος μπορούσε να κάνει κάποιου είδους προπόνηση. Για κάποιους υπήρχε μία αδιάκοπη διαδικασία συντήρησης, ενώ για άλλους δεν ισχύει αυτό. Αφού, λοιπόν, καθορίσουμε το αρχικό επίπεδο της κατάστασης θα πρέπει να επαναφέρουμε τα παιδιά σιγά – σιγά σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Πάντα στο μυαλό μας υπάρχουν απαιτήσεις για να κάνουμε ό,τι καλύτερο δυνατό, αφού όμως έχει προηγηθεί μία σωστή προετοιμασία. Οπότε, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι το ένα ζητούμενο, σε πανελλήνιο και σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι το να μπορέσουν να βγουν αλώβητα τα παιδιά από μία τέτοια διαδικασία, ενώ το δεύτερο είναι να μη χαθεί η ροή της αθλητικής παραγωγής ώστε να μη δημιουργηθεί ένα χάσμα που θα φανεί τα επόμενα 4-5 χρόνια».