20 °C Rethymno, GR
21/09/2020

ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ«14ων» ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣΡ

Όταν θα ανοίξει ξανά η πόρτα στα γραφεία στη Θεοτοκοπούλου…

Κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για την νέα τάξη πραγμάτων που έφεραν οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην επόμενη αθλητική ημέρα τους. Ο λόγος φυσικά για τους πρωτοπόρους της Α’ ΕΠΣΡ, Αστέρα Ρεθύμνου και Άρη που, έχοντας στην κατοχή τους το προνόμιο της ανόδου κάνουν τα πλάνα για την πιο ανταγωνιστική και αξιόμαχη παρουσία τους στον Κρητικό όμιλο της Γ’ Εθνικής, όπου ετοιμάζεται να τους υποδεχτεί ο συντοπίτης Ρεθυμνιακός που θα παραμείνει και την σεζόν 2020-21 στην κατηγορία. Τι αφήνουν όμως πίσω τους φεύγοντας για τις νέες προκλήσεις «κυανοκίτρινοι» και «κιτρινόμαυροι»;

Τα «σαλόνια» των 14ων «προσκεκλημένων»…

Πάντως σίγουρα, όχι «συντρίμμια» όπως λέει και το γνωστό λαϊκό άσμα. Έστω και αν μαζί με την «μεσούσις της περιόδου» αποχώρησης του ΠΑΟ Αλφάς τα «σαλόνια» της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας έγιναν πιο «φτωχά» κατά 3 ομάδες, η διοργανώτρια ΕΠΣΡ δεν δείχνει ότι προτίθεται στην κλήρωση για τον νέο πρωτάθλημα να περιλαμβάνονται λιγότερα από 14 συγκροτήματα. Αυτό σημαίνει ότι ίσως προκριθεί το σενάριο να ανέβουν από τη Β’ κατηγορία τρεις ομάδες. Η Δόξα, η Φλόγα και ο Φοίνικας. Υποθέσεις, ωστόσο βάσιμες.

Έστω και αν σε μια τέτοια περίπτωση η Β’ ΕΠΣΡ θα έχει ακόμη λιγότερους «μονομάχους», που στα πιο δυσοίωνα σενάρια θα φτάνουν και μετά βίας σε διψήφιο αριθμό. Και αυτό γιατί αν προβιβαστούν 3 ομάδες τότε τα 13 συγκροτήματα της πιο πρόσφατης αγωνιστικής περιόδου που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, τότε δεν απομένει παρά μια μόνο δεκάδα μελών που θα αποτελέσει το πρωτάθλημα της Β΄ΕΠΣΡ. Αν μάλιστα υπολογίσει κάποιος το στοιχείο ότι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης λόγω και της οικονομικής κρίσης που θα ακολουθήσει τον κορονοϊό, και αυτό φυσικά προκύπτει, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, τότε γίνεται αντιληπτό ότι ο τελικός αριθμός μειώνεται δραματικά και φτάνει σε επίπεδα που δεν συναντάμε ούτε στα πρωταθλήματα των τμημάτων υποδομής.

Το φαινόμενο Αρμένοι…

Πάντως μια περίπτωση που πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά είναι εκείνη του ΟΦ Αρμένων. Σύμφωνα πάντα με την προκήρυξη της ΕΠΣΡ υποβιβάζονται 2 ομάδες. Ήδη η μια έχει προκύψει από την αποχώρηση του ΠΑΟ Αλφάς, που κανείς τουλάχιστον μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζει αν θα δηλώσουν στην νέα αγωνιστική περίοδο συμμετοχή, έστω στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΡ. Εκείνη όμως που ακολουθεί, είναι η ιδιάζουσα του «κόκκινου» συγκροτήματος. Ο ΟΦΑ που πριν την ξαφνική διακοπή του πρωταθλήματος βρισκόταν στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καταβάλλοντας την ύστατη προσπάθεια για την παραμονή είναι σίγουρα άδικο να υποβιβαστεί «εν μια νυκτί». Και αυτό γιατί το νοικοκυρεμένο σωματείο από τις ακαδημίες του οποίου προέρχονται αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στο ρεθεμνιώτικο και όχι μόνο ποδόσφαιρο, είχε ακόμη 5 ευκαιρίες μέχρι και την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος για να διεκδικήσει την παραμονή του στους «μεγάλους». Γεγονός που δεν πρέπει να παραβλεφτεί.

Κλήρωση Κυπελλούχου με πόσες ομάδες;

Αυτό πάντως θα αποφασιστεί μόλις η ΕΠΟ ενημερώσει την ΕΠΣΡ, για την ημερομηνία στην οποία θα μπορεί να επαναλειτουργήσει τα γραφεία της.

Τότε η διοίκηση της διοργανώτριας των Ρεθεμνιώτικων πρωταθλημάτων θα λάβει εγγράφως πλέον και την πρόσφατη τελική απόφαση για τις ομάδες του Νομού που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής την νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ θα έχει την δυνατότητα να συμβουλευτεί και το νομικό τμήμα της για το πόσες ομάδες θα μπουν στην κληρωτίδα για την ανάδειξη του φετινού Κυπελλούχου Ερασιτεχνών Ρεθύμνου.

Και αυτό γιατί, αν η Επισκοπή που προβιβάστηκε κατηγορία θα μπορεί να μετέχει μέσω αυτού του προνομίου στο Κύπελλο Ελλάδας. Σε μια τέτοια περίπτωση τα ονόματα μόνο του Αστέρα Ρεθύμνου και του Τάλου Μελιδονίου θα είναι εκείνα που θα κληρωθούν. Φυσικά ο επιλαχών δεν θα φέρει τον τίτλο του Κυπελλούχου, αλλά μόνο θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής, καθώς η διοργάνωση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.