22 °C Rethymno, GR
25/09/2020

ΔΡΑΣΗ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ ΤΟΥ 11ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Όταν ο εθελοντισμός γίνεται πράξη…

Ο όρος εθελοντισμός (εθέλω = θέλω πολύ), γενικά, αναφέρεται στην ηθελημένη πράξη για κάποιο κοινωφελή σκοπό χωρίς κάποιο υλικό ή άλλο αντάλλαγμα. Ως εκ τούτου, εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Μια τέτοια εθελοντική δράση είχαμε την τύχη να βιώσουμε τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί κατά τους τελευταίους μήνες στο 11ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου.

Η όμορφη, πολύχρωμη και ασφαλής αυλή που σήμερα καμαρώνουμε όλοι, αποτελούσε κοινό όραμα όλων μας τα τελευταία τρία χρόνια. Το όραμα έγινε πραγματικότητα, εξαιτίας της συλλογικής προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων. Γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν με τους αρμόδιους φορείς καταθέτοντας νου και φαντασία, εργατικότητα και εμπειρία. Το εγχείρημα αυτό δεν ήταν πάντα εύκολο. Απαιτούσε οργάνωση, συντονισμό ανάμεσα στα μέλη, πραγματοποίηση εκδηλώσεων και υποστήριξη από τους φορείς της πόλης για την εξοικονόμηση των πόρων. Ευτυχώς όλα αυτά λειτούργησαν σωστά και σήμερα χαιρόμαστε και απολαμβάνουμε όλοι το αποτέλεσμα.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών του 11ου Νηπιαγωγείου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει πρωτίστως την πρόεδρο κυρία Πετρούλα Μήτση και τα μέλη του συλλόγου γονέων που πρωτοστάτησαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Καταβάλλοντας ένα σημαντικό ποσό για την αγορά των παιχνιδιών, διαθέτοντας τον κόπο, τον χρόνο από την απαιτητική καθημερινότητα τους και συχνά τον εξοπλισμό τους, για πολλά πρωινά, απογεύματα και σαββατοκύριακα μαζί με τα παιδιά τους έζησαν μοναδικές εμπειρίες προσφοράς και δημιουργικότητας.

Στην προσπάθεια αυτή, καλό είναι να μην αγνοήσουμε το γεγονός ότι είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση των υπηρεσιών της πόλης μας. Η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και την υπεύθυνη για θέματα Παιδείας κυρία Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα στάθηκαν στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή. Διέθεσαν τα χρήματα για την τοποθέτηση πλακών στο δάπεδο, για την αγορά ενός από τα παιχνίδια της αυλής, για την κατασκευή ξύλινων καθισμάτων, καθώς και για τα χρώματα και τα υλικά που απαιτήθηκαν. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους και ευχόμαστε να συνεχίζουμε όλοι τις εθελοντικές μας δράσεις προσβλέποντας σε έναν καλύτερο κόσμο για το μέλλον των παιδιών μας.

Τα μέλη του συλλόγου γονέων: Πετρούλα Μήτση – πρόεδρος, Χαρούλα Τσουντάνη – Αντιπρόεδρος, Βαρβάρα Τρουλλινού – Γραμματέας, Γιώργος και Χρυσούλα Καραγιαννάκη, Ταμίες.

Μέλη: Bάγια Δρογκούλα, Χρυσούλα Τζανιδάκη, Όλγα Πουμπουρίδου, Σωτηρία Τζαμαντάκη, Μαρία Αλεξάκη, Βασίλης Ευαγγελίδης, Κυριακή Καρικη, Μαρίνα Τσαρτσανίδου.

Τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων: Κατερίνα Αυγουστάκη, Δέσποινα Ηλιάκη, Σταυρούλα Καλαντζή, Γεωργία Τερζοπούλου, Νίκος Σεγρεδάκης, Δέσποινα Χόμπη.