13 °C Rethymno, GR
02/04/2020

ΑΠΛΩΣΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Όταν το μεγαλείο ψυχής… σκοράρει

Αυτά τα γκολ επιτεύχθηκαν στο «στο τέρμα της ζωής». Και αυτό γιατί οι σκόρερ τους μπορεί να μην είδαν το όνομά τους γραμμένο σε κάποια λίστα, όπως συνηθίζεται, όμως είδαν το «χαμόγελο του παιδιού» να είναι από το απόγευμα του Σαββάτου ακόμη πιο πλατύ πάνω από την μεγαλόνησο. Γιατί εκείνη ακριβώς την ημέρα, τα ταλέντα από 4 ομάδες της Κρήτης, φόρεσαν την αγαπημένη τους στολή, παρατάχθηκαν με όρεξη και κέφι στον τάπητα των εγκαταστάσεων του «Kido» και άπλωσαν το χέρι σε κάποια άλλα παιδιά που δεν είναι το ίδιο τυχερά σε αυτή τη ζωή.

Το «σκοράρουμε για το Χαμόγελο του Παιδιού», ήταν μια κίνηση συμβολισμού του αγαθού της ψυχής που ξέρει πώς να παρέχει όταν γνωρίζει πως κάποιοι συνάνθρωποί της, βρίσκονται σε ανάγκη και παράλληλα ακόμη ένα σημαντικό μήνυμα που περνάει ο αθλητισμός και δη το λαοφιλέστερο σπορ, στην κοινωνία.

 

Με κίνητρο την προσφορά…

Για κάποιες ώρες το γήπεδο, πλησίον του ιππικού ομίλου, γέμισε ασφυκτικά κόσμο με θέληση για προσφορά σε είδη πρώτης ανάγκης και μικρούς ποδοσφαιριστές με θέληση για προσφορά σε πλούσιο θέαμα. Σε μια εκδήλωση άξια να βρει μιμητές, που συνδιοργάνωσαν η ΕΠΣΡ Ρεθύμνου, ο πρόεδρος του Α.Ο. Δαμάστας Αντώνης Παπαδάκης και το «Χαμόγελο του Παιδιού», οι ομάδες Κ14 της Μικτής Ρεθύμνου και οι αντίστοιχες των Εργοτέλη, ΣΥΝΚΑ και ΠΑΟΚ Χανιών, μέσα από αγώνες χρονικής διάρκειας 35’ που αποδείχτηκαν στην εξέλιξη τους συναρπαστικοί, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους για ενθουσιώδης αντιδράσεις. Έτσι κατάφεραν να συγκεντρώσουν έναν σημαντικό αριθμό τροφίμων μακράς διάρκειας για τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που στηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κρήτη. Φυσικά είναι περιττό όσοι δεν τους παρακολούθησαν να αναζητήσουν σκορ, γιατί απλά η εκδήλωση είχε έναν και μοναδικό στόχο. Να πετύχει ένα μεγάλο «σκορ» στην συγκέντρωση των τροφίμων που θα ανακουφίσουν παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται ανάμεσα μας και το έχουν πραγματικά ανάγκη. Και τα κατάφερε, έχοντας πλέον τον τίτλο της απόλυτα επιτυχημένης.

 

Πήραν όλοι τον χρόνο τους…

Ο προπονητής των Μικτών ομάδων ΕΠΣΡ, Γιώργος Μπαστάκης, έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους μικρούς που είχε στη διάθεσή του, να αγωνιστούν στα 3 παιχνίδια που περιλάμβανε το πρόγραμμά τους, με εκείνους να τον αποζημιώνουν προσφέροντας πλούσιο θέαμα. Ο ενωσιακός προπονητής λοιπόν χρησιμοποίησε κατά σειρά τους:

 

Στο παιχνίδι με Εργοτέλη

Αποστολάκης, Κατικάς, Κολυβάκης, Παπαδόπουλος, Χεμπαϊ, Χατζηκωνσταντίνου, Ρ. Χύσκο, Ντ. Χύσκο, Στριλιγκάς, Βαρούχας, Μακρυπόδης.

 

Στον αγώνα με ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ

Προβιάς, Κατικάς, Κολυβάκης, Πετράκης, Παπαδόπουλος, Μαστοράκης, Εσπιαλίδης, Ανδρεαδάκης, Νιόρας, Παπαπαναγιώτου, Λαδιανός.

 

Στο 35λεπτο με ΠΑΟΚ Χανίων

Σκουλούδης, Κολυβάκης, Κατικάς, Χεμπαϊ, Χατζηκωνσταντίνου, Παπαδόπουλος, Πετράκης, Ρ. Χύσκο, Ντ. Χύσκο, Μαστοράκης, Βαρούχας, Ανδρεαδάκης, Νιόρας, Εσπιαλίδης, Λαδιανός.

 

Γιώργος Μπαστάκης: «Μια κίνηση ουσίας για ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη»

Απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά παράλληλα και ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι ως προπονητής είχε τη χαρά να καθοδηγήσει για πρώτη φορά τις Μικτές ομάδες σε αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα, εμφανίστηκε ο προπονητής τους Γιώργος Μπαστάκης.

Ο νεαρός τεχνικός δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει γνωστούς στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, ώστε να δώσει έμφαση στην αξία, την προσοχή, αλλά και την φροντίδα που πρέπει να παρέχουμε στα παιδιά.

«Το ποδόσφαιρο είναι κατά τη γνώμη μου το ομορφότερο άθλημα του κόσμου. Το ποδόσφαιρο των Ακαδημιών, όμως, είναι η αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Ειδικά η ενασχόληση με αυτές τις ηλικίες αποτελεί ευθύνη για τη διαμόρφωση ανθρώπινου χαρακτήρα!

Είμαι πραγματικά περήφανος που οι άνθρωποι της ΕΠΣ Ρεθύμνου, σε συνεργασία με τον κο Αντώνη Παπαδάκη και το «Χαμόγελο του Παιδιού», διοργάνωσαν μια τόσο όμορφη κίνηση που αποτελεί όχι μόνο το κατάλληλο παράδειγμα για τα παιδιά μας, αλλά παράλληλα είναι μια κίνηση ουσίας για ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και τους αθλητές των ομάδων της ΠΑΕ Εργοτέλη, ΠΑΟΚ Χανίων και ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, που αγνόησαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια και να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία, χαμόγελο και να μην ξεχνάμε τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου ‘υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ’».