Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2021 από το Αθηνόραμα, στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία, έγινε την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης. Ήταν μια βραδιά κατά την διάρκεια της οποίας οι ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες αναδείχτηκαν όχι μόνο μέσα από τις βραβεύσεις στα καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς αλλά και μέσα από τα θεατρικά κείμενα της τελετής που είχαν ως concept τα ιστορικότερα και επιδραστικότερα πιάτα ελληνικής κουζίνας των τελευταίων 30 χρόνων.
Από την Κρήτη βραβεύτηκαν 11 εστιατόρια των οποίων ξεχώρισαν οι κουζίνες,εκ των οποίων 3 στο νομό Ρεθύμνου,5 στο νομό Λασηθίου,2 στο νομό Χανίων και 1 στο νομό Ηρακλείου.
Πρόκειται για τα εστιατόρια:
- Yacht Club (Ξενοδοχείου Elounda Mare) 14,5/20
Executive Σεφ: Αντώνης Πετρέλης,
Σεφ: Σταύρος Κοκκινάκης
- Αλέκος (Αρμένοι Ρεθύμνου) 14/20
Ιδιοκτήτης: Ιωσήφ Φραγκιαδάκης,
Σεφ: Βαγγελιώ Αλεξάκη
- Avli (παλιά πόλη Ρεθύμνου) 14/20
Ιδιοκτήτης: Κατερίνα Ξεκάλου,
Σεφ: Βασίλης Λεωνίδου,Εύα Αραπάη,Αριστέα Δαφνομήλη
- Hasika (παλιά πόλη Ρεθύμνου) 14/20
Ιδιοκτήτης: Μιχάλης Χάσικος,
Σεφ: Μιχάλης Χάσικος
- Ονήσιμος (Ηράκλειο) 14/20
Ιδιοκτήτης: Ονήσιμος Σαριδάκης,
Σεφ: Ελένη Βαρδάκη , Ονήσιμος Σαριδάκης
- Χρυσόστομος (Χανιά) 14/20
Ιδιοκτήτης: Χρυσόστομος Ορφανουδάκης
Σεφ: Χρυσόστομος Ορφανουδάκης , Ίνγκα Καρατσαουσίδη
- Ο Λεβέντης (Άνω Σταλός Χανίων) 14/20
Ιδιοκτήτης: Παναγιώτης Χατζημανωλάκης
Σεφ: Γιώργος Χατζημανωλάκης , Παναγιώτης Χατζημανωλάκης
- La Bouillabaisse (Ξενοδοχείου Minos Beach Art Hotel, Αγ. Νικόλαος) 14/20
Σύμβουλος Σεφ: Γιάννης Μπαξεβάνης
Σεφ: Κυριάκος Μυλωνάς
- Ferryman (Ελούντα) 14/20
Ιδιοκτήτης: Άκης Σφυρογιαννάκης
Σεφ: Μιχάλης Ντουvέτας
- Pelagos Seaside (Ξενοδοχείου Coriva Beach, Κουτσουνάρι Λασιθίου) 14/20
Σεφ: Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου
- Taverna (Ελούντα) 14/20
Ιδιοκτήτης: Ξεν. «Daios Cove Luxury Resort & Villas»
Σεφ: Μάνος Ελληνικάκης
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελετής στο Makedonia Palace απονεμήθηκαν συνολικά 49 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω έως το Αμύνταιο και τη Σαμοθράκη, τα οποία συγκέντρωσαν – από την γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος και του Alpha Guide – βαθμολογία από 14/20 και πάνω.
Την πρωτιά κατέκτησε και φέτος το Varoulko Seaside (Αθήνα)του Λευτέρη Λαζάρου με βαθμολογία 16 / 20.