23 °C Rethymno, GR
21/09/2020

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΠΙ 20ΕΤΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

1o ΣΔΥΡ Challenge Cup

Με το 1ο Challenge Cup θα τιμήσει ο ΣΔΥΡ τον επί 20 χρόνια πρόεδρό του και ιατρό Κώστα Ζησιμόπουλο. Συνολικά 16 δρομείς του ΣΔΥΡ θα συναντηθούν σε νοκ-άουτ αγώνες 10χλμ. ανά ζεύγη, διεκδικώντας την πρωτιά. Ένας πρωτότυπος αγώνας που οι συμμετέχοντας θα «κοντραριστούν» από απόσταση και με ασφάλεια.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε 3 φάσεις. Η Α’ φάση θα λάβει χώρα από τις 20-30 Ιουνίου, η Β’ από τις 1-5 Ιουλίου και η Γ’ από τις 5-9 του ίδιου μήνα. Οι αθλητές έχουν να επιλέξουν να τρέξουν τα 10χλμ. μέσα στα χρονικά όρια που έχουν τεθεί, όποια ημέρα θέλουν αυτοί σε απογευματινή ώρα μετά τις 18:30 στο στάδιο Γάλλου. Οι αθλητές, αν συμφωνήσουν μεταξύ τους, μπορεί να επιλέξουν και άλλη διαδρομή εφόσον υπάρχει δυνατότητα.

Ισχύουν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση του COVID-19.Επίσης, οι δρομείς έχουν ελεγχθεί για την κατάσταση της υγείας τους και είναι ικανοί να αγωνιστούν και φέρουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη της συμμετοχής τους.

Συγκεκριμένα, οι δρομείς που θα τρέξουν είναι οι εξής: Frank Baxevanis, Γιάννης Δινιακός, Κώστας Ζησιμόπουλος, Γιάννης Καλογεράκης, Μάνος Κατικάς, Βασίλης Κατσής, Βαγγέλης Κουγεντάκης, Δημήτρης Λαχνιδάκης, Λευτέρης Μυστράκης, Νεκτάριος Οικονομάκης, Δημήτρης Πελαντάκης, Δημήτρης Περβολιανάκης, Θεόδωρος Πίσσας, Σπύρος Σηφακάκης, Κώστας Σπουρόπουλος και Γιώργης Σπυρόπουλος.

Τρόπος διεξαγωγής

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΣΔΥΡ: «Η ανάγκη μας να συναντηθούμε ξανά και με ασφάλεια σε αγωνιστικά τερέν μας οδήγησε να επιλέξουμε τον τρόπο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανταγωνιστούμε ο ένας τον άλλον από απόσταση και με ασφάλεια χωρίς να ρισκάρουμε τις ζωές μας αλλά και κανενός συνανθρώπου μας σπάζοντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Παράλληλα στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας στους συνανθρώπους μας ότι όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε το χρόνο στην επιστήμη να βρει τρόπο να νικήσει το φονικό ιό χωρίς να ρισκάρουμε τη διασπορά του».

Οι 3 φάσεις των αγώνων:

Α φάση: 16 αθλητές θα κληρωθούν ανά ζεύγη και θα τρέξουν μεταξύ τους φέροντας χρονικό βάρος. Όσοι δρομείς έχουν μέσα στο προηγούμενο έτος ετήσια επίδοση κάτω των 50΄/10χλμ θα φέρουν ανάλογο θετικό χρονικό βάρος. Όσοι τρέξανε σε χρόνο άνω των 50΄/χλμ θα φέρουν ανάλογο αρνητικό χρονικό βάρος.

Δηλαδή ένας αθλητής με χρόνο 43’/10χλμ θα φέρει 7 λεπτά χρονικής ποινής απέναντι σε αυτόν που τα έτρεξε σε 50’/10χλμ. Αν συναντηθεί με κάποιον που τα έτρεξε στα 52’/10χλμ, ο χρόνος αυτός θα αυξηθεί κατά 2’ επιπλέον.

Οι αθλητές θα προσκομίσουν τον καλύτερο χρόνο τους στα 10χλμ για το έτος 2019 και η επιτροπή θα τον αξιολογήσει, ώστε να τοποθετήσει στον κάθε αθλητή το ανάλογο βάρος στο χρόνο που πρέπει.

Αυτό θα συμβεί σε όλες τις φάσεις του Κυπέλλου πλην Τελικού που θα γίνει ελεύθερος χρονικών βαρών. Μοναδική εξαίρεση ζεύγος αθλητών που έχουν χρονική απόσταση μικρότερη ή ίση των 2 λεπτών. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα ισχύει το χρονικό βάρος, αλλά θα τρέχουν σε ελεύθερο χρόνο.

Β φάση: Οι νικητές της Α’ φάσης θα κληρωθούν ανά ζεύγη σε 4 αγώνες. Ισχύουν τα χρονικά βάρη.

Γφάση: Οι νικητές της Β’ φάσης θα κληρωθούν ανά ζεύγη σε 2 αγώνες (Ημιτελική Φάση).

Τελικός: Οι δύο νικητές των ημιτελικών θα συναντηθούν μεταξύ τους ελεύθεροι χρονικών βαρών.

Α’ φάση: 20 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου

Β’ φάση: 1 Ιουλίου με 5 Ιουλίου

Γ’ φάση και Τελικός: 5 Ιουλίου με 9 Ιουλίου.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μετάλλιο από ξύλο με το όνομά τους, σκαλιστό, χειροποίητο από το εργαστήριο χειροτεχνίας του αθλητή μας Βασίλη Κατσή.

Οι αθλητές θα έχουν να επιλέξουν να τρέξουν τα 10χλμ. μέσα στα χρονικά όρια που έχουν τεθεί, όποια ημέρα θέλουν αυτοί σε απογευματινή ώρα μετά τις 18:30 στο στάδιο Γάλλου. Οι αθλητές, αν συμφωνήσουν μεταξύ τους, μπορεί να επιλέξουν και άλλη διαδρομή εφόσον υπάρχει δυνατότητα.

Θα φέρουν δικό τους εξοπλισμό (ρολόι χειρός ή κινητό) καθώς και δικά τους υγρά ενυδάτωσης, ενώ θα τρέξουν υποχρεωτικά τηρώντας την απόσταση ασφαλείας ο ένας με τον άλλον. Ισχύουν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση του COVID-19. Επίσης οι δρομείς έχουν ελεγχθεί για την κατάσταση της υγείας τους και είναι ικανοί να αγωνιστούν. Φέρουν δε εξ ολοκλήρου την ευθύνη της συμμετοχής τους.

Στο νικητή θα απονεμηθεί ξεχωριστό έπαθλο.

Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει μέσω Viber το απόγευμα της Παρασκευής 19/06/2020 στις 18:00. Επίσης η ενημέρωση των αθλητών θα διεξάγεται μέσα στο συγκεκριμένο κανάλι.

Το μήνυμα του ΣΔΥΡ

Το δικό του μήνυμα φρόντισε να στείλει ο ΣΔΥΡ: «Το κύπελλο αυτό ας γίνει απαρχή για να βρούμε πάλι τη χαρά και το χαμόγελο των αγώνων. Το κύπελλο αυτό διοργανώνεται, για να τιμηθεί ένας δικός μας άνθρωπος που έδωσε τα πάντα στο σύλλογο.

Ο αγώνας αυτός είναι, για να νικήσουμε το φόβο.

Διασκεδάστε υπεύθυνα, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που ισχύουν μέσα στο ΔΑΚ ΓΑΛΛΟΥ.

Όλοι οι αγώνες θα πρέπει να καθοριστούν από πριν ώστε να γίνουν χωρίς την επιβάρυνση κόσμου μέσα στο γήπεδο. Θα λειτουργήσουμε σαν να πήγαμε απλά για προπόνηση.

Καλή επιτυχία-Μένουμε Ασφαλείς-Κερδίζουμε τη μάχη της ζωής».