Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • This εκδήλωση has passed.

Γεράσιμος Τσαγκαράκης: «Udu Dances»

09/04/2020 στις 21:00

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ημέρες Ρεθύμνου 2020 θα πραγματοποιηθεί συναυλία κρουστών με τον Γεράσιμο Τσαγκαράκη με τίτλο «Udu Dances» (Robert J. Damm).

Το έργο Χοροί για UDU γράφτηκε με σκοπό να φέρει το udu ως σόλο όργανο ενώπιον του κοινού μέσα σε συναυλιακούς χώρους, δίνοντάς του μια άλλη διάσταση πέραν του σκηνικού της καθαρά παραδοσιακής μουσικής των χωρών προέλευσής του. Η συγκεκριμένη σουίτα είναι εμπνευσμένη από τρεις μοναδικές μουσικές παραδόσεις, καθεμιά από τις οποίες αντικατοπτρίζει μια ποικιλία από μουσικά στυλ:

  1. Λατινο – αμερικανικός χορός 2/4 and 4/4. Αποτελείται από ρυθμικά σχήματα που συναντώνται στην Κουβανέζικη μουσική mambo και bolero, τη μουσική calypso από την Καραϊβική και τη Βραζιλιάνική samba.
  2. Μεσανατολικός χορός 7/8. Περιλαμβάνει μοτίβα όπως το dawr hindi που είναι συνυφασμένα με την παράδοση της Τουρκίας και πολλών Αραβικών χωρών.
  3. Δυτικο–αφρικανικός χορός 6/8 Χαρακτηρίζεται από ρυθμικά σχήματα συνυφασμένα με την παράδοση των χορών της φυλής Ewe όπως η αγκμπάντζα και η ατσία , τα οποία συναντώνται επίσης και σε διάφορους Αφρο – κουβανέζικους ρυθμούς όπως οι μπεμπέ και νανίγκο.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το live streaming του Φεστιβάλ στη σελίδα https://www.facebook.com/rethymnodays, ώρα 21:00 μ.μ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
09/04/2020
Ώρα:
21:00