20 °C Rethymno, GR
23/04/2021

FOOTBALL LEAGUE: Δεν βγήκε λευκός καπνός στην τηλεδιάσκεψη

Δεν βγήκε κάτι βαρυσήμαντο από την τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης (24/12) ανάμεσα στους φορείς της Football League και αυτούς της ΕΠΟ.
Στην ουσία οι ενδιαφερόμενοι της λίγκας δεν είδαν να βγαίνει λευκός καπνός… Οι ομάδες τοποθετήθηκαν επί του οικονομικού θέματος και αυτό που ανέκυψε δεν ήταν, ούτε κάποια καταληκτική ημερομηνία για έναρξη του πρωταθλήματος, ούτε τα… σπουδαία χρήματα που θα προσδοκούσαν οι 20 ΠΑΕ των δύο ομίλων (βόρειος και Νότιος).
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Αιγάλεω κ. Παλτόγλου πρότεινε να μην ξεκινήσει ποτέ ένα πρωτάθλημα όπου θα ξεκινήσει αργά και που θα αφήσει μία μικρή ή μεγάλη οικονομική τρύπα στα σωματεία. Αυτή η πρόταση φυσικά και βρήκε αντίθετα σύσσωμα τα μέλη της τηλεδιάσκεψης.
Αλήθεια είναι ότι, συζητήθηκε το πακέτο των χρημάτων που θα διαμοιραστούν οι ΠΑΕ της Football League από την ΕΡΤ (δεν έχει βγει προς τα έξω το ακριβές ποσό) όμως, σύμφωνα με πληροφορίες εικάζεται ότι θα λάβουν περί τα 1.200.000 ευρώ, ήτοι 60.000 ευρώ η κάθε μία. Εδώ βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι θα πρέπει να προσθέσουμε και τα χρήματα από τα ποσοστά κέρδους των εταιρικών στοιχημάτων.
Λίγο μετά την τηλεδιάσκεψη η λίγκα έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης τα παρακάτω: «Ολοκληρώθηκαν οι δυο τηλεδιασκέψεις Βορείου και Νοτίου Ομίλου της Football League. Οι 20 ΠΑΕ ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις που αφορούν στην παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, στην τροπολογία του στοιχήματος, ενώ μίλησαν εκτενώς για το υγειονομικό πρωτόκολλο και την επιστροφή στις προπονήσεις. Θα ακολουθήσει νέα τηλεδιάσκεψη στην αρχή της νέας χρονιάς.»

Αντίδραση από τον ΠΣΑΠ
Με το να μην προκύψει κάτι απτό από την τηλεδιάσκεψη, και δίχως να βλέπουν στα μάτια των αρμοδίων ξεκάθαρη διάθεση για έναρξη, ο ΠΣΑΠ προέβη σε μια επιθετική ανακοίνωση θέλοντας να προλάβει τα χειρότερα… «Αναμέναμε με μεγάλο ενδιαφέρον μήπως μας διαψεύσετε και τελικά παρουσιάζατε ένα πλάνο και μία στοιχειώδη οργάνωση, έστω και τόσο καθυστερημένα, τουλάχιστον για την άμεση επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις. Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά δικαιωνόμαστε και πιστέψτε μας, ήταν κάτι που δεν θέλαμε να συμβεί.
Προφανώς δεν έχετε καταλάβει ότι στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα που περνά δεν μπορεί να αναπληρωθεί στο μέλλον.
Δυστυχώς έχουν ήδη παρέλθει εκατοντάδες ημέρες, ενώ βλέπουμε πως η διάθεσή σας είναι να περάσουν και άλλες πολλές, εξέλιξη που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε αδιέξοδο καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.
Αν δεν θέλετε να επιστρέψετε στο γήπεδο όπως κάνατε και με το περσινό πρωτάθλημα (ίσως γιατί πάλι τριγυρίζει στο μυαλό σας κάποια υποτιθέμενη αναδιάρθρωση), αν δεν είστε ικανοί να παίξετε (όχι βέβαια λόγω πανδημίας αλλά ελέω ΕΕΑ και άλλων εσωτερικών σας θεμάτων…) τότε θα αναλάβετε και την ευθύνη των πράξεών σας.
Είναι κατανοητό ότι οποιαδήποτε νέα νομοθετική παρέμβαση της πολιτείας όπως ίσχυσε ειδικώς για την αγωνιστική περίοδο 2019/20 που έδινε τη δυνατότητα σε κάθε διοργανώτρια αρχή να αποφασίζει την συνέχιση ή μη του πρωταθλήματός της, σαφώς και δεν θα γίνει αποδεκτή από τον ΠΣΑΠ, αφού η ιστορία έχει αποδείξει σε όλους πως οι αποφάσεις πάρθηκαν με βάση την εξυπηρέτηση συμφερόντων που είναι αντίθετα με το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.»