18 °C Rethymno, GR
17/05/2021

ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

FOOTBALL LEAGUE: Προέχει το υγειονομικό πρωτόκολλο

Εν αναμονή της απόφασης για τις ομαδικές προπονήσεις βρίσκονται όλοι στη Football League. Οριστική απόφαση δεν ελήφθη, αν και όλοι την περιμέναμε όπως, όπως βλέπουν όλοι, τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά.
Βέβαια, με την επικείμενη έναρξη του πρωταθλήματος της Super League2 αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι λογικό πως, σειρά θέλει να παίρνει και η τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας.
Πρώτα τα μέτρα ασφάλειας
Κι επειδή πάνω απ’ όλα είναι η υγεία, η Ρόδος και ο Ιάλυσος είναι άλλες δύο από τις ομάδες της Football League οι οποίες προσυπέγραψαν το πρωτόκολλο για τους υγειονομικούς ελέγχους (συστηματικά τεστ-covid). Οι υπεύθυνοι των υγειονομικών αρχών των ΠΑΕ της Ρόδου απέστειλαν το σχετικό πρωτόκολλο υπογεγραμμένο στην Ένωση της Sl2-FL.
Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί από όλες τις ομάδες και των δύο ομίλων της Football League προκειμένου να μπει το νερό στ’ αυλάκι και να έχουμε το πράσινο φως από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για τις ομαδικές προπονήσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΑΕ Επισκοπή έχει προσυμφωνήσει να υπογράψει το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο. Αυτή τη Δευτέρα μάλιστα ενδέχεται να αποστείλει τα δικά της πιστοποιητικά για να ακολουθήσει την ίδια ρότα όπως ρητά αναφέρουν οι υγειονομικές αρχές. Αυτό ωστόσο στο οποίο προσμένουν όλα τα αγωνιστικά τμήματα πλέον είναι, να δούμε εάν θα έχουμε ομαδικές προπονήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα.

Προτεραιότητα στη FL από το υφυπουργείο αθλητισμού

Οι παραπάνω προϋποθέσεις αποτελούν το «Α» και το «Ω» για την επιτροπή προκειμένου να δώσει το «οκ» στο υφυπουργείο αθλητισμού κι από εκεί και πέρα στην ΕΠΟ και τη FL να εκκινήσουν το πρωτάθλημα.
Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν, το υφυπουργείο αθλητισμού και προσωπικά ο αρμόδιος υπουργός κ. Λευτέρης Αυγενάκης να έχει θέσει σε προτεραιότητα το πρωτάθλημα της Football League.
Εκτός από το πρωτόκολλο το οποίο πρέπει να υπογραφεί απ’ όλες τις ΠΑΕ, θα πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο και η προσοχή των ομάδων. Αυτές είναι υπεύθυνες για το όποιο λάθος (κρούσμα) υπάρξει στο εσωτερικό τους.
Πιο αυστηρός ο έλεγχος μετοχικού κεφαλαίου
Από τις… παρυφές του εν λόγω υφυπουργείου όμως, ως ρεπορτάζ προκύπτει και κάτι άλλο. Παρ’ ότι οι εποχές δεν ενδείκνυνται για τέτοιες ενδελεχείς έρευνες (καθ’ ότι τα σωματεία έχουν φτάσει σε οικονομικό τέλμα) θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι, από το ερχόμενο καλοκαίρι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα ενεργοποιείται για κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις όπως είναι λ.χ. το μετοχικό κεφάλαιο κάθε ΠΑΕ.
Ανεξάρτητα με το πως κύλησε αυτή η προβληματική από κάθε άποψη χρονιά, είναι βέβαιο ότι η ΓΓΑ θα ζητήσει από την ΕΠΟ να επαναπροσδιοριστεί η Football League ως κατηγορία ενώ θα ελέγχεται ενδελεχώς το μετοχικό κεφάλαιο κάθε ΠΑΕ.
Εφόσον κάποια σωματεία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να καταστούν βιώσιμες ως ΠΑΕ τότε, δεν αποκλείεται να έχουμε κυρώσεις με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
… Κι όπως φαίνεται αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις τόσο στην Football League όσο και στη Super League2.

Προς συμφωνία Επισκοπή – Δήμιζας

Στο μεταξύ, κι επειδή διατρέχουμε μια, όπως και να το κάνουμε, μεταγραφική περίοδο, στην Επισκοπή φαίνεται πως «κλειδώνει» η έλευση του τερματοφύλακα Γιώργου Δήμιζα. Ο 26χρονος Στειακός τερματοφύλακας φαίνεται να είχε προχωρημένες συζητήσεις με τους παράγοντες των «γυπαετών» και, δεν αποκλείται να έλθει αυτή τη Δευτέρα, όχι μόνο για να συζητήσει τα περαιτέρω αλλά και να υπογράψει το σχετικό συμβόλαιο.
Όπως σας ενημέρωσαν χθες τα «ΡΝ», ο ύψους 1.87μ. Γιώργος Δήμιζας έχει αγωνιστεί σε Νίκη Βόλου, ΝΕΑΠ Νήσου (Κύπρος), Παναχαϊκή, Τριγλία, Καβάλα και το τελευταίο εξάμηνο στην Αναγέννηση Δερήνειας (και πάλι στην Κύπρο).
Σε όλες τις ομάδες είχε πάρει φανέλα βασικού καταγράφοντας πολύ σταθερή απόδοση τα τελευταία τρία χρόνια.
Εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχή, ο νέος κίπερ θα ενσωματωθεί στο ρόστερ και θα φτιάξει το τρίο των τερματοφυλάκων μαζί με τους Βουτσελά, Μανιαδάκη.