28 °C Rethymno, GR
06/07/2020

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Get Hired Crete:Διήμερο event στην Κρήτη για νέους που ψάχνουν δουλειά

Το «Get Hired » είναι ένα ένα project που πραγματοποιείται από την 100mentors και το Bizrupt, έχοντας την υποστήριξη του Prince’s Trust International και σκοπό να δώσει στους νέους τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να αναπτυχθούν επαγγελματικά. To Get Hired περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται είτε σε συνεργασία με επιχειρήσεις, αλλά και αυτόνομα, job fair days και wοrkshops. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να μπουν επιτυχώς στον εργασιακό στίβο.
Στο πλαίσιο αυτό,θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη στις 20 και 21 Φεβρουαρίου-στο Ibis Styles Heraklion Central- διιήμερο event για νέους που ψάχνουν δουλειά.
To Get Hired Crete, απευθύνεται σε νέα άτομα μεταξύ 18-30 ετών που μένουν στην Κρήτη και σκοπό έχει να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν επαγγελματικά (πρακτικά, να βρουν δουλειά), μέσα από ανάπτυξη συγκεκριμένων skills και φέρνοντάς τους σε επαφή με επιχειρήσεις. Όλες οι δράσεις του χρηματοδοτούνται εξ’ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International, το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Πρίγκιπα Καρόλου, και οργανώνονται στην Κρήτη από τον οργανισμό Bizrupt και την 100mentors.
Το νέο event λέγεται Get Hired Live, πρόκειται για ένα διήμερο με ανοιχτές, entry level θέσεις εργασίας από επιχειρήσεις της Κρήτης και συμμετέχοντες νέους μεταξύ 18-30 ετών που αναζητούν δουλειά. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι ανοιχτές μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου. Θα ακολουθήσει διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων, καθώς οι θέσεις για το event είναι μόνο 30. (Link για δηλώσεις συμμετοχής: https://gethiredcrete.typeform.com/to/NfIWQY)
Πρόκειται για ένα διαφορετικό Job Fair event όπου οι επιχειρήσεις θα προβάλλουν τις αξίες και την κουλτούρα τους μέσα από τα Digital Booth που δημιουργούνται για το event στην πλατφόρμα 100mentors, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν live κατά τη διάρκεια του event τα πλεονεκτήματα που παρέχουν και γιατί πρέπει κάποιος υποψήφιος να τις επιλέξει. Από την άλλη πλευρά, κάθε συμμετέχοντας μπορεί να επιλέξει μέχρι τρεις επιχειρήσεις για να δώσει συνέντευξη εκείνη τη στιγμή.
Σκοπός του Get Hired Live είναι να δώσει σε κάθε συμμετέχοντα τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τις επιχειρήσεις, να “διεκδικήσει” μία από τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, αλλά και να πάρει feedback για τη μετέπειτα προσωπική του βελτίωση. Επιπλέον, το διήμερο περιλαμβάνει ένα ειδικά διαμορφωμένο workshop με τίτλο “Interview Skills; Perfect them and get that job”, που θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να μπουν στο κλίμα. Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν.
«Στο Get Hired Live “σκίζουμε” τα βιογραφικά! Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής απαντώντας σε μερικές σημαντικές ερωτήσεις και η ομάδα του Get Hired κάνει την επιλογή βασιζόμενη στις προδιαγραφές των θέσεων εργασίας. Η μείωση των απαιτούμενων πόρων για τη διαδικασία του recruitment, που καταφέρνουμε να επιτύχουμε για τις επιχειρήσεις, αποτελεί ένα σημαντικό όφελος.
To Get Hired δημιουργήθηκε για να βρίσκεται δίπλα στους νέους, να τους υποστηρίζει και να τους ενδυναμώνει με νέα γνώση, γεμίζοντας τους αυτοπεποίθηση για το μέλλον και δημιουργώντας έτσι θετικό πρόσημο στον κοινωνικό μας αντίκτυπο.
Μέχρι τώρα επιχειρήσεις όπως η Cosmos Sport, η Sapounakis Resorts και η TUI, για τις οποίες η εταιρική κουλτούρα παίζει σημαντικό ρόλο, υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους το Get Hired LIve. Εάν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της προσπάθειας, επικοινώνησε μαζί μας στο info@gethired.gr» αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Περισσότερα για το Prince’s Trust International
Το Prince’s Trust International ιδρύθηκε το 2015 από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο οργανισμός αυτός δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο (Καραϊβική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία, Αφρική και Αυστραλία) και αποστολή του είναι να μπορεί μέσα από συνεργασίες να υποστηρίζει νέους ανθρώπους ώστε να κερδίσουν την αυτοπεποίθηση και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ζουν, να μαθαίνουν και να ονειρεύονται.
Στοιχεία επικοινωνίας
Website: gethired.gr
Email: alexandra@gethired.gr
Αλεξάνδρα Καραπιδάκη – Project Manager