21 °C Rethymno, GR
22/09/2020

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Oι πολίτες της Κρήτης πρόσφεραν 166 φιάλες αίμα στο πλαίσιο της δράσης Εθελοντική Αιμοδοσία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του υφυπουργείου Αθλητισμού σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Μέσω της άμεσης ανταπόκρισης των αθλητών, πολιτών και εκπροσώπων φορέων και θεσμών στην Κρήτη συγκεντρώθηκαν συνολικά 166 φιάλες αίματος.

Η διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε όλες τις πόλεις της Κρήτης πραγματοποιήθηκε στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων από το Τμήμα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων της Κρήτης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

Στο Ρέθυμνο, η δράση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Κρήτης, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής», υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και τον Δήμο Ρεθύμνου. Το παρόν έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Λευτέρης Μαρκάκης.

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια υπέροχη δράση, από τις πολλές του «Χαμόγελου του Παιδιού» που υποδεχτήκαμε στο Ρέθυμνο. Με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεργαζόμαστε διαχρονικά καθώς οι δράσεις και οι δραστηριότητές του είναι πολύτιμες για την κοινωνία, οπότε είναι και χρέος της αυτοδιοίκησης να σταθεί δίπλα του» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή.

Στα Χανιά, η δράση πραγματοποιήθηκε στις 03 και 04 Ιουνίου από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Κρήτης, και το Νοσοκομείο Χανίων, υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και τον Δήμο Χανίων.

Το «παρών» έδωσαν η κ. Κατερίνα Ζομπανάκη αρμόδια σε θέματα Αθλητισμού Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο κ. Στέλιος Μιχαηλάκης – αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Χανίων, η κ. Ελένη Ζερβουδάκη -αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χανίων, ο κ. Γιάννης Νικηφοράκης – αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμου Χανίων, ο κ. Μανώλης Μπολώτης -αναπληρωτής Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, η κα Λίνα Ψούνη -προϊσταμένη Γραφείου Αθλητισμού Δήμου Χανίων, η κ. Ειρήνη Πετρουλάκη –προϊσταμένη Τμήματος Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, και ο κ. Λευτέρης Μπουζάκης υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΑΕ Χανιά.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, μέσω skype συνεχάρη όλους τους φορείς για τη δράση, ενώ τόνισε την αναγκαιότητά της τη συγκεκριμένη περίοδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο Ηράκλειο, η δράση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαΐου από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Κρήτης, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου.

Το «παρών» έδωσαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Λάμπρος Βαμβακάς, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος στον τομέα διασύνδεσης της Περιφέρειας με εθελοντικές οργανώσεις κ. Γεωργία Μηλάκη, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Λένα Μπορμπουδάκη. Από τον Δήμο Ηρακλείου η κ. Ρένα Παπαδάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και η κ. Αριστέα Πλεύρη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού, ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ, κ. Λευτέρης Ζερβός, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χάρης Βαβουρανάκης, ο επόπτης υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αντώνης Παπαδάκης, η διευθύντρια Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ κ. Ευαγγελία Λυδάκη, ο κ. Στέλιος Ψυχαράκης επικουρικός Ιατρός, Αιμοδοσία ΠαΓΝΗ , καθώς και ο κ. Εμμ. Βογιατζάκης Γραφείο Τύπου ΟΦΗ, οι οποίοι συνομίλησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστα Γιαννόπουλο.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε τη σπουδαιότητα και την αξία των δράσεων αιμοδοσίας που υλοποιούνται ιδιαίτερα σε αυτές τις τόσο κρίσιμες συνθήκες που διανύει η χώρα μας και ευχαρίστησε όλους τους φορείς και τους πολίτες για τη σημαντική συμβολή και την έμπρακτη υποστήριξή τους στην υλοποίηση της δράσης.

Ο κ. Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και την αξία της ένωσης δυνάμεων μεταξύ φορέων και οργανισμών και δήλωσε: «Όσοι έχουμε περάσει αυτόν τον Γολγοθά ξέρουμε τι σημαίνει να υπάρχει επάρκεια αίματος. Ακολουθώντας το όραμα του 10χρονου ιδρυτή του Οργανισμού μας, σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συμβάλλουμε σε αυτή την κινητοποίηση, καθώς η αυξημένη ανάγκη για αίμα γίνεται ακόμα πιο επιτακτική».

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λάμπρος Βαμβακάς συνεχάρη τους εθελοντές αιμοδότες για την πολύτιμη συνεισφορά τους και δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια ανεκτίμητης αξίας πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, προσφοράς και ανθρωπισμού που οφείλουμε όλοι μας με το σύνολο των δυνάμεών μας».

Στον Άγιο Νικόλαο, η δράση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Κρήτης και το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Επίσκεψη στον «ΟΔΥΣΣΕΑ» και συνομιλία με τον πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κύριο Κώστα Γιαννόπουλο, είχαν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνιος Ζερβός, η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Μανώλης Ανδρεαδάκης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Εθελοντισμού κ. Θωμάς Χαριτάκης, ο διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Ματαλλιωτάκης και η προϊστάμενη του Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Λασιθίου κ. Μαρία Μωυσάκη.

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμπράττοντες φορείς και τους ανθρώπους των Τμημάτων Αιμοδοσίας για τη σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση των δράσεων, τόνισε: «Υποστηρίζουμε την τεράστια προσπάθεια αλληλεγγύης και προσφοράς που επιτελείται την κρίσιμη αυτή περίοδο ώστε να εξασφαλίσουμε σε υψηλό επίπεδο τα αποθέματα αίματος. Στο πλαίσιο αυτό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τους Δήμους και τα Δημόσια Νοσοκομεία, στηρίζει το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν» .

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, συνεχάρη τους εθελοντές για την πολύτιμη συνεισφορά τους, και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας Οργανισμός που αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους. Τους ευχαριστούμε για τις δράσεις που αναλαμβάνουν, ειδικά την παρούσα περίοδο που διανύουμε, όπου η πανδημία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, μας δίδαξαν τη σημασία της αλληλεγγύης».

Για να πραγματοποιηθεί η Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Κρήτη οι Μινωικές Γραμμές παρείχαν δωρεάν Ακτοπλοϊκά του «ΟΔΥΣΣΕΑ» και της Ιατρικής Προληπτικής Μονάδας, ενώ την υποστήριξή τους προσέφεραν:

Στο Ηράκλειο Κρήτης: Τροχαία Ηρακλείου, η ΣΥΦΑΚ, η Securitas GSI, το Εστιατόριο Κουζίνα, η Nova Απολυμαντική, η ποδοσφαιρική Ομάδα ΟΦΗ, και οι Γραφικές Τέχνες Πολύτροπο.

Στον Άγ. Νικόλαο: Τροχαία Αγίου Νικολάου, το Λιμεναρχείο, το Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου, η Action Zeus Security Group, το ξενοδοχείο Mistral Bay, και η απολυμαντική Γιούργος Ιωάννης.

Στα Χανιά: Εταιρίες Μαυρεδάκης Security ΕΠΕ – G4S, Ψητοπωλείο Θράκα, και Υγειονομική Κρήτης.

Στο Ρέθυμνο: εταιρίες Elina Hotel Apartments, Passepartou grill bar, Άλφα eco εφαρμογές.

 

Από «το Χαμόγελο του Παιδιού»