13 °C Rethymno, GR
06/03/2021

ΟΥΤΕ ΧΘΕΣ ΕΓΙΝΕ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΚΑΙ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE, ΩΣΤΟΣΟ Ο ΓΓΑ κ. ΜΑΥΡΩΤΑΣ ΤΟΝΙΣΕ ΠΩΣ..

SL-FL: Η… μπάλα στην επιτροπή λοιμoξιολογίας

Ούτε τώρα βγήκε είδηση από τη Super League και τη Football League! Φαίνεται πως η ισχυρή χθεσινή νεροποντή παρέσυρε με το ρεύμα που δημιούργησε -ανάμεσα σε όλα τα άλλα- και την πολυαναμενόμενη τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (χθες) που, σημειωτέον είχε αναβληθεί και την περασμένη Παρασκευή (5/11).
Μάλιστα, η νέα αναβολή έγινε γνωστή προφορικώς γι’ αυτό άλλωστε, μάταια περίμεναν όλοι να μάθουν νέα από το διαδίκτυο όπου μέχρι πριν από ένα 24ωρο, όλα έμοιαζαν να είναι πιο αισιόδοξα από ποτέ.
… Και ο προφανής λόγος είναι ένας. Η πανδημία που για την ώρα νικά οπότε, οι λοιμοξιολόγοι θέλουν ξεκάθαρες βουλές από ένα σύστημα που θα δράσει άμεσα, κάθετα και δίχως δευτερολογίες από πλευράς SL2 και FL.
Όπως μπορεί να αντιληφθεί και ο πιο αδαής, το χθεσινό προγραμματισμένο ΔΣ δεν ήταν για να κοιτάξουν οι αρμόδιοι φορείς των πρωταθλημάτων τα πιστοποιητικά συμμετοχών τους.
Πρώτη τους βλέψη ήταν το οικονομικό πακέτο που θα προσέφερε η ΕΡΤ (δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς άλλος ανταγωνιστής τηλεοπτικής κάλυψης) αφού πρωτίστως έδειχναν τα πράγματα πιο ξεκάθαρα σ’ ότι σχετίζεται με τον ιό.
Στο μεταξύ, οι ομάδες και των δύο κατηγοριών είχαν προβεί σε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις λήψης μέτρων, ανάμεσα σ’ αυτές και το τεστ-covid. Ο πρόεδρος των λιγκών, κ. Λεουτσάκος είχε μιλήσει σε όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και έμοιαζε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση ενός πολύ μεγάλου κύκλου συζητήσεων για την επίλυση αυτού του μείζωνος θέματος.
Αυτό που ζητούσαν -όλοι από τις δύο παραπάνω κατηγορίες- επιμόνως ήταν να εξαιρεθούν τα πρωταθλήματά τους από την αναστολή μέσω μιας νέας ΚΥΑ…

Γ. Μαυρωτάς: «Να περάσουν από επιτροπή λοιμοξιολόγων»
Ο Γενικός Γραμματέας του Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε στο α’ πρόγραμμα του κρατικού ραδιοφώνου και ήταν καυστικός στο συγκεκριμένο θέμα…
«Είμαστε σε αναμονή… Στην αρχή δεν υπήρχαν τα πρωτόκολλα. Τώρα θα περάσουν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η Super League1 «το έχει αυτό», το έχει δουλέψει. Έχει δώσει τις εξετάσεις της στο πως θα μπορεί να διαχειριστεί τα κρούσματα και δεν είναι και λίγα.
H Super League1 και η Basket League συνεχίζουν, οι άλλες είναι υπό εξέταση όπως και το βόλεϊ, το χάντμπολ, με εβδομαδιαίο τεστ.
Οι δύο αυτές κατηγορίες ήξεραν από τον Μάιο τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση του κρούσματος. Όπου ακούμε αθλητές Α’ κατηγορίας μιλάμε για 2.500 με 3.000 όπου ήθελαν να το χαμηλώσουν σε αριθμό και γι’ αυτό έμειναν στο μίνιμουμ των μελών τους.
Αν ανακοπεί αυτή η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων με τα μέτρα και την πειθαρχία που τώρα ακολουθούμε, θα ανοίξουν ξανά. Πρέπει ωστόσο να πείσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες ότι μπορούν να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα πρέπει να περάσουν από την επιτροπή των λοιμοξιολόγων.»
Η κακή και η καλή πλευρά του ζητήματος…
… Και που καταλήγουμε μετά από όλα τα παραπάνω..; Μα φυσικά σε μια περαιτέρω αναμονή-αναβολή έναρξης των πρωταθλημάτων. Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος που μοιάζει για την ώρα απογοητευτική για τους προέδρους και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ που έχουν βάλει ως τώρα πολλά χρήματα.
Η άλλη πλευρά αναφέρει ότι, το πρωτόκολλο των δύο λιγκών θα εξεταστεί ενδελεχώς από την επιτροπή λοιμοξιολόγων και εφόσον καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις τότε, δεν αποκλείεται να έχουμε «σέντρα». Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί χρόνος πράγμα που σημαίνει ότι ο Νοέμβριος θα περάσει δίχως δράση.
Και το ερώτημα που γεννάται είναι… Τί θα κάνουν οι ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας που δεν τους επιτρέπεται να γυμνάζονται έστω και σε γκρουπ των 9 ατόμων; Προφανώς και θα πρέπει να αλλάξει αυτό το δόγμα με τα τεστ-covid να μπαίνουν άμεσα στη ζωή των συγκεκριμένων ΠΑΕ από τις προπονήσεις…