9 °C Rethymno, GR
01/03/2021

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΛΙΓΚΩΝ

SL-FL: Πρωτάθλημα υπό προϋποθέσεις

Από το… κρύο στο ζεστό και από το ζεστό στο… κρύο μοιάζει η υπόθεση των πρωταθλημάτων της Super League2 και Football League.
Οι πιέσεις των ομάδων για μη αναστολή των πρωταθλήματων τους, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια -εκ των έσω και εκ των έξω- προκειμένου να αποφέρει καρπούς (βλ. σχετ. θέμα) αφού όλες τους έφτασαν αγωνιστικά στο σημείο «εκκίνησης» όμως λόγω του γενικού lock down, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο σημείο «μηδέν»
Αυτό σήμαινε αυτόματα, παύση προπονήσεων, παύση εργασιών γενικότερα αφού τα μέτρα μετά τη SL1 ήταν οριζόντια από πλευράς κυβέρνησης.
Από τη στιγμή όμως που οι ομάδες είναι διατεθειμένες να ακολουθήσουν το τεστ covid μέσω του παραδείγματος των ομάδων της Super League1 τότε, ποιός ο λόγος να μην αποκτήσουν κι αυτές ροή αγώνων;
Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή δεν έγινε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών των λιγκών.
Στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων τους δεν ήταν μονάχα το ζήτημα του κορονοϊού όσο κυρίως αυτό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ένα παραπάνω από τη στιγμή που οι ομάδες περιμένουν το καλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος.
Πλέον, σήμερα (Τρίτη 10/11) θα γίνει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- η τηλεδιάσκεψη που είχε αναβληθεί την περασμένη Παρασκευή. Εκεί αναμένεται να τοποθετηθούν και οι εκπρόσωποι των ομάδων που νιώθουν την οικονομική θηλιά στον λαιμό τους.
Για 15 ή 22 Νοεμβρίου η SL2
Το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι αγώνες πρωταθλήματος βρίσκεται στο πλαίσιο του πιθανού όσον αφορά την SL2. Οι ομάδες έχουν αποδεχθεί ότι ένα μεγάλο ποσό του φετινού μπάτζετ (περί τα 60.000 ευρώ) θα διατεθεί στο τεστ-covid ενώ και τα χρήματα που ανέμεναν από την ΕΡΤ ίσως είναι κάτι παραπάνω από 1,8 εκ. ευρώ (σ.σ. το άλλο 1.2 υπολογιζόταν να πάει στη FL).
Σε περίπτωση που η SL2 παρουσιάσει τις προϋποθέσεις τηρώντας απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο, κάποιοι μιλούν, δίχως να επιβεβαιώνεται η είδηση αυτή, για έναρξη του πρωταθλήματός της στις 15 ή στις 22 Νοεμβρίου.
Στις 6 Δεκεμβρίου εάν και εφόσον…
Στη Football League τώρα όπου τα χρήματα που της αναλογούν είναι σαφώς πιο λίγα, περιμένουν τη βελτιωμένη πρόταση από την ΕΡΤ. Φαίνεται ωστόσο πως θα λάβουν αρκετά (τουλάχιστον περισσότερα από αυτά που αρχικώς υπολόγιζαν από τη ΓΓΑ), περί τις 200.000 ευρώ ενώ οι περισσότερες ομάδες δείχνουν να «κουνούν καταφατικά το κεφάλι» στο να πληρώσουν το τεστ-covid. Μόνον με αυτή την προϋπόθεση θα ξεκινήσουν οι αγώνες.
Κι επειδή η FL μοιραία οδηγείται πιο πίσω, ειπώθηκε -και πάλι εκ των έσω- να γίνει η πρώτη σέντρα στις 6 Δεκεμβρίου.
Τα «φυσικά» εμπόδια
Τ μένει όμως και για τις δύο λίγκες…; Μα φυσικά οι αποστολές που θα ταξιδέψουν και τα καταλύματα στα οποία θα πρέπει να διαμείνουν. Τα ξενοδοχεία που είναι ανοικτά είναι λίγα αυτή την εποχή ενώ «θέμα» ίσως προκύψει με τις αεροπορικές εταιρείες (λιγότερο με τις ακτοπλοϊκές) για να μπορέσουν να μεταβούν στην περιοχή όπου διεξάγονται οι αγώνες.
Στην Επισκοπή μένουν εμβρόντητοι στις εξελίξεις ακολοτθώντας τις κυβερνητικές οδηγίες.
Αλήθεια είναι όμως ότι τα στελέχη τους προκειμένου να ακούσουν κι αυτά με αγωνία πως θα έχει η κατάσταση μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη.