9 °C Rethymno, GR
02/03/2021

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙ... SL-fl: Σβήνουν οι όποιες ελπίδες για άμεση έναρξη

SL-FL: Σβήνουν οι όποιες ελπίδες για άμεση έναρξη

Μόνο αισιόδοξα δεν είναι τα μηνύματα, τουλάχιστον γι’ αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύουμε ως χώρα, όσον αφορά το άνοιγμα των πρωταθλημάτων σε SL2-FL, volley league πόσο μάλλον για τα ερασιτεχνικά σε Γ’ Εθνική στο ποδόσφαιρο, αλλά και Α2, Β’ Εθνική σε μπάσκετ και βόλεϊ.
Χθες αναμέναμε την επιτροπή λοιμωξιολόγων για να αναγγείλει την απόφασή της όσον αφορά την πρόταση που της υπεβλήθη από πλευράς SL-FL. Από την πλευρά των ιατρών νέο δεν είχαμε αλλά, η τοποθέτηση του υφυπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προς τους αρμοδίους φορείς, ΕΠΟ, SL1, ΠΣΑΠ αλλά και των λοιπών αθλημάτων ήταν χαρακτηριστική… «Οφείλουμε να σεβόμαστε τις απόψεις των ειδικών. Γίνομαι δυσάρεστος, αλλά ως προς το γενικό αίτημά σας για επιστροφή όλων σε προπονήσεις και αγώνες, δεν νομίζω ότι θα έχουμε τόσο καλά νέα σύντομα, έτσι όπως εξελίσσονται αυτές τις ημέρες επιδημιολογικά τα πράγματα στη χώρα».
Μάλιστα ο ίδιος, δίχως να έχει απολογητικό ύφος άλλωστε κι εκείνος ακολουθεί το ιατρικό πρωτόκολλο, είπε μια αφοπλιστική ειλικρίνεια… «Δεν μου είναι ευχάριστο να κλείνω αθλητικές εγκαταστάσεις. Να ανοίγω θα ήθελα, να γίνονται αγώνες, να παίρνουμε διοργανώσεις, να σφύζει από αθλητική ζωή όλη η Ελλάδα…»

Η αίτησή σας προωθείται…

Αυτό που τόνισε -όφειλε έτσι κι αλλιώς να το διατυπώσει- ήταν πως σε ότι αφορά στην πιθανότητα να δοθεί άδεια διεξαγωγής και σε άλλα πρωταθλήματα, διευκρίνισε πως τα ειδικά πρωτόκολλα της SL2, της Volley League και όσα άλλα συντάσσονται, προωθούνται στην επιτροπή του ΕΟΔΥ και αναμένονται οι απαντήσεις της.

ΠΣΑΠ: «Θέτονται σε κίνδυνο καριέρες ετών»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Μπαντής που βρισκόταν στην… υπεράσπιση των θέσεων των ποδοσφαιριστών της SL-FL ανέλυσε διεξοδικά στον Υφυπουργό Αθλητισμού τα προβλήματα που ταλανίζουν εκατοντάδες συναδέλφους τους από τη Super League 2 και τη Football League, λόγω της μη έναρξης των δύο επαγγελματικών κατηγοριών. Η αγωνία μας για το μέλλον είναι μεγάλη τόνισε και συνέχισε: «Ο ΠΣΑΠ κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης των δύο πρωταθλημάτων, πάντα με την προϋπόθεση τήρησης του αντίστοιχου υγειονομικού πρωτοκόλλου της Super League 1 και τονίστηκε η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του ποδοσφαιριστή.
Κάθε μέρα που περνά θέτει σε κίνδυνο και τη μελλοντική καριέρα των συναδέλφων μας, αφού λειτουργεί ανασταλτικά η παρατεταμένη απουσία τους από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και τα δύο πρωταθλήματα παραμένουν ανενεργά για 8 και πλέον μήνες.»

Διαχωρισμός χωρίς λόγο

Επίσης, ο Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών μετέφερε στον κύριο Αυγενάκη και την πάγια θέση του πως επειδή πρόκειται για επαγγελματικές κατηγορίες δεν μπορεί να υπάρχει μεταξύ τους διαχωρισμός, κάτι που επί του παρόντος ισχύει αφού η Super League 1 έχει λάβει άδεια να συνεχίσει τις υποχρεώσεις της, σε αντίθεση με τη Super League 2 και τη Football League που βρίσκονται εν αναμονή της σχετικής απόφασης του ΕΟΔΥ.
Ειδική κατηγορία οι ερασιτέχνες
Τέλος, η άποψη του υφυπουργού όσον αφορά το καθαρά ερασιτεχνικό κομμάτι του αθλητισμού ήταν πως, οι «ερασιτέχνες» αθλητές σ’ αυτές τις κορυφαίες κατηγορίες ομαδικών αθλημάτων είναι «ειδική κατηγορία εργαζομένων» και γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας ώστε να ανοίξει περισσότερο η «ομπρέλα» ενίσχυσης των αθλητών που πλήττονται.