12 °C Rethymno, GR
06/03/2021

ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

SL2-FL: Σε θολό τοπίο

Στο περιθώριο η Super League2 στο περιθώριο και η Football League ή… όπου φτωχός και η μοίρα του… Δυστυχώς για άλλη μια φορά, και παρ’ ότι είχε προηγηθεί το… «μάθημα του πρώτου κύματος» του κορονοϊού, δεν υπήρξε μια οικονομική δικλείδα που πρωτίστως θα αγκάλιαζε όλες τις ομάδες προστατεύοντάς τις από την πανδημία ούτως ώστε να μην πληγούν οικονομικά, αγωνιστικά, οργανωτικά, ηθικά κλπ…
Κι αν κάποιες ΠΑΕ όπως, εν προκειμένω η Επισκοπή που διατυμπάνιζε μέσω τηλεδιασκέψεων για ένα ευρύ πλαίσιο προστασίας των ομάδων με οικονομικούς σχεδιασμούς και υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ήταν σε θέση να υποστηρίξουν τη θέση τους στον χώρο, αυτό στάθηκε αδύνατο από κάποιες άλλες μα κυρίως αυτό που αντιλαμβανόμαστε όλοι είναι ότι, υπήρξε από την διοργανώτρια αρχή έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το δεύτερο κύμα.
Της έκοψε τη φόρα…
Στο Ρέθυμνο, η Επισκοπή βρισκόταν στην 7η εβδομάδα προετοιμασίας και προφανώς μετρούσε αντίστροφα όπως όλες για την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League. Φευ! Μάλιστα το φιλικό με τον Εργοτέλη που ήταν να πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή, ακυρώθηκε με τους κυανόλευκους να πραγματοποιούν κανονικά την προπόνησή τους ως και χθες.
Από εκεί κι έπειτα, άπαντες μένουν με το να δουν πως θα διαχειριστούν μια κατάσταση που τους βρίσκει εν τω μέσω της προετοιμασίας τους.
Πάνω όπου οι «γυπαετοί» πλησίαζαν σ’ ένα αρκετά καλό σημείο φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης, ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη από τον ιό.
Δε βαριέσαι.. «άστο γι’ αύριο»
Μόνο που… στη SL2 και τη FL ο μήνας θα πρέπει να έχει… «9». Αλλιώς δεν εξηγείται το πως μπορούν οι άνθρωποι της ηγεσίας να ορίζουν τηλεδιάσκεψη, μία ημέρα μετά να λαμβάνονται οριζόντια μέτρα από την κυβέρνηση όπου ξεκάθαρα αναφέρουν πως, SL2 και FL θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα και εκείνοι, όχι μόνο δεν ανέβαλλαν απευθείας την τηλεδιάσκεψη αλλά περίμεναν να περάσει μία ώρα μετά το προκαθορισμένο ραντεβού για να βγουν και να αναφέρουν ότι η σχετική τηλεσυνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη (10/11).
Τα θέματα συζήτησης θα ήταν το τηλεοπτικό, άρα και το οικονομικό σκέλος (σ.σ. ενημέρωση και λήψη αποφάσεων σχετικά με την παραχώρηση των Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε..) καθώς και να γίνει έγκριση Οικονομικών Εγκυκλίων Super League 2 – Football League.
Δεν μερίμνησαν έστω στο ελάχιστο να πληροφορήσουν τις ΠΑΕ κατ’ επέκταση τους προπονητές αλλά και όλο το αγωνιστικό τμήμα της εκάστοτε ομάδας πως θα πορευθούν από εδώ και στο εξής. Κι αν κάποιος βγει να πει «μα οι εντολές της κυβέρνησης ήταν σαφείς» προφανώς και θα συμφωνήσουν όλοι μαζί του.
Για τις ομάδες όμως δεν έχει υπάρξει καμία κατευθυντήρια γραμμή -όπως θα όφειλαν να πράξουν οι αξιωματούχοι- για το πως θα ενεργήσουν από τις λίγκες τους, πράγμα αδιανόητο.
Πολλές είναι οι ομάδες που διέκοψαν τις προπονήσεις (βλέπετε σ’ αυτές τις κατηγορίες δεν μπορούν να σηκώσουν οι πρόεδροι το οικονομικό βάρος πληρώνοντας μισθούς δίχως να υπάρχει σαφή ένδειξη του τί μέλλει γενέσθαι) ενώ υπάρχουν άλλες τόσες που μένουν ως έχουν με σκοπό να προπονηθούν τα μέλη τους έστω και μεμωνομένα (τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα) για να μην πάει στράφι δύο μηνών δουλειάς.