12 °C Rethymno, GR
01/03/2021

ΕΠΟ ΚΑΙ SL1 ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΛΙΓΚΕΣ

SL2-FL: Συνασπισμένοι για να αλλάξουν τα δεδομένα

Τα μηνύματα έμοιαζαν αλλά και συνεχίζουν να αποδεικνύονται -μέρα με τη μέρα- απαισιόδοξα. Ακόμα όμως μετά και την τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως… «εγώ είμαι μαζί σας αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία και η στάση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων», SL2-FL αλλά και η ίδια η ΕΠΟ μοιάζουν να μην οπισθοχωρούν.
Ξέρουν πως, κάθε μέρα που περνάει είναι μια χαμένη μέρα… Ξέρουν ότι ένας αθλητής εφόσον δεν αθληθεί ή δεν γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο αθλείται, μένει πίσω, χάνει το κίνητρο ενώ και οι ίδιες οι ομάδες δεν βλέπουν τον λόγο να κάνουν καθημερινά τόσα πολλά έξοδα. Βλέπετε, το γεγονός ότι όλα «βρίσκονται στον πάγο», δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και στις πληρωμές γίνεται το ίδιο. Προφανώς και το προσωπικό της εκάστοτε ομάδας αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που επικρατούν όμως, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι μισθοί τρέχουν… Και μαζί με τους μισθούς τρέχουν, τα ενοίκια των σπιτιών στα οποία διαμένουν οι εργαζόμενοι, οι λογαριασμοί, τα έξοδα σίτισης, κίνησης, ένδυσης και ό,τι άλλο μπορεί να δημιουργεί οικονομική «τρύπα» σ’ έναν σύλλογο.
Η συνεδρίαση που καταλήγει πάλι σε αμυδρές ελπίδες…
Γι’ αυτό λοιπόν, για πρώτη φορά χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Ε. αναφορικά με την ολιστική μελέτη για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο την οποία κατάρτισαν οι FIFA/ UEFA, και εκπρόσωποί τους αναμενόνταν να παρουσιάσουν λίγο μετά χθες σε ειδική τηλεδιάσκεψη που διοργανωνόταν με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ο κ. Γραμμένος υπογράμμισε ότι “επόμενο βήμα είναι το Ποδόσφαιρο να συζητήσει το περιεχόμενο της μελέτης και να καταλήξει στις θέσεις του”.

Η Ε.Ε. αποφάσισε:
– Να οργανωθεί άμεσα συνάντηση μεταξύ των ΕΠΟ, Super League 1 και Super League 2/Football League προκειμένου να οριστικοποιηθούν θέματα αγωνιστικού προγράμματος, αλλά και να ζητηθεί από την Πολιτεία συνάντηση, προκειμένου να επιτευχθεί έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League.
– Να αποδεχθεί την προσφορά της Cosmote για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21.»
Όπως έγραψαν και χθες τα «ΡΝ», η cosmote tv είναι η τηλεοπτική στέγη για τον δεύτερο τη τάξει μεγαλύτερο διασυλλογικό θεσμό στη χώρα. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ενδέχεται να υπάρξει απόφαση για να λάβουν μέρος μονάχα ομάδες της SL1. Αν όμως ξεκινήσουν τα προβλήματα πριν από τον Ιανουάριο, δεν αποκλείεται να μπουν κι εκείνες των δύο κατηγοριών που ακολουθούν σε ιεραρχία.
Σημασία έχει ότι το μέτρο με τις προπονήσεις σε γκρουπ συνεχίζεται. Όμως αλήθεια, πόσο σοβαρά μπορεί να προπονηθεί μια ομάδα 25 ατόμων όταν εισέρχονται στο γήπεδο τρεις-τρεις ή όταν πάνε στα γήπεδα και τα βρίσκουν κλειδωμένα με λουκέτο γιατί πολύ απλά αυτές είναι οι βουλές της κυβέρνησης;
Θα πρέπει να δοθεί μία λύση κι αυτή θα πρέπει να είναι άμεση, οριστική. Είτε αυτό λέγεται «έναρξη» με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν στην SL1, είτε με οριστική παύση. Αυτή η αναμονή δίχως τη βάρκα ούτε την ελπίδα, μοιάζει με αργό θάνατο για την ψυχολογία αθλητών και προπονητών και φυσικά για την οικονομική υγεία του εκάστοτε σωματείου.