17 °C Rethymno, GR
30/11/2021

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ «72Α ΑΡΚΑΔΙΑ»

Άνοιξε πανιά για πρωτιές ο ΙΟΡ

Δυο ημέρες γεμάτες θάλασσα ήταν αυτές που διοργανώθηκαν από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση σκαφών κατηγορίας J24 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 72α Αρκάδια. Το θέαμα ήταν άκρως εντυπωσιακό μέσα από το match race με σκάφη J24.

Στους αγώνες που διεξήχθησαν με αρκετά καλό καιρό, παρά το σχετικό κρύο των ημερών, συμμετείχαν πέντε πληρώματα με ένα ζεύγος σκαφών και με τον ανταγωνισμό να είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Τα πληρώματα που πέρασαν ένα γεμάτο διήμερο μεταξύ τους, έδωσαν μια κατάτι διαφορετική εικόνα απ’ αυτές των προηγούμενων ημερών.
Στο λιμάνι του Ρεθύμνου άλλωστε, είχε στηθεί ένας ειδικά διαμορφωμένος στίβος επί θαλάσσης, ο οποίος εκπλήρωνε το ζητούμενο, δηλαδή να μπορούν οι θεατές να παρακολουθούν τις ιστιοπλοϊκές μονομαχίες από πολύ κοντά.
Σ’ αυτόν τον αγώνα νικητής ήταν αυτός που θα έκανε τις λιγότερες ποινές και θα τερματίσει πρώτος. Έτσι τον αγώνα τον απόλαυσαν τόσο οι αθλητές όσο και οι θεατές ανεβάζοντας την αδρεναλίνη πολλές φορές!
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι ο αγώνας Match Race με σκάφη J24 διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο με μεγάλη επιτυχία και μετά από αίτημα όλων των αθλητών θα καθιερωθεί στο Ρέθυμνο. Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί έναν ταχύτατα ανερχόμενο τύπο αγωνιστικής ιστιοπλοΐας παγκοσμίως και πρόκειται για Ολυμπιακό αγώνισμα.
Το πλήρωμα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρεθύμνου που συμμετείχε με κυβερνήτη τον Μιχάλη Τσουπάκη αποτελούνταν από τους Γιώργο Πολιουδάκη, Μπάμπη Γεωργουλάκη, Μάνο Χριστοφάκη και Ιωάννα Πετροπούλου.
Αφού ολοκληρώθηκε ο αγώνας έγιναν οι απονομές στις εγκαταστάσεις του ΙΟ Ρεθύμνου στο κτίριο «Δελφίνι» μέσα σε ένα Ρεθεμνιώτικο, ζεστό κλίμα φιλοξενίας.

Οι τελικές κατατάξεις:

Στην 1η θέση το πλήρωμα από τον ΝΟΓΚ και τον ΙΟΗ με κυβερνήτη τον Μάνο Αγγελάκη και πλήρωμα τους Χριστίνα Γαράκη, Γιώργο Μακριδάκη, Γιώτα Ρηγοπούλου και Στέλλα Λενακάκη.
2η θέση το πλήρωμα από τον ΝΟΧ και ΙΟΧ με κυβερνήτη τον Νίκο Ζαχαριουδάκη και πλήρωμα τους Ματθαίο Χροντάκη, Σταυρούλα Ψούνη, Παρασκευά Τζεδάκη και Τάσο Νικολάου.
3η θέση το πλήρωμα από τον Ι.Ο. Πανεπιστημίου Κρήτης με κυβερνήτη τον Γιώργο Βιτσάκη και πλήρωμα τους Γιώργο Χαλαμπαλάκη, Γεωργία Ανδρουλακάκη, Σταυρούλα Τσούκαλη, Μαρία Σεβαστή και Γιώργο Χριστοφοράκη.
4η θέση το πλήρωμα από τον ΙΟ Ρεθύμνου με κυβερνήτη τον Μιχάλη Τσουπάκη και πλήρωμα τους Γιώργο Πολιουδάκη, Μπάμπη Γεωργουλάκη, Μάνο Χριστοφάκη και Ιωάννα Πετροπούλου.
5η θέση το πλήρωμα από τον ΙΟ Χανίων με κυβερνήτη τον Μιχάλη Οικονόμου και πλήρωμα τους Γιάννη Γιακουμιδάκη, Ανδρέα Βερυκάκη, Γιάννη Μαντωνανάκη και Ηρώ Τσαγκαράκη.
Ενημέρωση σχετικά με τους αγώνες υπάρχει και μέσα από το www.ior.gr <http://www.ior.gr>.

Τον Δεκέμβριο το Περιφερειακό πρωτάθλημα Κρήτης

Η αγωνιστική δραστηριότητα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρεθύμνου συνεχίζονται το Δεκέμβριο με το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κρήτης στα Χανιά και ανανεώνει το αγωνιστικό του ραντεβού στο Ρέθυμνο το Μάρτιο του 2013.
Ο όμιλος ενημερώνει επίσης πως, όποιος ενδιαφερόμενος θέλει να γίνει μέλος και να συμμετάσχει με τον ΙΟΡ, μπορεί να γραφτεί στη Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, καθώς οι εγγραφές θα γίνουν τον Ιανουάριο.

Ευχαριστήριο

Ο Ι.Ο. Ρεθύμνου ευχαριστεί θερμά για την στήριξή τους στον αγώνα το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, το ξενοδοχείο Brascos, το ζαχαρο- πλαστείο-πρατήριο άρτου, Γεωργουλάκης στον Μασταμπά, την επιτροπή του αγώνα που αποτελούνταν από την κυρία Ρούλα Φλουρή, τον κ. Σταύρο Σμυρλή και τον κ. Παύλο Σκυλίτζη και φυσικά τους φίλους και τα μέλη του ομίλου που βοήθησαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα.