3 °C Rethymno, GR
24/01/2022

Ένας από τους Καζαμίες του 2022

Ο Καζαμίας χωρίς παραμύθια, μόνο με την αλήθεια και χωρίς όρια.. γιατί στην Ελλάδα πολύ απλά όρια δεν υπάρχουν!

Υπάρχουν κάποιοι που ανέκαθεν είναι βαλτοί να υπονομεύουν τα πάντα και να παραποιούν την αλήθεια. Όλοι αυτοί έβλεπαν τη χώρα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ενώ βέβαια όπως θα δούμε παρακάτω, είναι εντελώς διαφορετικά! Βρισκόμαστε στο 2022 πλέον και η χώρα με τους Έλληνες ζουν μια ονειρική περίοδο!!!

Ιανουάριος: η κυβέρνηση ανακοινώνει, λόγω βαρυχειμωνιάς, ότι τα καύσιμα θα είναι τζάμπα για όλο τον κόσμο και αν κάποιος έχει πρόβλημα χρημάτων, θα μπορεί να του δανείζει το κράτος όσα θέλει εντελώς άτοκα, με την υποχρέωση εντελώς τυπικά, για να καταγράφεται στα αρχεία, να γυρίζει πίσω μόνο το ένα εκατοστό απ’ όσα πήρε, και πάντα μόνο και εφόσον το θέλει!

Φεβρουάριος: Ανακοινώθηκε επίσημα από τα ΜΜΕ ότι δεν θα πληρώνει κανένας εφορία, ούτε ΕΝΦΙΑ. Όλα αυτά συνέβησαν, γιατί κάποιοι υπουργοί που κατηγορούνταν ότι είχαν βγάλει όλα τους τα χρήματα στο εξωτερικό, τα έπαιξαν στα ξένα χρηματιστήρια και τα τίναξαν στον αέρα, αποκομίζοντας τεράστια και ανυπολόγιστα κέρδη, τα οποία τα κατέθεσαν αμέσως σε ελληνικές τράπεζες και τα έκαναν δωρεάν στο κράτος! Είναι τόσα τα χρήματα που δωρίθηκαν, που δεν ξέρουν πλέον οι υπεύθυνοι τι να τα κάνουν!

Μάρτιος: Η χώρα επιτέλους μετά από την παραπάνω εξέλιξη, με συνοπτικές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. γλίτωσε από το χρέος και το χρήμα που συσσωρεύεται στη χώρα πια είναι ανυπολόγιστο. Οποιοσδήποτε μπορεί να δει την ευφορία σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι είναι πολλαπλά ευτυχισμένοι, γιατί άμεσα αυξήθηκαν οι μισθοί τους στο τριπλάσιο. Παντού βλέπεις χαμογελαστά πρόσωπα, γιατί κανείς πλέον δεν έχει άγχος, αφού όλα τα προβλήματα του κόσμου έχουν λυθεί.

Απρίλιος: Με τόσο κρατικό πλούτο πλέον, εκπονήθηκε τάχιστα κρατικό πρόγραμμα, ώστε κάθε πόλη να έχει το δικό της αεροδρόμιο, το δικό της μετρό και το δικό της λιμάνι, σε σύντομο χρονικό διάστημα! Όλα τα ελληνικά νησιά θα συνδεθούν μεταξύ τους με υποθαλάσσια τούνελ. Συχνά δίνουν στον κόσμο αύξηση των συντάξεων, νέες παροχές και μετρητά. Ο κόσμος πάντως έχει ένα μικρό παράπονο, ότι δεν υπάρχουν επαρκή όσπρια στην αγορά, γιατί έχει βαρεθεί να τρώει κάθε μέρα αστακούς και χαβιάρι, πίνοντας σαμπάνιες Moet & Chandon Dom Perignon Charles & Diana 1961 – που κοστίζουν το ευτελές ποσό των 2,576 ευρώ το μπουκάλι.

Μάιος: Κανείς νέος πλέον δεν φεύγει στο εξωτερικό, αφού εδώ υπάρχει έλλειψη προσωπικού στις δουλειές και οι πτυχιούχοι δεν φτάνουν, με αποτέλεσμα η χώρα να αναγκάζεται να εισάγει πτυχιούχους από το εξωτερικό, αλλά με αμοιβή το ένα δέκατο από όσα παίρνει ο έλληνας. Όχι μόνο οι εξ ανατολών μετανάστες, αλλά και όλοι οι ευρωπαίοι θέλουν να έρθουν εδώ!

Ιούνιος: Όλα τα κράτη του κόσμου πια μας θερμοπαρακαλούν και ζητούν τεχνογνωσία από την Ελλάδα, ιδιαίτερα στα οικονομικά, για να μπορέσουν να πετύχουν κι αυτοί το οικονομικό θαύμα που πετύχαμε εμείς, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα!

Ιούλιος: Η Τουρκία μας παρακαλεί να δεχτούμε να μας δώσει την Κωνσταντινούπολη και μέρος της χώρας μέχρι και τον Σαγγάριο, μήπως και καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία, αλλά δεν δεχόμαστε, μέχρι κάποιες λεπτομέρειες να συζητηθούν μεταξύ των αντιπροσωπειών στη διπλωματία.

Αύγουστος: όλα τα κράτη θέλουν τη φιλία μας και τη συμμαχία μας! Η Αγγλία μας στέλνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα πίσω και μας κάνει δώρο και το Μπιγκ Μπεν. Η Γαλλία μας δίνει ξανά πίσω την Αφροδίτη της Μήλου και η Ρωσία υπόσχεται τζάμπα αέριο, μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα της!

Σεπτέμβριος: με την έναρξη του νέου σχολικού έτους το αιώνιο πρόβλημα του Έλληνα, που ήταν οι σπουδές των παιδιών του, λύθηκε επιτέλους μια και καλή. Με κυβερνητικό διάταγμα και με μια απλή αίτηση του ενδιαφερόμενου, θα πηγαίνουν τα πτυχία κατ’ ευθείαν στο μαιευτήριο, μόλις γεννηθεί το παιδί, αφού ένας Ρεθυμνιώτης μαθητής μετά από πολλή μελέτη, κάνοντας πειράματα στο σχολείο του, εφεύρε την επαναστατική ένεση ευφυΐας πολλαπλών γνώσεων, που γίνεται στο παιδί μόλις γεννηθεί!

Οκτώβριος: Η πανδημία με τον κορονοϊο στη χώρα λύθηκε επιτέλους, με την έξυπνη κίνηση της κυβέρνησης να μην πάρει καθόλου μέτρα. Έτσι έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να προσβληθούν από τον ιό, ώστε να αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης, με αποτέλεσμα να μας «αποχαιρετήσουν για άλλες πολιτείες….» όλοι οι υπερήλικες και όσοι είχαν υποκείμενα νοσήματα, για να κερδίσει και το κράτος ασφάλειες, συντάξεις και χρόνο..

Νοέμβριος: Όλοι οι λαοί του κόσμου έχουν τεράστιο πρόβλημα με τους Έλληνες και απορούν πως είναι δυνατόν ένας λαός, όπως ο δικός μας, να έχει κάνει τόσες πολλές μα…κακίες σε τόσο πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να έχει κάνει τόσους απίστευτα κακούς κυβερνητικούς χειρισμούς τα τελευταία 50 χρόνια και να μπορεί ακόμη να υπάρχει σαν κράτος, σαν έθνος και να διαδραματίζει ρόλο στα βαλκάνια, αλλά και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.. Για να γλιτώσουν από εμάς, ψήφισαν νόμο στον ΟΗΕ να μας παρέχουν τα πάντα, έτσι ώστε να μην έχουμε λόγο να κάνουμε πλέον καμιά διαπραγμάτευση και να τους απασχολούμε τόσο πολύ!

Δεκέμβριος: Το σημαντικότερο όμως το άφησα για το τέλος. Όλα τα κόμματα της βουλής θεώρησαν εντελώς φυσιολογικό, αφού ταυτίζονται απόλυτα οι απόψεις τους σε όλα τα θέματα, εθνικά και μη, να ενωθούν σε ένα!!! Το μόνο πρόβλημα τους πλέον είναι ότι ο κάθε πρώην αρχηγός κόμματος, παραχωρεί ευγενικά τη θέση του ηγέτη στον άλλον, όπως και οι υπουργοί μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια σχετική κωλυσιεργία μέχρι να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν εμποδίζει το κράτος να λειτουργεί. Άλλωστε είναι γνωστό παγκοσμίως ότι στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει όλα να λειτουργούν αυτόματα και οι διοικητικές θέσεις είναι απλά για τους τύπους. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ακόμη κάποια προβλήματα στην κοινωνία. Ενδεικτικά αναφέρω, ότι όλοι όσοι αμείβονται πλουσιοπάροχα θέλουν να τα μοιράζονται με τους χαμηλόμισθους, όπως επίσης και ότι όλοι παραχωρούν από ευγένεια τη σειρά τους ή τη θέση τους σε άλλους συνεπιβάτες όταν ταξιδεύουν ή οπουδήποτε έχουν σειρά, με αποτέλεσμα θέματα τα οποία δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στην καθημερινότητα.

Οι παραπάνω προβλέψεις είναι συνοπτικές. Οι λεπτομερείς θα τυπωθούν σε καμιά τριανταριά τόμους και θα πωλούνται στο νέο νόμισμα που θα κυκλοφορήσει σύντομα, στη συμβολική τιμή των 1375 ευρωδραχμολιρών έκαστος!. Αν για τον Καζαμία υπάρχουν κακοπροαίρετοι, να τους ενημερώσω ότι είναι γραμμένοι σε ένα παλιό τεφτέρι (ή δευτέρι) του απλού λαϊκού κόσμου. Εκείνου που πάντα ακουμπά ο πολιτικός στις δύσκολες στιγμές, για να σώσει ότι είναι δυνατόν να σωθεί, από λάθη που έκανε ο ίδιος! Γιατί η όποια φτώχεια που έχουμε οι Έλληνες, θέλει καλοπέραση και όχι γκρίνιες, για να μη χαλάσει και ο συμπαντικός ρυθμός, όπως λέει και ένας πολυαγαπημένος φίλος μου, που ασχολείται πολύ μ’ αυτά.

Ένας παλιός σταρ της ΤV ο Άλκης Στέας (τι θυμήθηκα κι εγώ τώρα ε;) έλεγε: Ευτυχείτε! Εγώ θα πω Υγιαίνετε!!! Και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους! Άλλωστε μόνο δυο περιπτώσεις υπάρχουν! Ή να πάνε όλα καλά! Ή να πάνε όλα κατά διαόλου! Και επειδή είμαστε όλοι οπαδοί του καλά, το σύμπαν θα ακούσει την έκκληση μας, θα συνωμοτήσει και θα πάνε όλα καλά!

Ευτυχισμένο για όλους το 2022!!! Αγάπη και υγεία σε όλους! Ευχές ώστε ο ισχυρότερος ιός που δεν θεραπεύεται από κανένα αντιβιοτικό, αυτός του χαμόγελου, της αγάπης, της υγείας, της δημιουργίας και της ανθρωπιάς, να προσβάλλει καταιγιστικά όλους τους Έλληνες! Πολλά χαμόγελα, για να σκάσουν οι οχτροί μας! Αν υπάρχουν βέβαια και δεν έχουν σκάσει από το κακό τους ακόμη…