27 °C Rethymno, GR
19/08/2022

ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ (GOLDEN AGE GYM) ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Ήταν πέντε αφιερωματικές ημέρες στη γυμναστική

Με τη χθεσινή μέρα έκλεισε ο κύκλος των γυμναστικών παρουσιάσεων-επιδείξεων στην πόλη μας. Το Golden Age Gym Festival ανήκει πια στο πάνθεον των όμορφων διοργανώσεων που έλαβαν χώρα στην πόλη του Ρεθύμνου.
Η τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε -και χθες- στην πλατεία «Μικρασιατών» περιείχε και πάλι μια σειρά από όμορφες εικόνες, χορούς και χαιρετισμούς. Και δεν ήταν μονάχα για άνω των 50 ετών. Στην εκδήλωση βρίσκονταν και πολύ νεότεροι που έδειξαν να το διασκεδάζουν στο έπακρο.
Λίγες ώρες νωρίτερα, στο περιφερειακό μέγαρο, είχαμε τους επίσημους αποχαιρετισμούς αλλά και τις ευχαριστίες των επισκεπτών των μελών από 16 διαφορετικές χώρες της υφηλίου προς τους διοργανωτές.
Στο κτίριο της περιφέρειας λοιπόν ήταν για άλλη μια φορά η Αντιπεριφερειάρχης ενότητας Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή, ο κ. Κωνσταντίνος Πανταζής (γεν. γραμματέος ΕΓΟ), ο κ. Ρούντι Χέντιγκερ (αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής γυμναστικής ομοσπονδίας), ο κ. Νίκος Προβιάς (μέλος της ευρωπαϊκής και της ελληνικής γυμναστικής ομοσπονδίας) μαζί με τους εκπροσώπους των ομάδων των 16 χωρών.

Ρ. Χέντιγκερ: «Επιστρέφουμε με όμορφες αναμνήσεις»
Ο κ. Χέντιγκερ μιλώντας μπροστά σε όλους, ευχαρίστησε άπαντες για το άψογο αποτέλεσμα της διοργάνωσης, μίλησε με όμορφα λόγια για την πόλη του Ρεθύμνου και απένειμε μετάλλια στους διοργανωτές (κα Λιονή, κ. Προβιά και κ. Πανταζή).
«Ήρθαμε στην πόλη του Ρεθύμνου για να διεξαγάγουμε ένα γεγονός και η αλήθεια είναι ότι, 5 μέρες μετά επιστρέφουμε στις χώρες μας και παίρνουμε μαζί μας τα καλύτερα αποτελέσματα έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις. Αναμνήσεις υψηλών προσδοκιών διοργάνωσης, μιας όμορφης διοργάνωσης.
Έχουμε όμως στο μυαλό μας και όμορφες αναμνήσεις από ένα πανέμορφο νησί και μια ακόμη πιο ωραία πόλη που συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο.
Φάγαμε πολύ (γέλια) και μάθαμε ορισμένα σημαντικά πράγματα γύρω από την κουλτούρα της χώρας σας. Γι’ αυτό και σας ευχαριστούμε όλοι πάρα πολύ.
Συγχαρητήρια γιατί δουλέψατε όλοι πολύ και να γνωρίζετε ότι και οι 600 φίλοι που βρίσκονταν εδώ εκτίμησαν στο ακέραιο τη δουλειά σας και όσα κάνατε γι’ αυτούς.»

Μ. Λιονή: «Να φιλοξενήσουμε ανάλογη διοργάνωση»

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαρία Λιονή τόνισε μεταξύ άλλων απευθυνόμενη στους επισκέπτες και στα μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας: «Στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, στον Γενικό Γραμματέα και τα μέλη της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και όλους εσάς που ήρθατε στο Ρέθυμνο γι’ αυτήν την αθλητική γιορτή, που έχει αφήσει πολύ θετικές σκέψεις και σχολιασμό από όλους τους Ρεθυμνιώτες απευθύνω ένα μεγάλο «ευχαριστώ».
Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκ μέρους της περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, στον συμπολίτη μας, Νίκο Προβιά, που μαζί με την Ομοσπονδία οργάνωσαν αυτό το φεστιβάλ στο Ρέθυμνο, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις και απευθύνουμε μία νέα πρόσκληση εκ μέρους της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη ώστε να φιλοξενήσουμε ανάλογη διοργάνωση ξανά στο νησί μας και στο Ρέθυμνο.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι εκείνοι που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανταπεξέλθουν στους δύσκολους καιρούς που ζουν.
Ο κρητικός λαός φημίζεται για τη φιλοξενία του. Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε όσα θα θέλαμε για σας. Θα ήθελα να ευχηθώ να έχετε υγεία σε όλα τα επίπεδα και να δώσουμε ραντεβού για το επόμενο φεστιβάλ που θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε ξανά.»

Κ. Πανταζής: «Συγχαρητήρια για τη σπουδαία διοργάνωση»

Ο γεν. γραμματέας της ΕΓΟ κ. Πανταζής στάθηκε στο γεγονός ότι θα μπορούσε να ανανεωθεί το ραντεβού μιας τέτοιας εκδήλωσης και στο ότι οι εθελοντές αξίζουν ιδιαίτερης μνείας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.
«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την άψογη συνεργασία. Χαιρόμαστε που η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μάς έδωσε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες ελπίζω να ανταποκριθήκαμε στο ζητούμενο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι ήταν δυνατό για να ικανοποιήσουμε τους συμμετέχοντες.
Η Ελλάδα διαθέτει τους χώρους και την τεχνογνωσία για να διεξάγει παρόμοιους αγώνες. Θέλω να συγχαρώ όλους για την σπουδαία διοργάνωση. Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε ξανά ανάλογη διοργάνωση στο μέλλον. Ακόμη, οι εθελοντές αξίζουν ιδιαίτερη αναφορά, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς γι’ αυτό το άρτιο αποτέλεσμα.»

Ν. Προβιάς: «Μια συλλογική νίκη»
Τέλος, ο άνθρωπος που έφερε κατ’ ουσίαν αυτή τη διοργάνωση στο Ρέθυμνο, ο Ν. Προβιάς, ευχαρίστησε έναν-έναν τους συνεργάτες του, θυμήθηκε όλη τη διαδρομή που πέρασε η ανάληψη της διοργάνωσης για να έρθει στο Ρέθυμνο (πέρασαν 4 κύματα κορονοϊού) και εξήρε την προσπάθεια της κας Μαρίας Λιονή ούτως ώστε να ξεπεραστεί κάθε δυσκολία για να διοργανωθεί το Golden Age Gym στο Ρέθυμνο.»
«Θυμάμαι σαν τώρα τη στιγμή που πρωτοσυναντηθήκαμε σε αυτό το κτίριο πριν από μερικά χρόνια, σχεδιάζοντας το Φεστιβάλ που πραγματοποιείται τώρα. Τελικώς πιστεύω ότι τα καταφέραμε και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει.
Θυμάμαι από τη διοργάνωση στο Πέζαρο όπου προσπαθούσα καταλάβω αυτήν τη γιορτή, διότι εκπροσωπώ την ενόργανη γυμναστική, η οποία διαφέρει αρκετά. Ευτυχώς είχα δίπλα μου ανθρώπους όπως η Λιάνα (Γεωργοπούλου) και ο Ανδρέας (Μπενάκης), οι οποίοι με βοήθησαν πολύ σε αυτό. Τότε προσθέσαμε και άλλα μέλη στο τιμ μας, με την Αγγελική (Γιαννακάκη) και την Φωτεινή (Μέλλου), κάνοντας όλοι τους εξαιρετική δουλειά.

Επίσης δεν μπορώ να αφήσω απ’ έξω τους εθελοντές της πόλης, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις τοπικές αρχές κ.ά., οι οποίοι όλοι μαζί ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να βγάλουμε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτή είναι μία συλλογική νίκη.
Ακόμα, θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα στην Ατνιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα όταν της ανέφερα πως θέλουμε να φιλοξενήσουμε το Φεστιβάλ, προσφέροντας την υποστήριξη που χρειαζόμασταν για να τα καταφέρουμε.
Σας ευχαριστώ όλους, ελπίζω να απολαύσατε την παραμονή σας στο Ρέθυμνο και εύχομαι να έχουμε ξανά την ευκαιρία να το κάνουμε ξανά.»

Στο τέλος η περιφέρεια απένειμε αναμνηστικά δώρα σε όλους.