18 °C Rethymno, GR
28/11/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ»

«Αναγκαία η υπευθυνότητα προς τον εμπορικό κόσμο»

Με αφορμή την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου,σχετικά με την κατανομή των εδρών στους δυο συνδυασμούς που μετείχαν στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου,κατόπιν της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο μειοψηφών συνδυασμός «Ρεθεμνιώτικο Εμπόριο με το βλέμμα στο αύριο»,σύμφωνα με την οποία η Πρωτοδίκης:« Δέχεται αίτημα προσωρινής διαταγής.

Αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης 29/30-9-2021 εφορευτικής επιτροπής καθ’ού κατά το μέρος που αφορά στην κατανομή εδρών στους συνδυασμούς, καθώς και της από 3.10.2021 απόφασης του Δ.Σ. του καθ’ού ως τη συζήτηση και υπό τον όρο συζήτησης της αίτησης»,ο συνδυασμός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα παρακάτω:

«Με μεγάλη ικανοποίηση ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η προσφυγή που είχαμε προαναγγείλει για την αποκατάσταση της βούλησης τους στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, στην πρώτη φάση, των ασφαλιστικών μέτρων, τελεσφόρησε απολύτως, προδιαγράφοντας και την οριστική μας δικαίωση.

Το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου έκανε δεκτή στο σύνολό της την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που καταθέσαμε. Ανέστειλε την απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής κατά το σκέλος που αφορά την κατανομή των εδρών καθώς και την «συνεδρίαση» του ΔΣ της 3/10 για την συγκρότησή του σε σώμα μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής μας (26 Γενάρη).

Είναι μια μεγάλη δικαίωση για τον συνδυασμό μας που από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε την ωμή νόθευση της βούλησης των συναδέλφων. Εκθέτει αυτούς που με φαιδρότητες περί «ενισχυμένης αναλογικής» τετελεσμένα κλπ προσπάθησαν να στηρίξουν τα εκλογομαγειρέματα.

Δυστυχώς και μετά αυτήν την σαφέστατη απόφαση οι φαιδρότητες αντί να περιορίζονται μεγαλώνουν. Είναι σαφές ότι μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής, ΔΣ πρακτικά και νομικά δεν υφίσταται. Κι όμως κάποιοι «κόβουν» το 9μελές ΔΣ σε 8 μέλη, λες και πρόκειται για μπακλαβά. Συγκαλούν συνεδριάσεις, ανακοινώνουν κατανομή αξιωμάτων!!!

Δεν έχουμε καμία διάθεση να γελοιοποιηθούμε παρακολουθώντας αυτές τις φαιδρότητες και τρέχοντας κάθε βδομάδα στα δικαστήρια να ακυρώνουμε τέτοιες «αποφάσεις». Θα ακυρωθούν όλες μια και καλή στις 26 Γενάρη.

Ανησυχούμε όμως πάρα πολύ γιατί όλα αυτά δυναμιτίζουν άσκοπα το κλίμα, ευτελίζουν και βάζουν σε περιπέτειες τον Εμπορικό Σύλλογο κάτι που σε κανένα συνάδελφο δεν αξίζει. Από την πρώτη στιγμή καλέσαμε τους συναδέλφους του άλλου συνδυασμού να δείξουμε ΟΛΟΙ σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Να αποφύγουμε τα δικαστήρια, που ήταν βέβαιο ότι θα μας δικαιώσουν. Να μην οδηγήσουμε σε περιπέτειες το Σύλλογο. Δεν μας άκουσαν. Οι περιπέτειες είναι γεγονός και έχουν την αποκλειστική ευθύνη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος μπροστά στις γιορτές είναι ουσιαστικά και τυπικά ακέφαλος. Οι δράσεις ενίσχυσης της εορταστικής εμπορικής κίνησης, που οι συνάδελφοι περιμένουν, είναι στον αέρα. Για άλλη μια φορά διανύουμε την απόσταση που μας αναλογεί.

Κάνουμε έκκληση: Έστω και τώρα, να βρούμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση ώστε σεβόμενοι της αποφάσεις της δικαιοσύνης, θα δίνουμε αμοιβαία αποδεκτή λύση σε όσα από τα επείγοντα θέματα του Συλλόγου και των συναδέλφων μπορούμε να επιλύσουμε. Σε καμιά περίπτωση όμως η ευθεία παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων, τα τετελεσμένα και οι βοναπαρτισμοί δεν μπορούν να είναι μέρος αυτής της λύσης. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι τουλάχιστον μέχρι την αποκατάσταση της νόμιμης λειτουργίας του ΔΣ είμαστε καταδικασμένοι να συνεννοηθούμε».